Jump to content

[SOLVED] Dfi ultra D(nf 4) SUDDEN DEATH ...2h ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ!!!

ison

Recommended Posts

δεν πρόλαβα τη συζήτηση... o beetlejuice έχει δίκιο στο θέμα φάση-ουδέτερο-γείωση, στο θέμα του psu δεν έχω εμπειρία αλλά για να λέει ο athens2004 ότι δούλεψε εγώ πάω πάσο.

όταν λέμε ότι ο ένας πόλος φέρνει τη φάση εννοούμε ότι σε αυτόν τον πόλο μεταφέρεται ρεύμα/υπάρχει τάση. η τάση όμως είναι σε αναφορά με κάτι άλλο, δεν μπορείς να πεις ότι ένας πόλος μόνος του είναι σε τάση 220 V. ε, η αναφορά είναι το ουδέτερο... επίσης αυτό που λέει ο beetlejuice για ταλάντωση να το πω λίγο πιό απλοϊκά : τα ηλεκτρόνια δεν ξεκινάνε από την πρίζα και φτάνουν στην λάμπα, αλλά τα ηλεκτρόνια που βρίσκονται κοντά στη λάμπα πάνε πέρα δώθε (ταλαντώνονται), αφού η φάση αλλάζει κάθε 1/50 του δευτερολέπτου (50Ηz) τα ίδια ηλεκτρόνια πάνε και έρχονται για να ανάψουν τη λάμπα. (σημείωση, δεν γίνεται ακριβώς έτσι, είναι χονδροειδές παράδειγμα αυτό). αν το κύκλωμα ήταν DC τότε, ναί, τα ηλεκτρόνια ξεκινάνε από τον ένα πόλο και καταλήγουν στον άλλο, αλλά εδώ μιλάμε για AC κύκλωμα

α, και κάτι άλλο...οι πρίζες του τριφασικού ρεύματος είναι ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΚΕΣ δηλαδή έχουν πέντε ακροδέκτες στο φις.

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Να γυρισουμε και στο θεμα μας....:)(Ωραιος Κωστη...)

Λοιπον απο χτες ολα καλα το εχω ανοιγοκλεισει 500 φορες κανενα προβλημα....

Αν καποιος μπορει να μου πει ποσα λαμαπακια αναβουν οταν ειναι stand by θα το εκτιμουσα δεοντως....

Το κακο τωρα ειναι οτι δεν ξερω κατα ποσο θα κρατησει αυτο...δλδ μην φαει κανα κόλλημα και και ξυπνησει απο μονη της παλι ...και αντε να ειμαι εκει εχει καλως κατι μπορει να προλαβω...αλλα αμα δεν ειμαι τι γινετε..???

Εχω καταληξει σε 3 πραγματα...

α)Πολυ πιθανο να ΜΗΝ ειχε μπει καλα το 24 pin καλωδιο ...αλλα και παλι ΑΥΤΟ που δεν καταλαβαινω ειναι πως πηρε μπρος μονη της....ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ BEETLE) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΗΝ MOBO???

β) Ειχα μια λαμπα νεον μεσα η οποια ισως να βραχυκυλωσε κατι....1 στο 100000 παλι αλλα δεν μπορω να σκεφτω κατι...η λαμπα παντως αναβει κανονικα

γ) Εχει προβλημα το τροφοδοτικο....

Αυτο που με προβληματιζει παλι ειναι το γεγονος οτι ΔΕΝ υπαρχουν εμφανη σημαδια ή μυρωδια καψιματος....Τι να πω θα στειλω και το τροφοδοτικο για rma....για καλο και για κακό...

ΕΔΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΤΟΝ BEETLEJUICE ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΕ ΗΞΕΡΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΜΕ ΩΡΕΣ ΣΤΟ MSN ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ LAB (ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ)

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 12:54]

Αν καποιος μπορει να μου πει ποσα λαμαπακια αναβουν οταν ειναι stand by θα το εκτιμουσα δεοντως....

εννοείς από τα 4 LEDs η γενικά? τα leds είναι όλα σβηστά σε stand by και υπάρχουν δύο άλλα λαμπάκια αν δεν κάνω λάθος, ένα στο κύκλωμα των μνημών πάνω δεξιά και ένα κοντά στα λεντάκια που είναι αναμμένα.

Αρχική απάντηση από dpresv

εννοείς από τα 4 LEDs η γενικά? τα leds είναι όλα σβηστά σε stand by και υπάρχουν δύο άλλα λαμπάκια αν δεν κάνω λάθος, ένα στο κύκλωμα των μνημών πάνω δεξιά και ένα κοντά στα λεντάκια που είναι αναμμένα.

Εννοω τα δυο που ειπες εσυ...στις μνημες και κατω κοντα στα αλλα....τα πορτοκαλοκιτρινα

Κοιτα τι γινεται τωρα

Οταν βγαζω το τροφοδοτικο απο το ρευμα τελειως (δλδ και το κουμπι κλειστο απο πισω και το καλωδιο εκτος πριζας) και μετα το ξαναβαζω και ανοιγω το τροφοδοτικο...μου ανοιγουν και τα 2 δλδ και αυτοκοντα στις μνημες και αυτο κοντα στα αλλα κατω αριστερα....

Οταν ομως μετα ανοιξω το pc και το κανω μετα shutdown μεασ απο win τοτε με το που κλεινει μενει μονο ενα ανοιχτο κατω αριστερα...ΑΥΤΟ στις μνημες μενει κλειστο!!!

Αν παλι κανω το πρωτο αναβουν και τα 2

Εσυ οταν κανεις shutdown τι σου μενει ανοιχτο????

κοιταξε dpresv , εχεις απολυτο δικιο στην αναλυση σου

ομως απο την απλη εξεταση ενος θεματος μπορεις να πας οσο μακρια θες

εγω πηγα λιγο παρακατω , εσυ ακομα παρακατω

ακομα παρακατω εινα να μιλησουμε για κουαρκς και δυναμεις αλληλεπιδρασης (ελεος)

παντως εισαι σωστος :worship:

παρατηρηση: δεν ειπα εγω οτι δεν θελουμε τον ουδετερο,αμα ειναι ετσι να τον κοψουμε και να δουλευουμε με φαση μονο ΧΑΧΑ

οχι ρε παιδια απλα γιατι δεν μπορουμε να συννενοηθουμε

εγω ειπα οτι η φαση φερει την ταση και ο ουδετερος κλεινει το κυκλωμα , πλην ομως οτι απο την φαση μπορει να γινει αλληλεπιδραση με μια αλλη γειωση ή με μια αλλη ταση μεσα στο τροφοδοτικο αλλα απο τον ουδετερο δεν μπορει να γινει αυτο γιατι εχει δυναμικο 0 .

οποτε καλο ειναι να κοβεται η φαση για να μην αλλωνιζει μεσα,ο ουδετερος ας υπαρχει , δεν ενοχλει .

παραδειγμα εχεις ενα μεταλικο κουτι μου φερνει μεσα του 220 βολτ

και με ενα διακοπτακι θες να το ανοιγοκλεινεις

αν το διακοπτακι σου κοβει τον ουδετερο και η φαση μενει μεσα στο κουτακι και βαλεις καταλαθος τα χερια σου μεσα ΚΑΙ ζημια μπορει να κανεις στο κυκλωμα ΚΑΙ θα καεις

αν κοβεις την φαση πριν το κουτι δεν τρεχει καστανο

ο ουδετερος ειναι φιλησυχος

για να καταλαβετε , στο παραπανω παραδειγμα ειχα μια κατασκευη και ειχε ενα λαμπακι 220

οταν καταλαθος εκοβα τον ουδετερο και εχωνα τα χερια μου μεσα να κανω καμια συνδεση , το λαμπακι που και που αναβε γιατι απο καπου στο κυκλωμα ΓΕΙΩΝΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΕΜΟΥ

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΛΑΜΠΑΚΙ ΒΑΛΤΕ PSU ΚΑΙ 200 ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ TRIGGER Η ΟΧΙ

ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ?

ΕΛΕΟΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΕΔΩ 10 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?

ποια λαμπακια aναβουν οταν ειναι στη πριζα με PSU ΟΝ

ποια λαμπακια aναβουν οταν ειναι στη πριζα με PSU ΟFF

ποια λαμπακια aναβουν οtan κανει boot

κτλ

Λοιπον,αυτο το φαινομενο(να εκκινει το pc μολις πατισουμε το κουμπι του τροφοδοτικου)το ειχα και εγω καποια στιγμη οταν εβαλα το MSI πανω στο OCZ 600.Τελικα μολις ερηξα λιγακι την 3.3 σταματισε το φαινομενο.Προχθες δοκιμαζοντας τις καινουριες UTT μου και μετα απο πολλα restart το προβλημα ξαναεμφανιστικε.Τωρα η μονη δικαιολογια που βρισκω ειναι το κολπο του Beatlejuice με τις φασεις της μπριζας.Θα το δοκιμασω και θα σας πω αν και δεν συνβαινει συχνα.Προφανως εχει να κανει με συγκεκριμενα PSU και mobos(πχ OCZ-MSI).‘

WELL DONE BEATLEJUICE :clap: :clap: :clap:

Πρώτη φορά που μπαίνει στο ρευμα η μητρική ανάβουν και τα δύο standby. Αν σβήσει κανονικά μένει ανοιχτό μόνο αυτό δίπλα στις pci.

Αρχική απάντηση από chroma

Πρώτη φορά που μπαίνει στο ρευμα η μητρική ανάβουν και τα δύο standby. Αν σβήσει κανονικά μένει ανοιχτό μόνο αυτό δίπλα στις pci.

Thanx chroma....θυμαμαι οτι στην παλια παντως εμεναν και τα 2 χωρις να ειμαι 100% σιγουρος....λετε να επαιζε κατι με αυτο...

Η τελευταια αλλαγη που ειχα κανει παντως στην mobo ηταν με τις utt...αλλα το προβλημα εμφανιστηκε μετα απο 2 μερες ....τι να πω....

Και παλι να σημειωσω κατι για ολους...τα περισοοτερα προβληματα που εχω δει με αυτη την Mobo τις 2 τελευταιες μερες που εψαχνα οι τυποι ειχαν τροφοδοτικα ocz...δεν ξερω αν λεει κατι αυτο...

μπράβο beetle, γιατί χωρίς να ξέρεις ηλεκτρολογία/ηλεκτρονικά έδωσες μια πολύ καλή απάντηση.

όντως αν ανοίξετε 1 πίνακα σπίτι θα δείτε τα χοντρά καλώδια της φάσης και λεπτά καλώδια του ουδέτερου.

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 14:46]

Οταν βγαζω το τροφοδοτικο απο το ρευμα τελειως (δλδ και το κουμπι κλειστο απο πισω και το καλωδιο εκτος πριζας) και μετα το ξαναβαζω και ανοιγω το τροφοδοτικο...μου ανοιγουν και τα 2 δλδ και αυτοκοντα στις μνημες και αυτο κοντα στα αλλα κατω αριστερα....

Οταν ομως μετα ανοιξω το pc και το κανω μετα shutdown μεασ απο win τοτε με το που κλεινει μενει μονο ενα ανοιχτο κατω αριστερα...ΑΥΤΟ στις μνημες μενει κλειστο!!!

Αν παλι κανω το πρωτο αναβουν και τα 2

Εσυ οταν κανεις shutdown τι σου μενει ανοιχτο????

μια χαρα εισαι

οταν ειναι εκτος απο το ρευμα, ειναι ολα κλειστα, φυσικα.

αν περασει ρευμα απο το τροφοδοτικο (το δικο μου δεν εχει κουμπι, οταν ανοιγω το πολυμπριζο), αναβουν και τα δυο (το DRAM με μια μικρη καθυστερηση).

οταν δουλευει, ειναι αναμμενα και τα δυο.

οταν κανεις shutdown, μενει αναμμενο μονο το StandBy Power.

ενδιαφερον αυτο για τα OCZ. μηπως εχει να κανει με τις γραμμες standby της μητρικης και του τροδοφοτικου;

Αρχική απάντηση από .38-.45

σαν τι δηλαδη; ετρεχε οτι ηθελε (μνημες, καρτες γραφικων) οπου ηθελε (Mhz, timings), αποφασιζε κατα βουληση ποτε θα χασει τα usb, φυσικα και ανοιγε μολις πατουσες το on στο πολυμπριζο, και ειχε δικη της αποψη περι spd.

κι η dfi βεβαια, εχει τα δικα της τα κουσουρια: δουλευουν ολα, bootαρει οτι ρυθμιση και να βαλεις στο Bios αλλα θα κολλησει λιγο παρακατω (και ψαχνει ο μητσος γιατι να κολλησει, και ψωνιζεται που δεν μπορει να παιξει στα 10Χ295 με 1.55), κατα περιεργο τροπο, διαβαζει σωστα τα spd, τα usb απεκτησαν το κακο συνηθειο να μενουν στη θεση τους για μερες, και, σα να μη φτανουν ολα αυτα τα κακα και ασχημα, η χαζομητρικη, παιζει με σπασμενες μνημες στα 260 με 3.6v.

ναι, οντως, αυτη ειναι η μητρικη που κανει οτι θελει.

Aν κ το υφακι δεν ηταν αναγκαιο,παμ παρακατ...

Xαιρομαι που εισαι λοιπον επιτελους χαρουμενος με το νεο σου mobo,αλλα το οτι δεν κανει τα τρελα που εκανε το msi δε μου λεει κατι.Μαλλον το μονο που λεει ειναι οτι ειναι καλητερο απο το msi,αλλα ως εκει.

Το μονο που ειδα εγω με τα ματια μου σε dfi ειναι να βγαζει error free 260 κ την επομενη μερα να πεταει 1000αδες λαθοι στο ξαφνικο.Το ιδιο απογευμα εστρωσε παλι...Εννοιτε πως οι συνθηκες ηταν πανομιοτυπες.

Τρεχα γυρευε δλδ...

Σορυ που στο σκισαμε το θεμα Ison :)

Αρχική απάντηση από Samael

Σορυ που στο σκισαμε το θεμα Ison :)

Διαλογος να γινετε samael....:)

αν ηταν απλα καλυτερο απο το msi, φιλτατε Samael, δε θα το κουβεντιαζαμε. αλλωστε δεν ειναι το μονο καλυτερο board απο το msi.

για μενα, ειναι μακραν το πιο ευκολο, προβλεψιμο, παραμετροποιησιμο και σταθερο mobo που περασε ποτέ απο τα χερια μου. γνωμες ειναι αυτες, καθενας εχει τη δικη αναλογα με αυτα που εχει δει.

αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα της κουβεντας..

γιατι αυτο ειχα, και γιατι δεν εχω Neo4??

πως θα μιλησω για κατι που δεν εχω; μονο για οσα λιγα περασαν απο τα χερια μου και δουλεψα μπορω να μιλησω.

και πως μπορεις να κανεις συγκριση σε 2 μητρικες με διαφορετικο τσιπακι, ετσι δεν ειναι?

ειχα εγω και νεο2 και νεο4 και ηταν η μερα με τη νυχτα

συγκρινα επιδοσεις; φυσικα οχι.

για το πως δουλευει το ενα και το αλλο ομως, την αισθηση που σου αφηνει, την πικρα ή τη γλυκα απο το χαρακτηρα του, δε νομιζω οτι πρεπει να εχουν το ιδιο τσιπακι, για να εισαι σε θεση να κανεις συγκριση.

Παιδες , εγώ πάντως πέρα αυτο το προβλημα με auto start της μητρικής σε διακοπες ρευματος η ανοιξε κλεισε το psu ,,,, το οποίο λύθηκε με αλλαγή φοράς της σούκο , [συμπτωση ? ετσι ήταν ? πάντως απ οταν την άλλαξα η msi εγινε καλό κορίτσι και ακούει το tagan πλέον] και άλλη μια μαμακια με τα fast write που θέλουν disable απο το bios [το προτείνουν και απο την omega ] για να αποφευχουν vpu recover [ η καρτα μου 9500np@9700pro]

ΔΕΝ μου έχει κάνει άλλα κουλα . Όλα δουλέυουν ΟΚ. και το wifi , και το lan , και όλες οι pci [3] καρτες που έχω πάνω , και οι usb [5] συσκευές που έχω μονίμως συνδεμένες .

και λιγη κακια απο μενα

καποτε μου βαλατε χερι για οφ τοπικ , καποιοι το κανανε εδω χωρις παρατηρηση

anyway ας επικεντρωθουμε στο προβλημα του παιδιου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καποιοι ευλογημενοι του ειπαν για τα λαμπακια,σε λιγο θα στελναμε mail στην DFI...

ειμαστε σε αναμονη να δουμε αν ο phil ειδε καμια διαφορα με την αλλαγη φορας της πριζας

αυτα απο μενα , over :p :p :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.