Jump to content

[SOLVED] Dfi ultra D(nf 4) SUDDEN DEATH ...2h ΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ!!!

ison

Recommended Posts

Θα ηθελα να διαβασω κ την απαντηση του Hipro5 που ΙΣΩΣ να γνωριζεις περι του θεματος πριζας που λεμε...

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

αποτι καταλαβα βεβαια αυτο το θεμα εχει και αλλες προεκτασεις

δηλαδη επιρεαζει και την μητρικη αναλογα με το τι ερχεται απο πισω στο τροφοδοτικο σας

πιθανοτατα η παρουσια φασης αναλογα που καθεται επιρεαζει την εκκινηση

επιπλεον να σας πω οτι εχετε δικιο για το πως αλλαζουμε hardware αλλα εγω 4 χρονια εχω κανει τα πιο τρελα

εβγαζα τις μνημες αποτομα με το πισι σε λειτουργια και τιποτα δεν εχει γινει

εχω βραχυκυκλωσει μοσφετ στα ποδαρακια και παλι τιποτα

το προβλημα του δεν εξηγειται απο το γεγονος οτι μπορει να εβγαλε μια μνημη χωρις να ξεφορτισει τους πυκνωτες που κρατανε ενα ελαχισο φορτιο . μια μητρικη που μια δουλευει και μια οχι και κανει τρελα δεν εχει προβλημα απο τετοια αιτια

ελεος

πιο συχνα εχω δει λαθος απο αστοχια υλικου παρα απο ατσαλο κλεισιμο-βαλσιμο

πιο συχνα εχω δει σφαλμα απο κομενο καλωδιο 220 , απο σπινθηρες στο φις ,απο χαλασμενο διακοπτη Power , παρα απο μια μνημη που βγηκε (πισσι εκτος ρευματος απλα χωρις εκφορτιση)

φανη με τον απιστο θωμα τι σχεση εχεις?

γιατι εισαι τοσο κοντρα ρε φιλε,σε χαλαει τοσο πολυ το θεμα της πριζας?

κανει μπαμ οτι ειναι αυτο ,στο κατω κατω το σκεφτηκα και το εκανα δεν τοπα στην τυχη

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 21:59]

δηλαδη ηρθε ο ουδετερος? Ε , ΚΟΒΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ

ηρθε φαση , ΚΟΒΕΙ ΦΑΣΗ

δηλαδη, αν γυρισω το καλωδιο αναποδα, υπαρχει περιπτωση, μια συσκευη που λειτουργει AC, δε θα ξεκινησει;

ετσι οπως το καταλαβαινω εγω, χωρις να ξερω ηλεκτρολογια, μαλλον ειχε προβλημα η πριζα, παρα συνεβει οτιδηποτε αλλο.

beetle κατα 99% κανεις λαθος (μπορει να καταλαβαινουμε και εμεις λαθος)

το AC ρευμα δεν εχει τετοια πραγματα. +/- (το οποιο καταλαβαινεις) ουτε η 'φαση' βγαινει σε μια απο τις δυο τρυπες. και στην αλλη το 'ουδετερο' (που λεγοντας ουδετερο ενοουμε διαφορα δυναμικου με την γη = 0, κοινως γειωση). Ακομα και στο 3φασικο ρευμα ολες οι φασεις βγαινουν απο τις 2 'τρυπιτσες' της πριζας. (εκτος αν εισαι σε εργαστηριο οπου περνεις καθε φαση απο ενα ξεχωριστο ακροδεκτη για πειραματα)

στις σουκο οι ακροδεκτες (κοιτοντας κατα 90μοιρες απο εκει που ειναι οι τρυπες με το ρευμα) που ακουμπανε την πριζα ειναι η γειωση (ουδετερο)

Πιστευω πως το προβλημα των παιδιων λυθηκε επειδη εβγαλαν το τροφοδοτικο απο την πριζα. Η για καποιο αλλο τυχαιο λογο.

Αν αλαξει την πριζα και κανει το ιδιο prob απλα θα εκπλαγω.

2η σκεψη

(εκτος αν κατι παιζει με αυτο που λεμε φορα περιστροφης του AC, και τα παιδια εχουν 3φασικο ρευμα) το οποιο θα ειναι κατι το οποιο κανενας κατασκευαστης δεν πρεπει να κανει λαθος οταν φτιαχνει ενα μηχανημα, η για καποιο λογο επηρεαζει τα τροφοδοτικα των παιδιων (OCZ600?)

(/edit δεν γινεται να αλαξεις απο την πριζα την φορα περιστροφης του 3φασικου, το ξανασκευτικα...)

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

φανη με τον απιστο θωμα τι σχεση εχεις?

γιατι εισαι τοσο κοντρα ρε φιλε,σε χαλαει τοσο πολυ το θεμα της πριζας?

κανει μπαμ οτι ειναι αυτο ,στο κατω κατω το σκεφτηκα και το εκανα δεν τοπα στην τυχη

Ξαδερφια ειμαστε τι ζορι τραβας??

Αφου ΔΕΝ ειναι δυνατον να αλλαξεις κατα 180ο το σουκο κ να λυθει το προβλημα...

Το AC(Alternative Current=Εναλλασομενο) ρευμα ειναι 50Hz δλδ κυκλους ανα δευτερολεπτο, μεσα σε ενα δευτερολεπτο το ρευμα εχει αλλαξει κατευθυνση απο αριστεροστροφα-δεξιοστροφα σε δεξιοστροφα-αριστεροστροφα κοκ 50 φορες...

Αρα δεν εχει σημασια αν θα μπει το σουκο ετσι, ή αναποδα...εκτος κ αν το παιδι στο σπιτι του εχει DC που ειναι αδυνατον...

Ετσι νομιζω...

Λάθος Φάνη, δυστυχώς. Όπως τα λέει ο Σκαθαροζούμης είναι. Στη μία έχεις φάση (άρα το AC σου) και στην άλλη τον ουδέτερο. Πάρε δοκιμαστικό και δές που ανάβει. Εκεί είναι η φάση. Στην άλλη ο ουδέτερος. Πιάς τον με το χέρι και το mv του σώματός σου θα ρίξουν την ασφάλεια.....πιάσε τη φάση και άμα δεν γειώνεσαι θα βρεθείς 2-3 μετρά με μαλί καρφί, άμα γειώνεσαι βάρδα να δουλέψουν οι ασφάλειες αλλιώς u r barbequed dude.....

Αυτό που περιγράφει ο Σκαθαροζούμης είναι σκηνικό τύπου : βάζουμε μεταλικό λαμπατέρ με τον διακόπτη στη φάση γιατί σε περίπτωση διαρροής (και που ο διακόπτης κόβει τον ουδέτερο) η αφή στο μεταλικό σώμα του λαμπατέρ=ηλεκτροπληξία.....το ίδιο και στο PC (εσωτερικά) :)

Αρχική απάντηση από outlaw

Λάθος Φάνη, δυστυχώς. Όπως τα λέει ο Σκαθαροζούμης είναι. Στη μία έχεις φάση (άρα το AC σου) και στην άλλη τον ουδέτερο. Πάρε δοκιμαστικό και δές που ανάβει. Εκεί είναι η φάση. Στην άλλη ο ουδέτερος. Πιάς τον με το χέρι και το mv του σώματός σου θα ρίξουν την ασφάλεια.....πιάσε τη φάση και άμα δεν γειώνεσαι θα βρεθείς 2-3 μετρά με μαλί καρφί, άμα γειώνεσαι βάρδα να δουλέψουν οι ασφάλειες αλλιώς u r barbequed dude.....

Αυτό που περιγράφει ο Σκαθαροζούμης είναι σκηνικό τύπου : βάζουμε μεταλικό λαμπατέρ με τον διακόπτη στη φάση γιατί σε περίπτωση διαρροής (και που ο διακόπτης κόβει τον ουδέτερο) η αφή στο μεταλικό σώμα του λαμπατέρ=ηλεκτροπληξία.....το ίδιο και στο PC (εσωτερικά) :)

Χμμμ ειχα την εντυπωση πως στο AC τα ηλεκτρονια αλλαζουν κατευθυνση αρα αν πχ "μπαινουν" απο το δεξι καρφακι του καλωδιου, στο τροφοδοτικο τοτε "βγαινουν" απο το αριστερο καρφακι..και τουμπαλιν 50 φορες/δευτερολεπτο.

Αρα αν βαλουμε το σουκο λογω AC το ιδιο δεν θα ειναι αν θα μπει το σουκο ετσι, ή 180ο ανεστραμμενο??

Αφου αλλαζει συνεχεια κατευθυνση δεν χρειαζεται να αλλαζουμε κ εμεις το σουκο...ε?

Πωωω με μπερδεψατε τωρα :(

Όχι δεν είναι έτσι. Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με....χμμμμ....παλόμενο DC κάτι που δεν ξέρω καν αν υπάρχει. Το μπρός-πίσω (50 φορές ανα δευτερόλεπτο) που σκέφτεσαι γίνεται στη φάση μόνο που για να κλείσει το κύκλωμα θές και τον ουδέτερο (παράξενο έ....θα περίμενε κανείς οτι με την φάση μόνη της θα άναβες μια λάμπα τουλάχιστον). Μάλιστα αρκετά ups έχουν και "φορά" με την οποία βάζεις το καλώδιο (το wattpower 600 και το APC μου το κάνουν) αλλιώς δεν παίζουν.

Αρχική απάντηση από outlaw

Όχι δεν είναι έτσι. Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με....χμμμμ....παλόμενο DC κάτι που δεν ξέρω καν αν υπάρχει. Το μπρός-πίσω (50 φορές ανα δευτερόλεπτο) που σκέφτεσαι γίνεται στη φάση μόνο που για να κλείσει το κύκλωμα θές και τον ουδέτερο (παράξενο έ....θα περίμενε κανείς οτι με την φάση μόνη της θα άναβες μια λάμπα τουλάχιστον). Μάλιστα αρκετά ups έχουν και "φορά" με την οποία βάζεις το καλώδιο (το wattpower 600 και το APC μου το κάνουν) αλλιώς δεν παίζουν.

Μαλιστα λαθος καταλαβα...συγγνωμη τοτε κ συγγνωμη BeetleJuice:o

δεν τρεχει τιποτα

εξαλλου απο την στιγμη που το σκεφτηκα ειχα πει στον μιλτο οτι για τουλαχιστον 10 ποστ θα φαω κραξιμο

το περιμενα δηλαδη

επισης κατι ακομα , ετσι για ενημερωση

ουσιαστικα δεν εχουμε καν πηγαινε ελα στα ηλεκτρονια ,ταλαντωση εχουμε.

ειναι λαθος να νομιζετε οτι οταν πατας το διακοπτη στη λαμπα ξεκινα ενα ηλεκτρονιο και παει στη λαμπα και ετσι αναβει...

αναβει γιατι μια ταλαντωση μεταδιδεται και στανει στη λαμπα

Ναι , μια ταλαντωση 50HZ

επισης να σας αναφερω οτι τα πολυ καλα Hifi ,πομποι , δεκτες , εχουν απο πισω απο τη συσκευη ενα φωτακι

το βαζεισ εσυ σπιτι σου και ακουμπας σε ενα μεταλικο σημειο στη συσκευη

αν ανψει το φωτακι σημαινει οτι εχεις βαλει το καλωδιο αναποδα

ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΡΙΖΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ

ομως ετσι ειναι...

αν το βαλεις αναποδα το φωτακι δεν αναβει ουτε στην δευτερα παρουσια

παντως αυτο που με στεναχωρησε περισσοτερο ειναι οτι με κραξατε και με το καλημερα αλλα και αφου το αλλο παιδι ειπε οτι εφτιαξε το πισι του με το κολπο μου

επιμονη εκει οτι εφταιγε η πριζα του σπιτιου

anyway μια παρεα ειμαστε

OUTLAW φιλε ευχαριστω για την υποστηριξη και τα ποσταρισματα,ησουν πολυ κατατοπιστικος

38.45. μου εκανε εντυπωση η απαντηση σου

σου εχω πολυ εμπιστοσυνη στα θεματα υπολογιστων και γενικα σε εκτιμω πολυ ,δεν περιμενα να παρεις το θεμα τοσο επιφανειακα

Γενικα προς ολους:

θυμιζω οτι τα ιδια εγιναν και για το θεμα "μητρικες που σφυρανε" που επισφραγιστηκε απο hipro πως ειχα δικιο

το οτι καποιος δεν ξερει ηλεκτρολογια δεν το μετραω,γιατι και εγω biomedical εχω σπουδασει και ουδεμια σχεση εχω , απλα εχω διαβασει 2-3 βιβλια

ελπιζω να μην παρεξηγηθουμε τελικα

εγω δεν εχω προβλημα με κανενα

και στο φανη δεν ειπα τιποτα το ιδιαιτερο,ελπιζω να μην παρεξηγηθηκε

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Σήμερα, στις 01:10]

38.45. μου εκανε εντυπωση η απαντηση σου

σου εχω πολυ εμπιστοσυνη στα θεματα υπολογιστων και γενικα σε εκτιμω πολυ ,δεν περιμενα να παρεις το θεμα τοσο επιφανειακα

αν απο εμπειρια, ξερω 2 πραγματα για υπολογιστες, σε πληροφορω πως απο ηλεκτρολογικα, περα απο τη βασικη διαφορα AC - DC, οι γνωσεις μου σταματανε στο να συνδεσω 2 καλωδια μεταξυ τους.

ακριβως γι αυτο, και δεν αναμειχτηκα στην κουβεντα.

38.45. Νομιζω πως ημουν σαφης οτι δεν εχω κατι μαζι σου

απλα νομιζα οτι ξερεις πολλα πανω σαυτα

Α και πούστεεε , αλαγμα πριζας rulezzz ,,, όσοι αλλόθρησκοι προσέλθετε , στέλνω και 3gp video απο το κινητο σε κινητό όποιος δεν πιστευει . Mε την έτσι ,,, και αλλιώς την πριζα .

Να δείτε αν ανάβει η μητρική η όχι . με on off της πρίζας. ,, ,και αν διορθώνεται η όχι με το άλλαγμα της.

μωρε δεν αμφισβητει κανενας, τουλαχιστο εγω οχι.

απλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης: το πολυμπριζο (οχι τιποτα σοβαρο, απλα εχει spike protection) στο οποιο ειναι συνδεμενο το πισι, τραβαει ρευμα απο αλλο πολυμπριζο, 2-3 χρονια τωρα.

ειμαι δηλαδη, πολυ τυχερος, που παντα μπαινει το καλωδιο οπως πρεπει; ή υπαρχουν και αλλα πραγματα που αγνοουμε;

Eγώ φιλε μου να σου πω την αλήθεια το έβαζα πάντα στην ίδια μεριά , γιατί η σουκο , χτύπαγε πάνω σε μια άλλη[και μπαίναν με σειρά να μην χτυπαν οι ''ουρές'' τους] ......

Αλλα ακουγοντας για αλλαγη λέω κατσε να δω τι παίζει ......

Έβγαλα όλες τις πρίζες και τις ξαναέβαλα καβατζώνοντας ,. θέση για του psu την σούκο ώστε να χωράει αλλίως ....

Και τα αποτελέσμα τα είπα ... Τίποτα παραπάνω δεν έχω να πώ . Μόνο όποιος θέλει να δείξω .

Αυτά . Φιλικά Θωμάς .

Αρχική απάντηση από .38-.45

μωρε δεν αμφισβητει κανενας, τουλαχιστο εγω οχι.

απλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης: το πολυμπριζο (οχι τιποτα σοβαρο, απλα εχει spike protection) στο οποιο ειναι συνδεμενο το πισι, τραβαει ρευμα απο αλλο πολυμπριζο, 2-3 χρονια τωρα.

ειμαι δηλαδη, πολυ τυχερος, που παντα μπαινει το καλωδιο οπως πρεπει; ή υπαρχουν και αλλα πραγματα που αγνοουμε;

μπορει απλα να ειναι ιδιαιτεροτητα μερικων board, PSU η και συνδιασμου των δυο, μπορει απλα ο διακοπτης που κοβει μονο το ενα καλωδιο της φασης οπως ειπε ο beetlejuice να αφηνει την φαση μεσα στο ΑΤΧ board και οταν αυτο γειωνεται να αρχηζουν τα κουλα!

πιστευω πως ενα σωστα μονωμενο κουτι-board δεν επρεπε να τα κανει αυτα ...

:T: beetlejuice!

συνηθως τα πολυπριζα και γενικα τα σουκο τα βαζουμε με την "μυτη κατω"

δηλαδη το καλωδιο παει προς τα κατω

κανενας δεν νομιζω να το βαζει με το καλωδιο να κανει "κατακορυφο" προς τα πανω

αυτο γιατι το λεω

γιατι πολυ απλα ετυχε και παντα εμπαινε ετσι,ετσι τοβαζες

και το πολυπριζο εχει 2 ραγες που κουβαλανε την ταση μια αριστερα και μια δεξια

ολα τα φις προφανως τα εβαζες με την ιδια φορα και ετσι παντα ολα ηταν οκ

ομως ΕΤΥΧΕ (η μαλλον πετυχε)

για παραδειγμα αν ηταν το πολυπριζο σωστο με την προζα του τοιχου , απο κει και περα παιζει ρολο και πως συνδεεις το καλωδιο του τροφοδοτικου ΣΤΟ πολυπριζο

ομως μην ξεχνας οτι εμενα στην μεχρι τωρα εμπειρια μου ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν μου ειχε δημιουργηθει προβλημα

τυχαινει σπανια και αποτι φαινεται επιρεαζει msi ή συγκεκριμενα τροφοδοτικα που ειναι ευαισθητα στο trigger λογω φασης

δε μου αρεσει η θεωρια της υπερβολικης τυχης, απλα δε με προστατευει απο μελλοντικα ατυχηματα. 2-3 χρονια τωρα, περασαν διαφορα καλωδια, τροφοδοτικα και μητρικες απο τα πολυμπριζα αυτα, ωστε να πεφταν ΟΛΑ και ΠΑΝΤΑ σωστα.

πιο πιθανο ακουγεται πως ΚΑΠΟΙΑ τα πειραζει και αλλα οχι. και παλι ομως, την msi τη δοκιμασα με 2 διαφορετικα τροφοδοτικα, παντα αναβε μονη της μολις πατουσες το διακοπτη στο πολυμπριζο. την abit τη δοκιμασα με τουλαχιστο 3, δεν αναβε ποτέ. τη dfi δεν ειχα ευκαιρια να τη δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο, αλλα δεν αναβει μονη της. κι αν εξαιρεσεις τα 2 που ηταν επωνυμα, τα αλλα ουτε αυτος που τα σχεδιασε δεν τα ηξερε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.