ison Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2005 Ναι καλα το καταλαβατε Ειμαι μαλλον ο πρωτος με rma απο dfi To θεμα ειναι πως εφτασα εκει και κοντευω να τρελλαθω!! Ειχα την dfi περιπου κανα μηνα...χωρις κανενα προβλημα στα defaults λογω του οτι δεν ειχα τις UTT για να παιξω... Την ειχα φλασαρει στο 208 μεσω ntune και δουλευε απροβληματιστα απο την αρχη...της αγορας... Ειχα μονο ενα προβλημα με το plextor 716A αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι εφταιγε αυτο(DOA) To συστημα που εχω/ειχα την dfi ειναι αυτο της υπογραφης... Γενικα λοιπον ολα καλα ολα ανθηρα....ερχονται οι UTT προχτες τις βαζω ολα μια χαρα...σε default παντα...ερχεται χτες και το plex απο rma το βαζω και αυτο πανω ολα ΟΚ...μετα το τσικνισμα ειπα να μπω και λιγο lab ετσι για να δωδο το παρον....ολα ωραια και καλα...τελιωνω κατα τις 3-4 και μετα πεφτω για υπνο.... ΩΣΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ!!! Με ξυπναει το πρωι η mother και μου τι μου λεει μεσα στον υπνο μου...Ξυπνα λεει γιατι ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ WTF λεω εγω και σκεφτομαι τι εννουσε Σηκωνομαι λοιπον και ΤΙ ΝΑ ΔΩ....το PC νεκραναστηθηκε και την ειχε δει Χριστουγεννιατικο δεντρο....ΑΠΟ το πουθενα ειχε ανοιξει μονο του και αρχισε να αναβοσβηνει(εχω λαμπες μεσα και ανεμιστηρες με led) Μιλαμε επαθα πλακα σηκωνομε και παω να το δω τι γινεται (αυτο εκει να αναβοσβηνει λες και επαιζε καποιος με το pwer) ωσπου και φοβουμενος μην καει τπτ κλεινω το διακοπτη του τροφοδοτικου...και το βγαζω απο το ρευμα.... Και αρχιζει η οδυσσεια....λεω πιο ξερει τι θα εγινε κατι θα ξεσκονισε η μανα μου στο δωματιο και θα εφαγε κολλημα....το αφηνω λιγο εκτος πριζας...και μετα ξαναβαζω το καλωδιο...ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΡΕΛΟ με το που παταω το διακοπτη (προσοχη εδω) του OCZ για να παρει ρευμα το τροφοδοτικο...ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΠΑΛΙ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΤΠΤ... Λεω ωραια δουλεια δεν ειχαμε δουλεια βρηκαμε... Απχιζω το ξηλωμα ....σιγα σιγα και ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...εως οτου αφηνω την μητρικη μονο με επεξεργαστη -ψυκτρα-fan....τι clear cmos ,τι αφαιρεση μπαταριας ,ολα οσα ειχα διαβασει εδω και στο xs το τελευταιο μηνα τα έκανα (να σημειωσω οτι οταν εκανα αλλαγες μεχρι να φτιαξω το pc το 99% το περιπτωσεων το τροφοδοτικο ηταν εκτος πριζας λογω του γνωστου πιθανου προβληματος που ειχα διαβασει) Λεω οκ βγαζω και ψυκτρα και cpu και το αφηνω γυμνο...παλι clear κλπ τπτ αρχιζει παλι να αναβοσβηνει (Εδω να σημειωσω παλι οτι ta κοκκινα led ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ αναβοσβηναν πολυ γρηγορα ΟΛΑ μαζι) Τσπ οντας τχερος βρισκω καινουργια dfi απο τον Συριο (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ) λογω του οτι του ειχε ακυρωθει μια παλια παραγγελια κατα συμπτωση.... Αντε παλι απο την αρχη...αρχιζω και στηνω σημερα κατα τις 11 η ωρα το συστημα απο την αρχη και βαζω καθε κομματι ενα ενα μετα pwr on να δω αν ολα ειναι οκ(δλδ να μην αναβοσβηνει) και συνεχιζα μεχρι το τελος...οπου και πριν απο μιση ωρα τελειωνω.... Το ξαναβαζω αλλη μια φορα ΟΛΑ ΟΚ...(το εστηνα στο σαλονι λογω τραπεζιου μεγαλυτερου) Το περνω απο σαλονι παω να το βαλω στο δωματιο συνδεω καλωδιο ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΩ ΛΕΩ ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Κραταω την ψυχραιμια μου και το κλεινω...το αφηνω λιγο κλειστο (απο κουμπι τροφοδοτικου) το ξαναανοιγω ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΜΤ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΛΕΩ... Ωσπου και λεω δεν βγαζω και το καλωδιο απο πριζα....το κανω περιμενω λιγο το βαζω παλι πισω ....ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ...η μητρικη περνει κανονικα μπρος και μπαινω Bios... Το καλο ειναι οτι με το που κανω enable to raid και bootaro ξανα βλεπει τα παντα με αποτελεσμα να σας γραφω αυτα με την εγκατασταση που ειχα πριν παθω ζημια.... Επισης δοκιμασα την ελλατωματικη?? με ενα γτπ τροφοδοτικο απο τον παλιο αλλα παλι τα ιδια ...με το που εβαζα το καλωδιο στην πριζα(αυτο δεν εχει διακοπτη απο πισω...) η dfi επαιρνε μπρος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΤΠΤ Η "καινουργια" αυτη τη στιγμη δουλευει κανονικα ΑΛΛΑ το σκηνικο που περιεγραψα πριν με εχει προβληματιση για την μακροβιοτητα της!!Τι θα γινει αν λειπω απο σπιτι και νεκρανασταθει απο το πουθενα και στην χειροτερη μου καψει πραγματα? Ρε παιδια δεν ξερω εχω τρελλαθει λετε να φταιει το τροφοδοτικο?(σημειωστε οτι το ειχα βραχυκυκλωσει μονο του και δουλευε κανονικα ...πανω ομως στη Mobo αναβοσβηεν και αυτο σαν χριστουγεννιατικα λαμπακι!!) Τι να πω....εχω ξενερωσει τρελα γιατι δεν την ειχα πειραξει καν ΣΤΑ DEFAULT HTAN(λετε να με εκδικητε που την ειχα ετσι για κανα μηνα??) Εχετε παθει ή ακουσει κατι τετοι ΠΟΤΕ? ΔΛΔ με προβληματιζουν 2 πραγματα> 1)ΠΩΣ στο ΠΕΟΣ πηρε μπρος απο το πουθενα και εφαγε φρικη ενω πρινα απο 5 ωρες δουελευε κανονικα (ειχα βαλει το plex πανω αλλα το δουλεψα το βραδυ απροβληματιστα) 2)Γιατι αναβοσβηνει με το που ανοιξω το διακοπτι απο πισω του τροφοδοτικου...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ PWR ON ή κατι άλλο.. Σημειωστε και οτι ολα τα fan ειναι πανω στο hardcano και μονο ο 120 ακαsa ειναι πανω στο Mobo... Εχω συνδεσει και το εχτρα μολεχ πανω στην μητρικη... Τι αλλο να πω εκτος του οτι δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει.... ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ..... Problem solved Το μυστηριο λυθηκε παιδια Ο ενοχος ηταν το 600 ocz....αυτο μου εκανε την ζημια... Το πηγα στον spc και απο οτι ειδε και αυτος ...το τροφοδοτικο ηταν γτπ... Σε συζητηση που εκανα με το Daidalo μου ειπε οτι η ocz κανει μαζικο rma τα 600 λογω του οτι εχουν προβλημα με το active pfc.... Αυτο ισχυει απο οτι μου ειπε ΜΟΝΟ με τα 600 Οποτε ειμαι τωρα με ενα 520 και ολα καλα....επισης αλλαξα την dfi και πηρα μια sli.... Το περιεργο ειναι οτι το ocz δουλευε κανονικα...χωρις εμφανες προβλημα... Τσπ ολα καλα μεχρι στιγμης ελπιζω το 520 να μην μου κανει νερα.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟYS BEETLEJUICE-HELLRIDER-EA6GKA-SPC
greekfragma Μάρτιος 5, 2005 #2 Μάρτιος 5, 2005 το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι διαρροη στο κουτι σου ή καποιο προβλημα με τις τασεις του δωματιου σου........ups εχεις?????πολυ χαλια τα περιγραφεις αλλα μπραβο για την υπομονη σου........
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #3 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragmaπολυ χαλια τα περιγραφεις αλλα μπραβο για την υπομονη σου........ Δεν εχω ups και οντωε το περιγραφω χαλια αλλα καθως εγραφα μου ερχοντουσαν αναλαμπες....και εγω τελικα εκει κλινω αλλα μετα απο ενα μηνα με θυμηθηκαν οι διαρροες??
dfragos Μάρτιος 5, 2005 #4 Μάρτιος 5, 2005 Υπάρχει επιλογή στο Bios για να παίρνει μπροστά όταν πέσει και ξαναέρθει το ρεύμα. Δεν ξέρω αν είναι κάτι σχετικό....Για να είμαι ειλικρινής μπερδεύτηκα με όλο σου το ποστ και είναι αρκετά προχωρημένη ώρα για να προσπαθήσω να το ξαναδιαβάσω(δεν δουλεύει τέτοια ώρα καλά ο εγκέφαλος).
mariosalice Μάρτιος 5, 2005 #5 Μάρτιος 5, 2005 Μάλλλον το τροφοδοτικό φταίει.Αν έχεις κάποιο ανεμιστήρα μεγάλο πάνω στη μητρική βγάλτο και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα.
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #6 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από dfragos Υπάρχει επιλογή στο Bios για να παίρνει μπροστά όταν πέσει και ξαναέρθει το ρεύμα. Δεν ξέρω αν είναι κάτι σχετικό....Για να είμαι ειλικρινής μπερδεύτηκα με όλο σου το ποστ και είναι αρκετά προχωρημένη ώρα για να προσπαθήσω να το ξαναδιαβάσω(δεν δουλεύει τέτοια ώρα καλά ο εγκέφαλος). Nαι αυο μου το ειπε και o Beetlejuice το κοιταξα και ειναι off....Αρχική απάντηση από mariosalice Μάλλλον το τροφοδοτικό φταίει.Αν έχεις κάποιο ανεμιστήρα μεγάλο πάνω στη μητρική βγάλτο και δες αν διορθώθηκε το πρόβλημα. Το σκεφτηκα και αυτο αλλο πως διαολο λειτουργουσε ενα μηνα....τωρα τον θυμηθηκε?Χτες ειχαμε και συνεχεια ...με το που κανω shutdown και κλεινει ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!Αρχισε να αναβοσβηνει....εκλεισα λοιπον το τροφοδοτικό και μετα το ξανανοιξα ....παλι τα ιδια...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ....με το που το ξανακλεινω ...λεω ας βγαλω και το καλωδιο απο πισω απο το τροφοδοτικο...ΤΟ ΒΓΑΖΩ (ενω ηταν κλειστο ΑΛΛΑ πανω στην πριζα το καλωδιο) και το ΞΑΝΑΒΑΖΩ ανοιγω το τροφοδοτικο ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΚ!!!!Αναβουν δλδ τα δυο ledakia της μητρικής τα πορτοκαλι (ενα διπλα στις μνημες και ενα κατω αριστερα)Λεω μαλλον το καλωδιο τελικα ειναι χαλασμενο...το αλλαζω με του παλιου...και ολα ΟΚ...μεχρι που ξυπναω πριν απο λιγο και λεω ας δουμε τι γινεται...τον ανοιγω ΟΛΑ ΚΑΛΑ...λεω ας κανω ενα SHUT DOWN και με το που το κανω ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!Αναβοσβησμα ....κλεινω παλι το τροφοδοτικο απο πισω....το αφηνω λιγο το ξαναανοιγω ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....λεω για να ξανακανω αυτο που εκανα χτες δλδ να το κλεισω απο πισω το τροφοδοτικο και να βγαλω το καλωδιο απο πανω του ΧΩΡΙΣ να το βγαλω απο την πριζα...το κανω λοιπον το βγαζω απο πισω το ξαναβαζω ανοιγω το τροφοδοτικο και ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΛΙΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ τι στο διαολο γινεται...να εχω 2 καλωδια σκαρτα χλωμο το κοβω...Μερικες ερωτησεις:1)Οταν εχετε κλειστη την dfi ΑΛΛΑ με το τροφοδοτικο στο ρευμα ΠΟΣΑ ledakia ειναι ανοιχτα πανω της?(τα πορτοκαλι εννοω)2)Οταν εχω κλειστο το pc αλλα με το τροφοδοτικο στο ρευμα οταν παω ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ του ακουω ενα περιεργο θορυβο πως να το περιγραψω σαν τσικ τσικ ....καταλαβαινω οτι κατι παιζει το ρευμα αλλα μηπως ειναι τελικα το τροφοδοτικο??Οπως ειπα το βραχυκυκλωσα(πρασινο - μαυρο) και δουλευει κανονικα!!Ρε παιδια λετε να εχω κανα undervoltage??Αν και το ocz μου τα δειχνει ολα πρασινα απο πισω (εχει led για καθε γραμμη και σου λεει τι παιζει...)Το smartguardian Μου δειχνει 11,9 ....3,2,,,,,,5,05.....3)ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μια στο 1000000 να φταει το cpu?...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...(αν και χλωμο το κοβω)ΤΟ ΜΟΝΟ που με προβληματιζει ειναι οτι το pc δουλευε κανονικα για ενα μηνα ΣΤΗΝ ιδια συνθεση και αρχισε τα κουλα προχτες...
mortisboy Μάρτιος 5, 2005 #7 Μάρτιος 5, 2005 ....φιλε μου....μου το εκανε και μενα αυτο προχτες που εβαλα το vapo ....και επειδη εκανα καποιες αλλαγες με τα καλωδια των psu και του vapo ....παρατηρησα....οτι μου το εκανε οποτε εκλεινα το psu απο το διακοπτη του..... Ως τωρα επειδη εχω 2 psu (Antec 550TC+JJ400W).....δεν τα εκλεινα ποτε απο τους διακοπτες τους ...επειδη τα ειχα πανω σε πολυπριζο με διακοπτη που επεφτε πανω στο ups...ετσι εκλεινα παντα τον διακοπτη του πολυπριζου ...και no prob....οταν δοκιμασα να τα κλεινω απο τους διακοπτες τους ...μου εκανε αυτο το πραγμα.....δεν μπορω να δωσω μια λογικη εξηγηση...αλλα παντως βρηκα την λυση!! Βαλε ενα πολυπριζο με διακοπτη και δοκιμασε να δεις....ακουγετε κουφο...αλλα αυτη ηταν η λυση για μενα....
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #8 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από mortisboy ....φιλε μου....μου το εκανε και μενα αυτο προχτες που εβαλα το vapo ....και επειδη εκανα καποιες αλλαγες με τα καλωδια των psu και του vapo ....παρατηρησα....οτι μου το εκανε οποτε εκλεινα το psu απο το διακοπτη του..... Ως τωρα επειδη εχω 2 psu (Antec 550TC+JJ400W).....δεν τα εκλεινα ποτε απο τους διακοπτες τους ...επειδη τα ειχα πανω σε πολυπριζο με διακοπτη που επεφτε πανω στο ups...ετσι εκλεινα παντα τον διακοπτη του πολυπριζου ...και no prob....οταν δοκιμασα να τα κλεινω απο τους διακοπτες τους ...μου εκανε αυτο το πραγμα.....δεν μπορω να δωσω μια λογικη εξηγηση...αλλα παντως βρηκα την λυση!! Βαλε ενα πολυπριζο με διακοπτη και δοκιμασε να δεις....ακουγετε κουφο...αλλα αυτη ηταν η λυση για μενα.... Dfi εχεις και εσυ?? Το θεμα ρε mortis ειναι οτι εμενα το εκανε ΣΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ στην αρχη ενω δουλευε κανονικα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ να κλεισω το διακοπτι πισω απο το τροφοδοτικο...απλα χτες το πρωι ΠΗΡΕ μπρος μονο του!!!!!!!! Ποτε δεν κλεινω το τροφοδοτικο οταν κλεινω το pc καλος ή κακος το αφηνω πανω στην πριζα ετσι....εκτος και αν εχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ η συγκεκριμενη mobo...
BeetleJuice Μάρτιος 5, 2005 #9 Μάρτιος 5, 2005 τα τροφοδοτικα εχουν ενα διακοπτακιειναι της πλακαςκοβει το ενα απο τα 2 καλοδια συνηθως που ερχονται μεσαοποτε το ποιο καλωδιο θα κοπει (φαση ή ουδετερος) εξαρταται απο την τυχη,δηλαδη πως εχεις βαλει την πριζα στον τοιχο (αριστερα η δεξια)δεν ξερω αν το ocz εχει την ιδια αρχη αλλα σε οτι psu κυκλοφοροθσαν μεχρι το 2003 ετσι ητανκοινως αν καταλαθος κοβεται ο ουδετερος η φαση κανει βολτα μεσα στο psuαλαξτε φορα στην πριζα και πειτε μουμε τον μιλτο εχουμε μιλισει 3 ωρες καθαρες στο msnεχουμε εξετασει τα παντακρινω οτι φταιει η το παραπανω που ειπαή το cpuή καποιο φανή οι λαμπες τουδεν μπορω να εξηγησω γιατι αλλα εχουμε σηζητησει τοσο πολυ και μου εχει αναφερει τι δεν παει καλα με ολα πανω στο πισσι του και εκει κατεληξαλαμπες βγηκαν και το πισι το ξανακανεμειωνεται η λισταλετε ναναι bug του bios?μηπως μενετε κοντα και σας κανει παιχνιδια η δεη?υποψιν οτι ο μιλτος δεν ξερει αν εχει γειωση στο πισικαι αυτο παιζει ρολο τρελο**EDIT** Edit τα posts , όχι συνεχόμενα post ανά 2λεπτο...
greekfragma Μάρτιος 5, 2005 #10 Μάρτιος 5, 2005 Beetlejuice......για κανε ενα edit ολα τα ποστ σου και χωρεσε τα σε ενα......ζαλιστηκα μαν......εγω επιμενω οτι καπου υπαρχει διαρροη ρευματος στο κουτι.........βαλε ελαστικες ροδελες μεταξυ μητρικης και βιδες κουτιου.........
fanisk Μάρτιος 5, 2005 #11 Μάρτιος 5, 2005 Παλικαρε κανε ενα ediiiiiit!!!Χμμμ να εχει διαρροη ρευματος στο κουτι...δεν θα το ενοιωθε αν το ακουμπαγε??
greekfragma Μάρτιος 5, 2005 #12 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 16:41] Παλικαρε κανε ενα ediiiiiit!!!Χμμμ να εχει διαρροη ρευματος στο κουτι...δεν θα το ενοιωθε αν το ακουμπαγε?? καμια φορα δεν καταλαβαινεις διαρροη ακομα και αν ακουμπησεις......μπορει να ειναι μικρη αλλα αρκετη να προκαλεσει τα παραπανω...........:...:
fanisk Μάρτιος 5, 2005 #13 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma καμια φορα δεν καταλαβαινεις διαρροη ακομα και αν ακουμπησεις......μπορει να ειναι μικρη αλλα αρκετη να προκαλεσει τα παραπανω...........:...: Μαλιστα...Τελικα μηπως η DFI δεν θελει να αφησει τις ιδιοτροπιες της??Κ αυτο το κουσουρι με το να κλεινουμε το τροφοδοτικο...τι να πω...
greekfragma Μάρτιος 5, 2005 #14 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 16:45] Μαλιστα... Τελικα μηπως η DFI δεν θελει να αφησει τις ιδιοτροπιες της??Κ αυτο το κουσουρι με το να κλεινουμε το τροφοδοτικο...τι να πω... για να το θεσω καλυτερα........η διαρροη η οποια μπορει να μην φαινεται μπορει να κανει ζημια σε οποιαδηποτε μητρικη.......ανεπαισθητη για μας αλλα προβληματικη για οτιδηποτε hardware εμπλεκεται σε αυτην. φανη......30ατομα πηραν ΔΦΙ απο δω μεσα........2-3να εχουν προβλημα(δεν θυμαμαι ακριβως) σου φαινεται τοσο μεγαλο το ποσοστο?????
Shadow Hunter Μάρτιος 5, 2005 #15 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_KΚ αυτο το κουσουρι με το να κλεινουμε το τροφοδοτικο...τι να πω... Τι εννοείς?
fanisk Μάρτιος 5, 2005 #16 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma για να το θεσω καλυτερα........η διαρροη η οποια μπορει να μην φαινεται μπορει να κανει ζημια σε οποιαδηποτε μητρικη.......ανεπαισθητη για μας αλλα προβληματικη για οτιδηποτε hardware εμπλεκεται σε αυτην. φανη......30ατομα πηραν ΔΦΙ απο δω μεσα........2-3να εχουν προβλημα(δεν θυμαμαι ακριβως) σου φαινεται τοσο μεγαλο το ποσοστο????? Οκ για την διαρροη ευχαριστω! Οσο για την DFI θυμαμαι που μερικες πεθαιναν ξαφνικα......τωρα αυτη του ison που ανοιγοκλεινει μονη της κ δεν παιζει σωστα....του Αριστου με τα κουφα προβληματα της.....εμενα μου φαινονται περιεργα αυτα..μαλλον ιδιοτροπιες! για παραδειγμα οι Asus δεν εχουν τετοιο προβλημα...τυχαιο παραδειγμα ε! Shadow Hunter Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος διαβασα(αν κανω λαθος συγγνωμη, διορθωστε με) πως καλο ειναι να κλεινουμε τελειως το PSUZ ή να το βγαζουμε απο την πριζα οταν θελουμε να αλλαξουμε πχ ακομα κ τη μνημη μας.... Εμενα μου φαινεται περιεργο(οταν στις υπολοιπες μητρικες δεν χρειαζεται να βγαλουμε το καλωδιο απο το psu) να μπορει να δημιουργηθει προβλημα επειδη δεν βγαλαμε το PSU κ αλλαξαμε θεση στη μνημη πχ...
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #17 Μάρτιος 5, 2005 Εκανα και κατι αλλο ...αφησα την παλια mobo ολο το βραδυ χωρις μαπαταρια και με clear cmos...την ανοιξα το πρωι με το παλιο πρωτα τροφοδοτικο...το εβαλα στο ρευμα και πηρε μπρος με την μια χωρις να πατησω διακοπτη κλπ....αλλα αρχισε παλι να αναβοσβηνει...Υστερα απο συζητηστ με Συριο(Στον οποιο και ζητω συγγνωμη για το ακαταλληλο της ημερας) μου προτεινε να συνδεσω παλι την παλια με το ocz αυτη την φορα(το ειχα κανει χτες αλλα παλι τα ιδια εκανε)Την συνδεω πριν απο λιγο και ωε εκ θαυματος περνει μπρος και μνει αναμενει με ολα τα κοκινα λαμπακια ΧΩΡΙΣ να αναβοσβηνειWTF λεω...και την κλεινω απο το κουμπι που εχει πανω...την αφηνω λιγο...ξανααναβω και τωρα οχι μονο δεν αναβοσβηνε αλλα με το που ανοιγω το τροφοδοτικο παει να παρει μπρος και μετα ΝΕΚΡΑ.....δλδ ΕΛΕΟΣ...μια δουλευει μια οχι!!!Τι να πω εχω καταληξει οτι τραβαει κολληματα το τροφοδοτικο ή οτι εχω οτι ναν ναι ταση στο σπιτι(αν και με τον παλιο δεν ειχα ποτε προβλημα)...δεν εχω και πολυμετρο να μετρησω....ΑΝ ΕΧΕΙ καποιος ocz600 ας κανει ενα κοπο να δει κατι ...οταν ειναι κλειστο και ειναι στο ρευμα ακουο οταν παο πολυ κοντα ενα τσικ τσικ (δεν ειναι βουητο αλλα εναν επαναλαμβανομενο τσικ τσικ καλη ωρα οπως οταν τα εχει φτυσει κανα φαν)ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗΟταν κλεινω το τροφοδοτικο και το ξαναανοιγω ΑΝΑΒΟΥΝ 2 λαμπακια πανω στη mobo...ενα διπλα στις μνημες και ενα κατω αριστερα και τα 2 πορτοκαλι χρωματος...Και ιδου ΑΛΛΟ ΤΡΕΛΟ...με το που κανω shutdown και κλεινει το pc ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ κατω αριστερο...αυτο που ειναι διπλα στις μνημες δεν αναβει....ΔΛΔ με αλλα λογια αν δεν δινω ρευμα και το ανοιξω απο πισω αναβουν και τα 2....Οταν πατησω pwron μπω σε windows και το κλεισω με shutdown ....τοτε αναβει μονο το 1 κατω αριστερα...Απο οι θυμαμαι και ισως να κανω λαθος εδω στην προηγουμενη οταν ιταν stand by αναβαν και τα 2....ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?Ρε fanis για δεστο μια αν δεν βαριεσε....οταν ειναι κλειστος και ειναι στο ρευμα ομως ποσα led εχεις ανοιχτα?
Shadow Hunter Μάρτιος 5, 2005 #18 Μάρτιος 5, 2005 @fANiS_K Το να το βγαζεις απο την μπριζα ναι. Απλα οπως το εθεσες(κλεισιμο τροφοδοτικου) ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος για αλλαγη hardware σε ολες τις μητρικες. Δεν θελουμε να υπαρχει ρευμα μεσα στην μητρικη οταν αλλαζουμε hardware.Και επι την ευκαιρια, οταν κλεινουμε το τροφοδοτικο, παταμε και το power-on κουμπι μερικες φορες μεχρι να φυγει τελειως το ρευμα απο την μητρικη. Παντως διευκρινισες τωρα τι εννοουσες.
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #19 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_KShadow HunterΧωρις να ειμαι 100% σιγουρος διαβασα(αν κανω λαθος συγγνωμη, διορθωστε με) πως καλο ειναι να κλεινουμε τελειως το PSUZ ή να το βγαζουμε απο την πριζα οταν θελουμε να αλλαξουμε πχ ακομα κ τη μνημη μας....Εμενα μου φαινεται περιεργο(οταν στις υπολοιπες μητρικες δεν χρειαζεται να βγαλουμε το καλωδιο απο το psu) να μπορει να δημιουργηθει προβλημα επειδη δεν βγαλαμε το PSU κ αλλαξαμε θεση στη μνημη πχ... Εχεις δικιο και οπως ειπα παντα ετσι εκανα στο 99% των περιπτωσεων οταν αλλαζα κατι....τωρα αν στο 1% που δεν το εκανα δλδ δεν εβγαζα ΚΑΙ την πριζα ενω το τροφοδοτικο ηταν κλειστο ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ 50 ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΤΤΟ ΝΑ ΕΠΑΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ!!!!edit: Την πριζα δεν την εβγαλα ας πουμε οταν συνδεσα το Plex πανω ....οχι οταν πειραζα μνημες vga κλπ...αλλα και παλι στην καινουργια εεγκατασταση ΟΛΑ εγιναν με την πριζα εκτος....ΑΛΛΑ παλι το κανει σε τυχαιες στιγμες πλεον....εδω και 2 ωρες πχ που το περιεργαζομαι δεν το εχι ξανακανει...το πρωι ομως που το ανοιξα το εκανε ...και πολι με τα πο λιγη ωρα...
ison Μάρτιος 5, 2005 Author #20 Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Shadow Hunter @fANiS_K.Και επι την ευκαιρια, οταν κλεινουμε το τροφοδοτικο, παταμε και το power-on κουμπι μερικες φορες μεχρι να φυγει τελειως το ρευμα απο την μητρικη. Με προβληματισες με αυτο που ειπες τωρα....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.