Volrath Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2015 Η κατάσταση έχει ως εξής: modem>router>~~~WIFI WDS Bridge router>wifi stick-PC. Παρατήρησα σήμερα ενώ είχα απενεργοποιήσει το 1ο router ότι το "PC" είχε internet κανονικα...Ψάχνω τι παίζει, και το bridge router έκανε bridge σε wifi του γείτονα που είναι κλειδωμένο. Το θέμα είναι ότι εγώ προφανώς το wifi pass δε ξέρω, πώς συνδέθηκε το PC στο wireless του/πώς έκανε bridge το ρούτερ...Guest networks δεν είχε ενεργοποιημένα ή κάτι τέτοιο, μιας και μπήκα στο router του (admin/admin...πότε θα βάλουμε μυαλό..) και το κοίταξα. Δε ξέρω και ποιος είναι να τον ενημερώσω για την έλλειψη ασφάλειας... Καμιά ιδεά τι παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 1, 2015 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Τι κλείδωμα έχει στο router του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 1, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Τι κλείδωμα έχει στο router του; WPA PSK/WPA2 PSK mixed αν δε κάνω λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 1, 2015 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Μήπως έτρεξες reaver από καμιά διανομή linux; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 1, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Μήπως έτρεξες reaver από καμιά διανομή linux; Άσε έχω τρελαθεί μιλάμε. Έκανα μερικα τέστ και έβγαλα το εξής συμπέρασμα: PC (Dynamic IP από DHCP) > Router (WDS bridge) > Wifi γείτονα. PC (Static IP, ίδιο με το bridged router > Router (WDS bridge) > Bridged Router > DSL. Με λίγα λόγια ΟΤΙ και να κάνω, άμα αφήσω να πάρουν IP αυτόματα οι συσκευές που συνδέονται πάνω στο WDS ρούτερ, παίρνουν ιντερνετ από το γείτονα. Μέχρι και MAC Filter στο ρούτερ του έβαλα (πρόσεξε, στο ρούτερ ΤΟΥ έβαλα MAC filters το ρούτερ μου), πίτσες, δεν έκανε τίποτα...Προφανώς ούτε το ανάποδο (mac filtering στο ρούτερ μου το δικό του). Πώς στο διάολο γίνεται τώρα αυτό...νταξ να κάνει bridge το wifi του, πες αυτό γίνεται...γιατί δε χρειάζεται password όμως...και πώς θα σταματήσω τις συσκευές μου να συνδέονται στο δικό του χωρίς καρφωτές IP δε ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 1, 2015 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 Για ρίξε ένα screenshot από την σελίδα με το WDS του δεύτερου ρουτερ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Δεκέμβριος 1, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2015 (edited) Για ρίξε ένα screenshot από την σελίδα με το WDS του δεύτερου ρουτερ... To "Manasteilefeta" είναι το SSID του ρούτερ που γίνεται (ή που θα έπρεπε να γίνεται) bridged και από κάτω το mac του. και Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 1, 2015 από Volrath Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Δεκέμβριος 2, 2015 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2015 έχω το tplink wr841n που εχει παρόμοιο μενού σαν wds bridge και τα έχω σχεδόν όλα όπως εσύ. δοκίμασε να κλείσεις το enable ssid broadcast και απενεργοποίησε το WPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts