Snips Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2015 Θέλω (για #1000 φορά) να δώσω Q6600, 6GB DDR2, ABIT IP-35 PRO. Kρατάω 5850,Tagan 480Wt Θέλω 16GB ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ. Απλή μητρική σταθερή (με oc μενου βέβαια) και επεξεργαστή ο οποιός να κάνει για: World Of Tanks, lineage2 (αρκετά clients=botting φυσικά), photoshop κλπ. Ασχολούμαι και με 3D rendering, αλλά λόγω βαρεμάρας, φαγούρας, έλλειψης "έμπνευσης" έχω να ανοίξω 3d application κατι αιώνες. Οπότε το να πέσω από 4 cores σε δύο, φαντάζομαι δεν θα με χαλάσει και πολύ. Αν κάπποια στιγμή, ξαναβρώ την όρεξη για καλλιτεχνίες βλέπουμε. "Πάρε i9 και i10 και το νέο μοντέλο της Hundai για να σου μείνει για 10 χρόνια" προτάσεις απορρίπονται. Λεφτα= ότι πιάσει η υπάρχουσα σύνθεση με το πολύ κανα 100ρικο παραπάνω. Ο γιος έχει G3258 με 8GB. Πετάει το μηχάνημα φυσικά. Αξίζει να επενδύσω σε κάτι παρόμοιο;Πρόχειρες σκέψεις που έκανα είναι: 1) να επενδύσω σε κάτι παρόμοιο με του γιου.2) να επενδύσω σε κάτι "παλιό" όπως 2500k κλπ. (δεν ξέρω τιμές)3) Τα φτηνά της AMD που βλέπω στο youtube σαν vfm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Νοέμβριος 26, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2015 (edited) Τα games που παιζεις δεν χρειαζονται αλλαγη CPU. Μετα λεφτα που θες να βαλεις δεν κερδιζεις και τιποτα, επειδη απλα ακομα και ο G3258 ειναι κλοκαρισμενος ψηλα σε σχεση με τον Q6600 θα δεις διαφορα στα 2 games που αναφερες γιατι ειναι παλιες μηχανες που τρεχουν σε ενα core και τα Ghz ειναι το παν... αλλα τιποτα σημαντικο, Ναι προφανως ειναι παλιος και καμια σχεση με τωρα αλλα τσαμπα λεφτα θα πεταξεις.. το "μητρικη σταφερη με OC μενου" σε Skylake ειναι ολο το budget σου αντε σε Haswell ειναι 80% του budget σου. Κρατα αυτα που εχεις μεχρι να βρεις κανα 100ρικο ακομα και πετα καναν ι3 6100/Η170/16GB 120/80/~140? αν τα θες σε ευρω. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 26, 2015 από potis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 26, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2015 "Θέλω 16GB ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ." Νομίζω είμαι σαφής γιατί θέλω να αλλάξω γενικά πλατφόρμα. Το ότι ο Q6600 είναι super ακόμα για αυτά που θέλω, το γνωρίζω. Αλλά το 775 δυστυχώς δεν δεχεται 16GB μνήμη. ΑΝ πρόσεξες, skylake και haswell απέχουν πολύ απο τα χαρακτηριστούν vfm αυτόν τον καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 26, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2015 (edited) To θέμα σου είναι ότι τα πράγματα που θες να δώσεις θα πιάσουν γύρω στα 130. Εάν βάλεις άλλα 100, πας στα 230 εκ των οποίων τα 90 θα πάνε στις μνήμες. Με έναν μεταχειρισμένο G3258 γύρω στο 50άρικο (τόσο τον βλέπω σε αγγελίες με υπόλοιπο εγγύησης) σου μένουν άλλα 90 για μητρική. Παίρνεις μία Z97 anniversary και είσαι κομπλέ. Φυσικά μπορείς να κινηθείς σε κάτι αντίστοιχο με όλα μεταχειρισμένα και να γλιτώσεις λίγο ακόμα από το budget. Tα 16 Gb τα θες για κάποιο συγκεκριμένο λόγο; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 26, 2015 από GriGaS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Νοέμβριος 26, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2015 το συστημα που εχει θεωρω πως ειναι οριακα να φυγει 100 ευρω και μαλλον δυσκολο ολο μαζι. για μενα θεωρω πως ειτε θα πας και εσυ στην λυση καποιου pentium με ζ97,και την λογικη αργοτερα για αναβαθμιση σε 4πυρηνο ι5-ι7 μαζι με τις φτηνοτερες 16αρες ραμ που ξεκινουν γυρω στα 80ευρω.Αλλιως μπορεις να κοιταξεις και για κανα μεταχειρισμενο fx 6x,8x μαζι με μητρικη γυρω στα 150-180 ευρω,και κοτσαρεις ραμ γυρω στα 80 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts