kots Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4, 2005 πρόσφατα μου δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με το paypal και το ebay.συγκεκριμένα κέρδισα μια δημοπρασία και ο πωλητής αφού πλήρωσα σταμάτησε να αποκρίνετε στα μηνύματά μου.έκανα παράπονο στην paypal και μια μέρα μετά το παράπονο αντί να μου στείλει αυτό που είχα κερδίσει μου στειλε ένα παλιό αντικείμενο μηδαμινής αξίας, και την απόδειξη του ταχυδρομείου την χρησιμοποίησε σαν αποδεικτικό στοιχείο ότι έστειλε το προϊόν.το ανέφερα στην paypal αλλά αυτοί μου είπανε ότι εφόσον ποσταρε αυτός την απόδειξη του ταχυδρομείου δεν μπορούνε να κάνουνε τίποτα.και απλά έχασα τα λεφτά μου.σας έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Μάρτιος 4, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2005 Περίπου 3 χρόνια πρίν έπαθα το ίδιο από το αμερικάνικο ebay , ευτυχώςσε μικρής αξίας αντικείμενο.Σε καμμιά 20αριά αγορές που έχω κάνει δενείχα άλλο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάρτιος 4, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από kots συγκεκριμένα κέρδισα μια δημοπρασία και ο πωλητής αφού πλήρωσα σταμάτησε να αποκρίνετε στα μηνύματά μου.έκανα παράπονο στην paypal και μια μέρα μετά το παράπονο αντί να μου στείλει αυτό που είχα κερδίσει μου στειλε ένα παλιό αντικείμενο μηδαμινής αξίας, και την απόδειξη του ταχυδρομείου την χρησιμοποίησε σαν αποδεικτικό στοιχείο ότι έστειλε το προϊόν.το ανέφερα στην paypal αλλά αυτοί μου είπανε ότι εφόσον ποσταρε αυτός την απόδειξη του ταχυδρομείου δεν μπορούνε να κάνουνε τίποτα.και απλά έχασα τα λεφτά μου.σας έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα? εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες το ebay αλλα παντα με αξιοπιστους πωλητες (δλδ με αρκετες συναλλαγες >1000 98-99% positive) ακομα και απο Ουκρανιατο πιθανοτερο ειναι οτι θα ειχε 2-3 (και αν..) συναλλαγες οποτε τρεχα γυρευε τωρα....δεν μπορεις να κανεις τπτγια πες μας και το nick του να τον δουλεψουμε λιγο ΑΝ κυκλοφορει ακομα εκει......(αν εχασες αρκετα $ ...λυπαμαι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 4, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2005 Δεν ξέρω εάν θεωρείται πρόβλημα αλλά στον paypal λογαριασμό μου, μου είχανε κλειδώσει τις χρεώσεις για ποσά μέχρι ~30 και υπήρχε μια διαδικασία με έναν αριθμό ξεκλειδώματος που τον λάμβανες μέσω λογαρισμού πιστωτικής υπο την μορφή υποτιπόδους (1.85 USD) χρέωσης, το οποίο ποσό εισέπρατες πίσω στην επόμενη αγορά με έκπτωση. Ενώ ας πούμε κίνησα την διαδικασία απόκτησης του αριθμού και τελικά τον πήρα (η εθνική στον δίνει και μέσω τηλεφώνου πρίν πάρεις τον λογαρισμό καν με ένα τηλεφώνιμα) τελικά το ξανασκέφτικα και προτίμησα να τον αφήσω κλειδωμένο για ασφάλεια και για αγορές μικρής αξίας. Δεν έδωσα ποτέ σημασία στο e.mail υπενθύμισης εισαγωγής του αριθμού σε κάτι φόρμες και λίνκς που μου στέλνανε κατα καιρούς απο το paypal. Πρόσφατα έπαιζα στου JES.DE και για πλάκα πήγα να τεστάρω (τι το θελα κι εγώ) τα locks του paypal (pci-agp-pci-x) και κατέληξα με έναν mobile απο Γερμανία. Είδανε και απόειδανε και το ξεκλειδώσανε μόνοι τους ΧΩΡΙΣ την δικιά μου συγκατάθεση ή οποιαδήποτε κίνηση. Τώρα μάλλον θα τον καταργήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάρτιος 4, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2005 @lawκαι σε μενα εκαναν κατι μλκς αφου ειχα ηδη ενεργοποιησει το verify (ξαναζηταγαν σε ..αλλη πιστωτικη) και πηρε δρομο - ουστταπο τοτε μονο bidpay(περα απο τα fake μειλ που στελνουν για τον λογαριασμο σου στο paypal διαφοροι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Μάρτιος 5, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2005 Εγω μέχρι σήμερα έχω καμμιά 20αριά συναλλαγές στο ebay με paypal και δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Βέβαια τσεκάρω και τις αξιολογήσεις των πωλητων , ενας εξ'αυτών μου επέστρεψε κιολας στον paypal λογαριασμό μου 3$ γιατί λέει ότι τελικά το packaging ήταν φτηνότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Μάρτιος 5, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από ESTRANGED και η paypal τι φταιει?! δεν καταλαβαινω γιατι μπερδευετε το paypal με την ebay... γιατι να εχεις προβλημα με το Paypal?! :wassat: 1- η paypal δεν φταιει ακριβως αλλα ειναι ευκολος και κοινος στοχος πολλων περιεργων (κατι σαν τον ΙΕ ας πουμε !2 - μαλλον εσυ εχεις μπερδευτει , μιας και ειναι -μια- εταιρεια με κοινα συμφεροντα τεσπα , ο καθενας κανει οτι πιστευει καλυτερα για το καλο του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savio Μάρτιος 6, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Οπως είπε και ο φίλος για όσους δεν ξέρουν η Paypal ανήκει στην Ebay.comΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ αγοράζουμε μόνο από πωλητή που έχει feedback >1000 >99% θετικό.Από εκεί κ πέρα ρισκάρουμε.Εχω διαβάσει χειρότερα σε άλλα φόρα από εμπειρίες παιδιών οπότε θέλει πολύ προσοχή γιατί οι απατεώνες καραδοκούν.Κατα τα άλλα το θεωρώ ένα από τα καλύτερα sites δημοπρασιών με πάρα πολλές ευκαιρίες και σε καινούρια προιόντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Μάρτιος 11, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 ο πωλητής που αγόρασα είχε 39/40 θετικές πωλήσεις. μετά άρχισε να χαλάει. μετά άρχισε να κλέβει τον κόσμο. το ονομα του ήταν tf_2005 και έχει κάνει hidden το status του.φταίει η paypal γιατί....σου δίνει το δικαίωμα να συμπληρώσεις μόνο ένα claim σε περίπτωση προβλήματος.εγώ συμπλήρωσα το claim iten non received γιατί ο πωλητής δεν απαντούσε στα μηνύματά μου.μόλις το συμπλήρωσα, την επόμενη ημέρα αυτός έβαλε ένα παλιό cdrom σε ένα δέμα, μου το στειλε, και έγραψε σαν αιτιολογία ότι το στειλε και πόσταρε την απόδειξη του ταχυδρομείου.και η paypal το δέχτηκε. κι εγώ δεν είχα δικαίωμα να συμπληρώσω δεύτερο claim item non as described.μιλάμε για μελετημένη π***στιά. και χάσαμε εγώ κι ένας φίλος μου από 180 ευρώ. γιατί παρείγγειλα δύο ποσότητες. δεν είναι τόσο τα λεφτά, είναι τα μπασταρδ*κια που κυκλοφορούν. αλλά το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι έχω όλα τα στοιχεία του. διεύθυνση τηλ, ονοματεπώνυμο κτλ.και ο κόσμος είναι μικρός. που ξέρεις καμιά φορά μπορεί να βρεθώ αγγλία... τότε θα έχει γλέντια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάρτιος 11, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από kots ο πωλητής που αγόρασα είχε 39/40 θετικές πωλήσεις. μετά άρχισε να χαλάει. μετά άρχισε να κλέβει τον κόσμο. το ονομα του ήταν tf_2005 και έχει κάνει hidden το status του.φταίει η paypal γιατί....σου δίνει το δικαίωμα να συμπληρώσεις μόνο ένα claim σε περίπτωση προβλήματος.εγώ συμπλήρωσα το claim iten non received γιατί ο πωλητής δεν απαντούσε στα μηνύματά μου.μόλις το συμπλήρωσα, την επόμενη ημέρα αυτός έβαλε ένα παλιό cdrom σε ένα δέμα, μου το στειλε, και έγραψε σαν αιτιολογία ότι το στειλε και πόσταρε την απόδειξη του ταχυδρομείου.και η paypal το δέχτηκε. κι εγώ δεν είχα δικαίωμα να συμπληρώσω δεύτερο claim item non as described.μιλάμε για μελετημένη π***στιά. και χάσαμε εγώ κι ένας φίλος μου από 180 ευρώ. γιατί παρείγγειλα δύο ποσότητες. δεν είναι τόσο τα λεφτά, είναι τα μπασταρδ*κια που κυκλοφορούν. αλλά το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι έχω όλα τα στοιχεία του. διεύθυνση τηλ, ονοματεπώνυμο κτλ.και ο κόσμος είναι μικρός. που ξέρεις καμιά φορά μπορεί να βρεθώ αγγλία... τότε θα έχει γλέντια. Καλο θα ειναι να τον κανεις και report στο ebay...δεν ξερω πως ακριβως γινεται γιατι ποτε δεν ειχα προβλημα...επισης μπες και στα forum μπας και καποιος αλλος εχει καμια ιδεα...που ξερεις ισως να μην τα εχεις χασει τα λεφτα σου ακομα....Τωρα για πιο τραβηγμενο ...διαμαρτυρησου στην τραπεζα και πες το ποτε δεν εκανες την συνναλαγη κλπ ...ΙΣΩΣ να παρεις τα λεφτα σου πισω ...λεμε τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt Μάρτιος 12, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Εγω ειχα παραγγειλει πραγματα αξιας 480 ευρω απο πωλητη με 70 αξιολογησεις, του ελεγα να τα στειλει με USPS express που κανει 11 μερες να ερθει, αλλα μου τα εστειλε με το απλο USPS Airmail, τον πρωτο μηνα εστλενα μυνηματα στον πωλητη οτι δεν ερχεται το πακετο μου, μπηκε μετα απο καιρο αυτος και τα ειδε, κοντευαν να περασουν οι 45 μερες για επιστροφη χρηματων, συνενοηθηκαμε και ειπε οτι θα στειλει πράγματα ίσης αξιας μεσω USPS EMS (express) χωρις αλλη χρεωση, εκεινη την δευτερα γιορταζαν το presidents day και ηταν κλειστα τα αμερικανικα ταχυδρομεια ετσι 3 μερες πριν την ληξη των 45 ημερων αγωνιουσα. Ειπε οτι τα εστειλε μια μερα πριν την ληξη με tracking number τελικα δεν εκανα money claim αφου ειπα να τον εμπιστευτω, ηρθαν οντως τα πραγματα μετα απο 11 μερες, μετα απο 3 μερες μου ερχετε ενα γραμμα απο τα Δ τελωνεια πειραια το οποιο ελεγε οτι υπηρχε ενα πακετο με αριθμο που ταιριαζε με το πρωτο πακετο και ηθελαν το οικειο τιμολογιο, αλλα το γραμμα ελεγε οτι σε 10 μερες εχουν δικαιωμα να επιστρεψουν το πακετο και απο την ημερομηνια συνταξης του γραμματος μεχρι να ερθει σπιτι μου ειχαν περασει 14 !!! Δλδ εκανε να ερθει 34 μερες το πακετο απο Αμερικη αφου αποτι καταλαβα για να ειναι στον Πειραια δεν ηρθε καν με αεροπλανο αλλα με πλοιο και αλλες 14 μερες το κωλογραμμα ! Τους ρωτησα αφου αυτος ειναι ιδιωτης δεν μπορει να κοβει αποδειξεις μου ειπε η κυρια οτι δεν μπορει απο καπου τα αγορασε πρεπει να εχει την αποδειξη. Τους εστειλα την αναφορα του paypal θα παρω τηλεφωνο απο τριτη να δω τι θα μου πουνε, γιατι ειχε ξεχασει οταν τους πρωτοπηρα τηλεφωνο να ρωτηω εαν ειναι εκει το πακετο.ΠΑντως θελει προσοχη το πραγμα !!!! Και να εισθε ετοιμοι για ολα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt Μάρτιος 12, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Χαρτια τελωνειων το πρωτο σας εχει πιασει το τελωνειο το δευτερο θελουν το οικειο τιμολογιο για χαρατσωμα ασχετ αν δεν ειναι υποχρεωτικο (αυτοι εχουν καταλογους και ξερουν ποσο κανει το αντικειμενο απο πριν , τιμη CIF*) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngt Μάρτιος 12, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Να και το γραμμα των 14 ημερων που μου ζηταγε εντος 10 ημερων να τους στειλω το οικειο τιμολογιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάρτιος 12, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 @kots : φιλε μου, αφου ο πωλητης σου εκανε τετοια μπινια και το Paypal σε γραφει κανονικοτατα (οπως και πολλους αλλους), θα σου προτεινα να κανεις το λεγομενο charge back .Μολις παρεις την μηνιαια αναλυτικη κατασταση της πιστωτικης καρτας σου (εκει που φαινονται οι χρεωσεις που εχουν γινει), παρε τους τηλεφωνο και πες τους οτι ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αυτη τη συναλλαγη, δηλαδη ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ. Απ'οσο ξερω αυτο ειναι αρκετα ευκολο αν εχεις χρησιμοποιησει MASTERCARD. Με Visa electron νομιζω ειναι λιγο πιο δυσκολο.Η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη να αντιστρεψει τη συναλλαγη και να σου επιστρεψει τα χρηματα. Μετα ασε το paypal ειτε να φαει τη χασουρα, ειτε να παρει τα χρηματα πισω απο τον πωλητη. Βεβαια, σε αυτην την περιπτωση, θα σου γινει ban απο το paypal στο συγκεκριμενο λογαριασμο, αλλα δεν σε νοιαζει.. θα ανοιξεις αλλον με αλλη πιστωτικη/χρεωστικη καρτα.Την διαδικασια αυτη δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε στα 3 χρονια που ασχολουμαι με το ebay (αν και 1 φορα θα επρεπε). Παντως ειναι μια παγια τακτικη που ακολουθειται σε περιπτωση ΑΠΑΤΗΣ οπως ακριβως στην δικια σου. Στη θεση σου, θα το εκανα ΑΜΕΣΩΣ γιατι ο πωλητης σου ειναι μεγαλος ***ακας. Αυτο με το confirmation παραλαβης ειναι μεγιστη π**στια, ωστε να φανει οτι τελικα παρεδωσε το αντικειμενο.Προχωρα και να μας ενημερωσεις πως εξελισεται η διαδικασια για να ξερουμε.Οτι αλλο χρειαστεις ρωτα μπας και μπορουμε να βοηθησουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.