def Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2015 καλο μεσημερι σε ολους , θελω να κανω φορματ σε μια dfi με τσιπ Χ58 , σε ενα δισκο sata2 500gb , ενω το βλεπει μεσα στο bios οταν ερθει η ωρα να τον κανω φορματ δεν μου το εμφανιζει , χρειαζεται να βαλω drivers για να τον δει ? Πρεπει να κανω καμια ρυθμιση μεσα απο το bios ? στην δικη μου μου Χ58 ΑSUS τον βλεπει κανονικα . Τι να κανω ? Σας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 19, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 (edited) Χρησιμοποιησες διαφορετικο iso απο αυτο που προσπαθεις να βαλεις; Ειναι πολυ πιθανο να ειναι θεμα drivers. Μυστηριο μεν , αλλα πιθανο... Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 19, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 χρειαζονται drivers για sata2 ? δεν θα επρεπε να το βλεπει τον σκληρο? πρωτη φορα το βλεπω ψαχνω για drivers της μητρικης και μου βγαζει αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 19, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Εγω παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζα με απλη SATA σε Windows XP ομως... Εβλεπε στο bios κανονικα αλλα στην εγκατασταση ελεγε οτι δεν εχω δισκο. Για το SATA II πραγματικα μου φαινεται περιεργο ... Δε ξερω τι γινεται και με τις DFI μητρικες και το 1366... Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 19, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 η επιλογη μεσα απο το βιος δεν πρπει να ειναι AHCI ? Βαζω αυτην την επιλογη και περναω απο στικακι και τους drivers απο την x58 asus μιας και εχουν το ιδιο τσιπ , δεν θα επρεπε να τον δει? Η πρπει να αφησω την επιλογη IDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 19, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 (edited) Mιλαμε για HDD ετσι; Οπως και να'χει , ahci θα πρεπει να ειναι η επιλογη, για την περιπτωση που μπει κανας ssd.. Πριν το φορματ που επιχειρεις η επιλογη ποια ηταν; IDE? Τωρα αυτο ψαχνω και εγω, τι ισχυει για τις εναλλαγες ahci-ide , μιας και επειδη ειχα φρεσκο υπολογιστη, ηταν απο την αρχη ahci στο bios , οποτε δε πειραξα κατι.. Φορματ εκανα μολις 2 φορες χωρις προβλημα. Δε ξερω αν εκανες παντως σωστα που εβαλες τους drivers απο asus. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 19, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Ναι για σκληρο μιλαμε , μα εχουν το ιδιο το chip ICH10R Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 19, 2015 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Περιμενε κανεναν απο τους guru των δισκων (Jax που εισαι; ) να μας διαφωτισει! Εφοσον το εχεις γυρισμενο σε ahci (και ηταν ετσι) , και στη δικη σου μητρικη ειναι νορμαλ ολα, κατι παιζει με τις ρυθμισεις του bios και τον driver πιθανοτατα! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 19, 2015 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Είναι συνδεδεμένος σε sata port του ich10r ή στου Jmicron ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 19, 2015 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Γύρισε σε το σε ide και θα τον δει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 19, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Σε sata port ειναι συνδεδεμενος Τασο , και σε ide να το γυρισω παλι δεν τον βλεπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 19, 2015 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 (edited) Για αρχή κάνε ένα clear cmos και δοκίμασε πάλι με ide επιλογή(αν έχεις κάποια raid επιλογή enabled, κάνε τη disable). Αυτή εδώ είναι http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813136065Αν ναι, τα πράσινα sata ports λογικά είναι του ich10r και τα κίτρινα στο Jmicron.Λογικά έχεις συνδέσει σε ένα από τα πράσινα το δίσκο, δοκίμασε σε κάποιο άλλο από τα πράσινα. Έχεις δοκιμάσει μήπως χρειάζεται bios update?Αν έχεις κάποιο link του manual, ανέβασε το σύνδεσμο. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 19, 2015 από idonthave 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 20, 2015 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2015 Καλο μεσημερι , τα εχω δοκιμαση ολα αλλα τιπορς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 20, 2015 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2015 (edited) Αν είναι αυτό το manual σελ. 67-68 κάνε δοκιμές με τα παρακάτω έχοντας το ide ως προεπιλογή -SATA ModeThis field is used to configure the SATA devices supported by thesouthbridge.IDERAID This option allows you to create RAID or Intel MatrixAHCI This option allows the Serial ATA devices to use AHCI -Legacy Mode SupportSome operating systems are not supported in Native mode. If youare using this kind of operating system, set this field to Enabled. -Onboard JMB363The options are RAID+IDE, Native IDE and Disabled. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 20, 2015 από idonthave 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Νοέμβριος 21, 2015 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2015 Το προβλημα λυθηκε κανοντας πρωτα φορματ σε ΧP και μετα περασα τα 7 αρια ευχαριστω ολους για την βοηθεια 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts