env0y Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2015 Καλημέρα παίδες, Κάνοντας την αναβάθμιση στα Windows 10 παρατήρησα στο Disk Management ότι ο SSD (boot) και ο διαχωρισμένος HDD είναι ορισμένοι σαν Basic, ενώ θυμάμαι πολύ καλά ότι κάποτε ένας από τους δύο ήτανε Dynamic. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι ότι με αυτό το setup χάνω κάτι σε επιδόσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 19, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Εδω απαντάει για τις διαφορες μεταξυ Dynamic και Basic. Βασικα εμενα και στα Win7 και στα 10 , ειναι Basic και MBR. Δε ξερω αν εχει ουσιαστικο οφελος να ειναι Dynamic. Dynamic ειναι ο Games δισκος μου. Για να γινει Basic θελει να ειναι αδειος απ'οσο ξερω. Ουσιατικα δεν εχω καταλαβει τις πραγματικες διαφορες... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Νοέμβριος 19, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Απ'οτι κατάλαβα αν έχουμε ένα HDD σε partition είναι καλύτερα να το έχουμε σαν Dynamic. Από μετατροπή Basic σε Dynamic τα υπάρχον αρχεία ΔΕΝ επηρρεάζονται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο κάνοντας το αντίθετο. Γενικότερα το Dynamic βελτιώνει το i/o των partitions. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Νοέμβριος 24, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2015 Από τη στιγμή που δεν χρειάζεσαι πλήθος partition σε ένα δίσκο και δεν έχεις άλλες απαιτήσεις από τους δίσκους και τα partition τους (πχ διάφορα άλλα είδη volumes) δε χρειάζεται να μπλέξεις με dynamic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts