PetranEVO Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18, 2015 Έχω ένα λάπτοπ μπροστά μου το οποίο είναι το L1300,και ενώ λειτουργεί κανονικά. Έχει BOOT μόνο από CD/ DISK / LAN / Floppy το κλασσικό. Το CD Boot, όσα CD και αν έκανα format δεν κάνει,στα ξαφνικά εκεί που περνάει τα αρχεία των windows xp , λέει "msi.dll" κατεστραμμένα ,κτλ . κτλ. κάθε φορά άλλο αρχείο κατεστραμμένο. Βαρέθηκα,ενώ τα καίω και σε αργή ταχύτητα σε άλλο υπολογιστή λειτουργούν μια χαρά. Ιδέα πως να κάνω clean format ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 18, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 PLoP Boot Manager Δες εδώ. Σημείωση, δε διάβασα το guide του τύπου, αλλά με αυτό το πρόγραμμα είχα κάνει δουλειά εγώ (boot από floppy>install win από usb κανονικά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 18, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 PLoP Boot Manager Δες εδώ. Σημείωση, δε διάβασα το guide του τύπου, αλλά με αυτό το πρόγραμμα είχα κάνει δουλειά εγώ (boot από floppy>install win από usb κανονικά) σε ευχαριστώ,πατάω download αλλά είναι νεκρό το LInk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 18, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Άκυρο το βρήκα το κάνω, κάνει boot και βαράει μπλέ οθόνη , αί στα κομμάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 19, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Άκυρο το βρήκα το κάνω, κάνει boot και βαράει μπλέ οθόνη , αί στα κομμάτια. Προφανώς κατά την εγκατάσταση των win αυτό έτσι; Κάνε κάνα memtest (έχει floppy με DOS το link). Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 19, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Προφανώς κατά την εγκατάσταση των win αυτό έτσι; Κάνε κάνα memtest (έχει floppy με DOS το link). Οι μνήμες περνάνε κανένα θέμα,έβαλα και νέο κιτ σε upgrade του παλιού.Τσεκαρισμένο. Από εκεί και πέρα, έτσι για το γ@μώτο του έβαλα Windows 7 έστω Home Premium ,για να δώ την εγκατάσταση αν φτάνει και την έκανε μια χαρά και έχω full boot από windows 7 αλλά σέρνεται όπως και είναι λογικό. Να μου πείς τώρα μπορεί να φταίει το .iso των Windows XP ? Δοκίμασα διάφορες διανομές.Windows XP Home , Professional SP3 , Pro SP3 + SATA Drivers Jan 2015 + PRO SP3 Greek Edition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 19, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Οι μνήμες περνάνε κανένα θέμα,έβαλα και νέο κιτ σε upgrade του παλιού.Τσεκαρισμένο. Από εκεί και πέρα, έτσι για το γ@μώτο του έβαλα Windows 7 έστω Home Premium ,για να δώ την εγκατάσταση αν φτάνει και την έκανε μια χαρά και έχω full boot από windows 7 αλλά σέρνεται όπως και είναι λογικό. Να μου πείς τώρα μπορεί να φταίει το .iso των Windows XP ? Δοκίμασα διάφορες διανομές.Windows XP Home , Professional SP3 , Pro SP3 + SATA Drivers Jan 2015 + PRO SP3 Greek Edition. Άμα είναι sata ο δίσκος κάνε τον έξτρα κόπο και κότσαρε τον στο σταθερό σου (αποσύνδεσε τον παλιό) και κάνε installation εκεί. Μετά sysprep /generalize και κότσαρε τον στο laptop. Εναλλακτικά, δες και καμιά έκδοση linux. Εγώ είχα βάλει puppy linux στο προαναφερθέν μπρίκι και φύσαγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 19, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Άμα είναι sata ο δίσκος κάνε τον έξτρα κόπο και κότσαρε τον στο σταθερό σου (αποσύνδεσε τον παλιό) και κάνε installation εκεί. Μετά sysprep /generalize και κότσαρε τον στο laptop. Εναλλακτικά, δες και καμιά έκδοση linux. Εγώ είχα βάλει puppy linux στο προαναφερθέν μπρίκι και φύσαγε. Θα το έκανα αλλά δεν είναι, είναι IDE. Απλά ,δεν είναι για εμένα για αυτό προσπαθώ να το φτιάξω,με το λιγότερο δυνατό κόστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 19, 2015 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Άμα είναι sata ο δίσκος κάνε τον έξτρα κόπο και κότσαρε τον στο σταθερό σου (αποσύνδεσε τον παλιό) και κάνε installation εκεί. Μετά sysprep /generalize και κότσαρε τον στο laptop. Εναλλακτικά, δες και καμιά έκδοση linux. Εγώ είχα βάλει puppy linux στο προαναφερθέν μπρίκι και φύσαγε. Έλεγξα ξανά φούλ τεστ τις μνήμες , δεν έβγαλαν κάτι ,σκληρός πέρασα στα Windows 7 ,το Sentinel και είδα 100% υγεία και 100% απόδοση. Με 512ΜΒ RAM δεν πάς πουθενά όμως. Το θέμα έιναι ότι δοκίμασα ξανά άλλες διανομές από Windows XP και πάλι πετάει το ίδιο error BSOD μετά το "plop boot" ,μόλις πάει στην οθόνη που φορτώνει τα drivers και , ετοιμάζεται να μου δείξει το "Starting Windows" πριν το σημείο του Format που πατάς τα F8 κτλ. ότι κάνεις αποδοχή μπλά μπλά,πετάει BSOD Συγκεκριμένα αυτό : http://s8.postimg.org/gyep2fr9x/IMG_20131101_080555.jpg και λέει να τσεκάρω σκληρό κτλ. αλλά ο σκληρός είναι κομπλέ αφού περνιούνται τα 7άρια,αλλά δεν πάει ΒΗΜΑ. Οπότε θέλω να βάλω τα XP και δεν μπορώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Νοέμβριος 19, 2015 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Το 124 είναι συνήθως hardware, CPU ή GPU overheating κλπ. Τσέκαρε εδώ: http://www.sevenforums.com/crash-lockup-debug-how/35349-stop-0x124-what-means-what-try.html Άντε πές και τα έβαλες τα XP, με 512 τι θα τα κάνεις? Ένα browser να ανοίξεις πάει η μνήμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 19, 2015 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Όχι,δεν είναι αυτοί οι κωδικοί που βγάζω,παράδειγμα για αυτά που γράφει το έβαλα.Εκείνο μου βγάζει άλλα errors. Το 124 είναι συνήθως hardware, CPU ή GPU overheating κλπ. Τσέκαρε εδώ: http://www.sevenforums.com/crash-lockup-debug-how/35349-stop-0x124-what-means-what-try.html Άντε πές και τα έβαλες τα XP, με 512 τι θα τα κάνεις? Ένα browser να ανοίξεις πάει η μνήμη. Ναι,ο υπολογιστής με Windows XP Home ήταν ,και όλα ήταν μια χαρά ταμάμ,απλά είχε γεμίσει ιούς λίγο κτλ. και είπα να το κάνω Format,και τελικά μας έμεινε στα χέρια που λέει ο λόγος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 20, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2015 Άκυρο πήρα νέο DVD-RW / IDE να τελειώνω και όλα πήγαν καλώς Thank you! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Νοέμβριος 21, 2015 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2015 Έλεγξα ξανά φούλ τεστ τις μνήμες , δεν έβγαλαν κάτι ,σκληρός πέρασα στα Windows 7 ,το Sentinel και είδα 100% υγεία και 100% απόδοση. Με 512ΜΒ RAM δεν πάς πουθενά όμως. Το θέμα έιναι ότι δοκίμασα ξανά άλλες διανομές από Windows XP και πάλι πετάει το ίδιο error BSOD μετά το "plop boot" ,μόλις πάει στην οθόνη που φορτώνει τα drivers και , ετοιμάζεται να μου δείξει το "Starting Windows" πριν το σημείο του Format που πατάς τα F8 κτλ. ότι κάνεις αποδοχή μπλά μπλά,πετάει BSOD Συγκεκριμένα αυτό : http://s8.postimg.org/gyep2fr9x/IMG_20131101_080555.jpg και λέει να τσεκάρω σκληρό κτλ. αλλά ο σκληρός είναι κομπλέ αφού περνιούνται τα 7άρια,αλλά δεν πάει ΒΗΜΑ. Οπότε θέλω να βάλω τα XP και δεν μπορώ! Αν και late to the party, 512 είχε και το δικό μου μπρίκι ρε, k meleon για browser, κομμένα τα πάντα από javascripts, μια χαρά "φύσαγε". Καλύτερα από τα xp πήγαινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 21, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2015 Αν και late to the party, 512 είχε και το δικό μου μπρίκι ρε, k meleon για browser, κομμένα τα πάντα από javascripts, μια χαρά "φύσαγε". Καλύτερα από τα xp πήγαινε. έ μα ναι,τώρα είναι έτοιμο με Windows XP SP3 Greek και όλα τα Update + AVG όλα κομπλέ ανοίγει και μια χαρά πάει με Mozilla + Skype που είναι για αυτήν την χρήση. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν ,αλλά για πιο λόγο τα 512ΜΒ είναι λίγα ; δεν το κατάλαβα αυτό.Παλιά μια χαρά ήταν τα 512MB RAM για Windows XP.Απλά αν είχες περισσότερα κερδισμένος ήσουν ξεκάθαρα.Επειδή πλέον το λιγότερο που παίρνουμε είναι 4GB ; Απλά μου φαίνεται περίεργο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 21, 2015 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2015 αλλά για πιο λόγο τα 512ΜΒ είναι λίγα ; για να τρέχεις τα ίδια προγράμματα που έτρεχες παλιά, με τον ίδιο τρόπο π.χ. x παράθυρα ανοικτά ταυτοχρόνως όπως παλιά δεν έχει θέμα. Αν όμως θέλεις να επισκέπτεσαι σύγχρονες σελίδες στον web, τότε μάλλον θα έχεις θέμα μιας και οι περισσότερες έχουν βαρύνει αρκετά σε σχέση με 10 χρόνια νωρίτερα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 22, 2015 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2015 Πετρο, εχω ακομη τη μπρικαρα που εβγαλα απο το ασπρο το κουτακι Με κανα linux πολυυυυ ελαφρυ , μπορει να την παλεψει... Και με κατι πετσοκομμενα ΧΡ . Δυστυχως πλεον ειναι λιγα τα 512... Και του ειχα 1GB αλλα η μια μνημη πεθανε και αντε να βρεις sdram Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Νοέμβριος 22, 2015 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2015 για να τρέχεις τα ίδια προγράμματα που έτρεχες παλιά, με τον ίδιο τρόπο π.χ. x παράθυρα ανοικτά ταυτοχρόνως όπως παλιά δεν έχει θέμα. Αν όμως θέλεις να επισκέπτεσαι σύγχρονες σελίδες στον web, τότε μάλλον θα έχεις θέμα μιας και οι περισσότερες έχουν βαρύνει αρκετά σε σχέση με 10 χρόνια νωρίτερα. Δεν διαφωνώ αλλά όχι και ότι δεν πάει βήμα.Οι ιστοσελίδες που επισκέφτηκα, όλες ήταν μια χαρά και δεν κολούσε καθόλου ο υπολογιστής Πετρο, εχω ακομη τη μπρικαρα που εβγαλα απο το ασπρο το κουτακι Με κανα linux πολυυυυ ελαφρυ , μπορει να την παλεψει... Και με κατι πετσοκομμενα ΧΡ . Δυστυχως πλεον ειναι λιγα τα 512... Και του ειχα 1GB αλλα η μια μνημη πεθανε και αντε να βρεις sdram γιατί δεν μιλάς να σε στείλω καμία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts