das Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17, 2015 (edited) Ειμαι σε αναζήτηση για φορητό αποθηκευτικό μέσο .Το μέγεθος δε με πειράζει .Σκεφτόμουν αντι για γρήγορο usb flash drive ,μήπως συμφέρει ,κανας ssd (για ολα ,μιλάμε για περίπου 64gb ) .Αλλα ,άσχετα και από το αν συμφέρει ,κατι καλωδια ανταπτορες που πουλάνε sata to usb3 ,πιάνουν ταχύτητες usb3 ?αν ειναι θήκη για σκληρό,usb3,αλλάζει κατι σε επιδόσεις ;Οπότε το ερώτημα ειναι και αν συμφέρει ,αλλα και αν έχουμε επιδόσεις. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από das
yanni Νοέμβριος 17, 2015 #2 Νοέμβριος 17, 2015 Οι USB 3.0 θήκες μια χαρά USB 3.0 ταχύτητες πιάνουν. Αν δεν υπάρχει θέμα εύκολης μεταφοράς, καλύτερα είναι ένας SSD σε USB 3.0 θήκη. Αν υπάρχει θέμα με την ευκολία μεταφοράς, τότε το USB Flash είναι μάλλον μονόδρομος. Αλλά τις ταχύτητες ενός SSD δεν θα τις πιάνει,πολύ χειρότερα μπορεί το USB flash Να τρώει τα μούτρα του σε μικρά αρχεία/random.
cabdik Νοέμβριος 17, 2015 #3 Νοέμβριος 17, 2015 αφου μιλαμε για μεταφορα, εγω πιστευω οτι το USB stick ειναι πιο βολικο...!!! και δεν νομιζω οτι συμφερει, ο SSD εναντι του USB Flash drive καθως τα 128gb ειναι φθηνοτερα...!! π.χ.http://www.skroutz.gr/s/4833247/Transcend-JetFlash-790-128GB.htmlhttp://www.skroutz.gr/s/5617352/Adata-DashDrive-UV128-128GB.html
lefteriz Νοέμβριος 17, 2015 #4 Νοέμβριος 17, 2015 μονο που τα writes σ αυτην την τιμή ελπίζω να μην ειναι χωμα! στα σπεκς του 1ου αναφερει μεγιστη εγγραφη 45ΜΒ/sec, κι αυτό σε seq write. το Sandisk extreme 64GB που εχω ας πουμε δινει 200ΜΒ/sec read/write πραγματικά , αλλα και σε πολλα μικρά αρχεία η διαφορά ειναι τεραστια, σε σχεση με τα φθηνα στικάκια.
cabdik Νοέμβριος 17, 2015 #5 Νοέμβριος 17, 2015 (edited) δεν ανεφερα τπτ για ταχυτητα, γιατι αυτο θελει ψαξιμο..! αν ψαξει, θα βρει και γρηγορα usb drives.. αλλα, σιγουρα ειναι πιο βολικα στη μεταφορα..., πιστευω!! τα 2 παραπανω μοντελα τα εχω σε 32αρια. αν θελετε, κανω μια μετρηση με crystaldiskmark, να δουμε που παιζουν..!! Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από cabdik
yanni Νοέμβριος 17, 2015 #6 Νοέμβριος 17, 2015 (edited) Θέλει πολύ ψάξιμο το USB Flash drive και πιθανόν αυτά που έχουν ικανοποιητικά writes κοστίζουν όσο οι φτηνοί SSD. Από την άλλη και ένας ψόφιος Kingston V300 για παράδειγμα θα είναι γρηγορότερος σε μια USB 3.0 θήκη από την πλειοψηφία των Flash drives και δεν θα χρειάζεται καν ψάξιμο. Επιπλέον ίσως να έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο μιας και ένας SSD είναι κατασκευασμένος για να μπει ακόμα και λειτουργικό πάνω, οπότε να αντέχει πολλές εγγραφές και σε βάθος χρόνου. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από yanni 1
das Νοέμβριος 17, 2015 Author #7 Νοέμβριος 17, 2015 (edited) Ξαναθυμίζω πως μιλάω για σύγκριση "γρήγορου" φλασακιου (άσχετα ποιο θα ειναι αυτό ) και οτι ένας ssd με θήκη η με καλώδιο sata to usb3 δε με χαλάει σα μέγεθος εμένα προσωπικά ,αλλα ας το κρατήσουμε και πιο γενικό το θεμα ,πιστευω ενδιαφέρει πολλούς .Από οτι καταλαβαίνω λοιπόν από τα λεγόμενά σας , θεωρείτε πως ένα "γρήγορο" flash drive ,δεν ειναι γρηγορότερο (παρότι συνήθως ακριβότερο ) από εναν ssd σε θήκη.Το καλώδιο λετε επιτυγχάνει πιο χαμηλές ταχύτητες η ανάλογες ; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από das
Recommended Posts