swapjim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 Έχω CRT monitor οπότε μπορώ να κατεβάσω άνετα ανάλυση στα παιχνίδια. Θέλω να πάρω flat και απ' ότι βλέπω, αν θέλω να κατεβάσω ανάλυση, είτε θα έχω θολούρα (γιατί επεκτείνονται τα pixels), ή θα έχω μαύρο πλαίσιο γύρω γύρω.Αυτό εννοώ σαν πλαίσιο:Προτιμώ η οθόνη μου να μου δίνει την επιλογή (π.χ. από κάποιο option πάνω στα κουμπιά της) ανάμεσα στα δύο, κι αν δεν γίνεται, θέλω να σχηματίζει μαύρο border όταν χαμηλώνω την ανάλυση.Πως θα το κοιτάξω αυτό στις οθόνες; Ποιο στοιχείο είναι στα χαρακτηριστικά της; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Nikiforos Νοέμβριος 16, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Ουσιαστικα εσυ θες να παιξεις με το stretching και το scaling. Προσωπικα οποτε εχει χρειαστει κατι τετοιο η επεμβαση γινεται απ της ρυθμισεις οθονης ή απ το control panel της καρτας γραφικων αλλαζοντας το aspect ratio εκει που θες για να γινει η δουλεια σου ή ακομη και απ το .ini του παιχνιδιου που θες οριζοντας του εσυ τιμες για x και y. Δεν εχω δει τετοιες αλλαγες να γινονται απο κουμπια πανω στην οθονη αλλα ας μας πουν λεπτομερειες οι γνωστες. ps. Ακομη με crt? Και βλεπεις? Ηρωας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swapjim Νοέμβριος 17, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Μα γιατί, τόσο χάλια είναι οι CRT; Ξέρεις, όταν δεν έχεις δει τίποτα καλύτερο, δεν καταλαβαίνεις αν χάνεις κάτι. Αν και όταν πηγαίνω σε φίλους ή στο Public που έχουν Mac να λειτουργούν, βλέπω κάποια διαφορά. Η απάντηση ήταν ότι καλύτερο. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 18, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Για παιχνιδια οι CRT ειναι καλυτερες απο τις LCD. Εχουν πολυ καθαροτερη κινηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swapjim Νοέμβριος 18, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Έπειτα από τόσο καιρό αφότου έχουν σταματήσει να παράγονται (τουλάχιστον μαζικά); Δεν υπάρχει κάποιος τύπος LCD που να μπορεί να συναγωνιστεί τις CRT; Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 18, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Στο motion blur ανταξιες ειναι μονο οι LCD με 120+ refresh rate με backlight strobbing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swapjim Νοέμβριος 18, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Άσε με να μαντέψω, αυτές οι LCD κοστίζουν πανάκριβα και υστερούν σε άλλα πράγματα όπως χρώμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 18, 2015 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 (edited) Μια tn με backlight strobbing και καλα χρωματα ηταν η lg 24gm77 στα 300 ευρω. Σε σχεση με τις IPS των 150 ευρω ειχε λιγο χειροτερη εικονα, σε σχεση με τις ips των 300 ευρω ειχε ακομη χειροτερη εικονα και εχανε και αλλου (μεγεθος, αναλυση). Οι ips με backlight strobbing ειναι ακριβες (pg279q και xb270hu) και δε μπορεις να το χρησιμοποιησεις μαζι με sync tech (η τελευταια βεβαια συνηθως κανει περισσοτερη δουλεια αλλα σε διαφορετικο αντικειμενο). Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2015 από XMorsX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts