johnyb98 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 Καλησπέρα.Το σενάριο έχει ως εξής:σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, ο λογαριασμός ρεύματος της Δ.Ε.Η. δυστυχώς βρίσκεται στο όνομα του ιδιοκτήτη. Αυτό έγινε διότι, ο ενοικιαστής είναι πολλών ετών, και ως επί το πλείστον, στο παρελθόν, η αλήθεια είναι ότι πλήρωνε κανονικά τους λογαριασμούς, λόγω του ότι στο παρελθόν η οικονομική κατάσταση δεν ήταν η σημερινή. Και, τότε, πολλοί ιδιοκτήτες άφηναν τους λογαριασμούς στο δικό τους όνομα. Λόγω, λοιπόν, της καταστάσεως, σήμερα, ο ενοικιαστής δεν πληρώνει τακτικά. Ο λογαριασμός έχει φτάσει περίπου €1200,00!!! Με αποτέλεσμα, όντας στο όνομα του ιδιοκτήτη, ο τελευταίος να επωμιστεί αυτό το χρέος, σε περίπτωση που φύγει ο ενοικιαστής.Από την άλλη, για ευνόητους λόγους, ο ενοικιαστής αρνείται σήμερα να γυρίσει το λογαριασμό στο όνομά του, και έχει γίνει αρκετές φορές καβγάς γι' αυτό. Ο ιδιοκτήτης πήγε στη Δ.Ε.Η., και είπε για την όλη κατάσταση. Από τη Δ.Ε.Η. είπαν πως, αν δεν συνεργαστεί ο ενοικιαστής, δε μπορεί να γίνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να περιμένει ο ιδιοκτήτης είναι να φτάσει ο λογαριασμός σε τέτοιο ύψος, μέχρι να κοπεί το ρεύμα (και αν κοπεί ποτέ). Ο ιδιοκτήτης ρώτησε σε τί ποσό θα κοπεί το ρεύμα, αλλά κανείς δεν γνώριζε την απάντηση.Ο ενοικιαστης πηγαίνει και καταθέτει ένα πενιχρό ποσό κάθε μήνα στη Δ.Ε.Η., ενώ το ρεύμα που καταναλώνει είναι πολύ περισσότερο τού ποσού. Με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε, να έχει φτάσει ο λογαριασμός σε αυτό το ύψος.Μία άλλη λύση είναι να προσπαθήσει ο ιδιοκτήτης να γυρίσει το λογαριασμό στο όνομα του ενοικιαστή με δικηγόρους, δικαστήρια, κλπ κλπ. Αφήστε το όμως, αυτό. Χαμός. Χρήματα σε δικηγόρους, συν το ότι έτσι μπορεί να ανάψει φιτιλιές στον ενοικιαστή να φύγει. Άσε που, απ' ό,τι είπαν στη Δ.Ε.Η. ίσως, ακόμα καί με δικηγόρους, να μη γίνεται.Τί μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης γιά να προστατευθεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 16, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Σου είπανε τι πρέπει να κάνεις.Είτε πας με δικηγόρους, είτε τον πείθεις να πάτε να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό... ή... καλά νταβατζιλίκια θα πληρώσετε. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Νοέμβριος 16, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Γνωρίζει κανείς σε τί ποσό σταματάει η παροχή ρεύματος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Νοέμβριος 16, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Τί μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης γιά να προστατευθεί; Να πάει να κατεβάσει τον γενικό του ενοικιαστή και να κλειδώσει του κουτί Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 16, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 για να αλλάξουν το όνομα, ακόμη κι αν δεχτεί ο ενοικιαστής, η ΔΕΗ θα ζητά πρώτα να εξοφληθεί το υπάρχον χρέος. Το περίεργο στα λεγόμενά σου είναι αυτό εδώ: συν το ότι έτσι μπορεί να ανάψει φιτιλιές στον ενοικιαστή να φύγει. δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις χωρίς να «ανάψεις φυτιλιές στον ενοικιαστή». Είτε θα αλλάξεις τη γνώμη σου και θα επικοινωνήσεις με δικηγόρο ώστε να περιορίσεις τη ζημιά σου με πιθανό ενδεχόμενο να σου φύγει ο ενοικιαστής είτε θα καθήσεις να σε εκβιάζει με τον τρόπο αυτό μέχρι το ποσόν να φτάσει σε ύψος που θα σε αναγκάσει το ποσόν να αλλάξεις τη γνώμη σου και να πας στο τετραγωνάκι ένα. Εφόσον έχει γίνει το λάθος να έχεις το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά σου δεν έχεις πολλές επιλογές. Το υπάρχον χρέος καθώς και ο,τιδήποτε άλλο δημιουργηθεί όσο το ρολόι βρίσκεται στο όνομά σου δεν έχεις καλές πιθανότητες να το γλυτώσεις χωρίς να το δεχθεί ο ενοικιαστής. Σημείωσε ότι αν η οικονομική του κατάσταση δεν είναι καλή κι αν η αδυναμία πληρωμής δεν είναι προσωρινή αλλά μόνιμη, όσο το χρέος μεγαλώνει τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες να μπορεί ο άνθρωπος να το εξοφλήσει. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 16, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Και να κατεβάσεις εσύ σαν ιδιοκτήτης τον διακόπτη( βασικά η ΔΕΗ, διότι εσύ νομίζω δεν μπορείς να το κάνεις διότι μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγ), τσουπ μετά από λίγη ώρα πάλι πάνω ο διακόπτης. Φίλο ηλεκτρολόγο να έχει και μια χαρά θα συνεχίσει να σε φεσώνει ακόμα και με κομμένο και καλά από την ίδια την ΔΕΗ. Ο λογαριασμός θα παραμένει στο όνομα σου και το ποσό θα αυξάνεται. Τα πέρασα 2 χρόνια πριν. Φεσώθηκα όλο το ποσό. Ευτυχώς έφυγε. Μάλιστα απεβίωσε ο άνθρωπος. Η ουσία είναι ότι δεν είχε μία, είχε μείνει άνεργος κτλ. Βέβαια το ότι μένεις άνεργος δεν σημαίνει ότι γίνεσαι και κολοπαιδαράς όπως απεδείχθη εν τέλει ότι ήταν αυτός. Τέσπα. Βρες γρήγορα τρόπο με δικηγόρο ή κάτι άλλο να φύγει ο ενοικιαστής που έχεις. Στην φάση που είσαι το σπίτι που εκμισθώνεις είναι τρύπιος κουμπαράς. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Νοέμβριος 17, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Κάνε αίτηση διακοπής. Δεν χρειάζεσαι ρεύμα σε αυτό το διαμέρισμα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Νοέμβριος 17, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Κάνε αίτηση διακοπής. Δεν χρειάζεσαι ρεύμα σε αυτό το διαμέρισμα. Ακόμα καί αίτηση διακοπής να κάνω, νομίζω πως γιά να γίνει αποδεκτή από τη Δ.Ε.Η. καί να κατεβάσουν το διακόπτη, πρέπει να εξοφληθεί ο λογαριασμός. Το ακόμα χειρότερο εδώ είναι πως έχει πρόσβαση στο ρολόι. Ακόμα και κει γκαντέμης είμαι !!! Οπότε, όπως είπαν και προλαλήσαντες, μ' έναν ηλεκτρολόγο γίνεται reset. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Νοέμβριος 17, 2015 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Ακόμα καί αίτηση διακοπής να κάνω, νομίζω πως γιά να γίνει αποδεκτή από τη Δ.Ε.Η. καί να κατεβάσουν το διακόπτη, πρέπει να εξοφληθεί ο λογαριασμός. Το ακόμα χειρότερο εδώ είναι πως έχει πρόσβαση στο ρολόι. Ακόμα και κει γκαντέμης είμαι !!! Οπότε, όπως είπαν και προλαλήσαντες, μ' έναν ηλεκτρολόγο γίνεται reset. Όχι, η αίτηση διακοπής δεν συνδέεται με τις οφειλές. Αυτές θα παραμείνουν. Αν μη τι άλλο είναι για να σταματήσουν να αυξάνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Νοέμβριος 17, 2015 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Πολύ άσχημα νέα. Πήγε ο πατέρας μου στη Δ.Ε.Η. καί του είπαν ότι το ρεύμα σ' αυτό το διαμέρισμα έχει κοπεί απ' το Μάιο. Οπότε, καταλαβαίνετε τί έκανε, αφού έχει, δυστυχώς, πρόσβαση στο ρολόι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 17, 2015 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Αντίθετα είναι καλά νέα.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Νοέμβριος 17, 2015 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 (edited) Αντίθετα είναι καλά νέα.. Μάλλον εννοείς ότι έχω κάποια στοιχεία στα χέρια μου για το τί πρέπει να κάνω. Συν ότι αποδείχθηκε ότι με αυτήν την αυθαίρετη/κρυφή επανασύνδεση που έκανε με ηλεκτρολόγο, είναι ένα κάθαρμα (συγχωρέστε με για την έκφραση, αλλά αυτή τη στιγμή βράζω - από πολλές απόψεις !!!). Δύο λύσεις βλέπω εδώ: α. Δικηγόροι, δικαστήρια, και αν βρω δίκιο β. Όσο πιό γρήγορα η Δ.Ε.Η., δεν ξέρω πως, να έρθει να πάρει το ρολόι. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από johnyb98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Νοέμβριος 17, 2015 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Είμαι σίγουρος (IANAL) ότι το ενοικιαστήριο ή/και νομοθεσία προστατεύει τον ιδιοκτήτη από παράνομες δραστηριότητες του ενοικιαστή. Θα έλεγα ότι έχεις πάτημα και για έξωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnyb98 Νοέμβριος 17, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 (edited) Εκτός από τα της έξωσης, τί άλλη προστασία έχει ο ιδιοκτήτης; Γνωρίζεις; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 17, 2015 από johnyb98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Νοέμβριος 17, 2015 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Εκτός από τα της έξωσης, τί άλλη προστασία έχει ο ιδιοκτήτης; Γνωρίζεις; μιλήστε με δικηγόρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 18, 2015 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Ριξε μια ματια εδω. Ισως σου πουν και 2-3 πληριοφοριες παραπανω... http://www.pomida.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 18, 2015 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 (edited) Τα ίδια και χειρότερα είχε τραβήσει ο πατέρας μου πριν χρόνια με κάτι κ@λοφοιτητόπαιδα. Νομίζω ήταν ο πατέρας του στη ΔΕΗ και ήξεραν μαγκιές. Και νερό απλήρωτο και αρκετές ζημιές στο σπίτι. Όταν έφυγαν είχαν αφήσει αυτό το μαραφέτι που το γυρνάς και λιγοστεύουν τα φώτα. Έκαναν και ατμόσφαιρα Δικηγόρος φίλε μου. Από τότε και στο εξής σε όποιον/όποια νοικιάζουμε περνά face control Δεν τολμά να αντιμιλήσει κανείς Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Νοέμβριος 19, 2015 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Τα ίδια και χειρότερα είχε τραβήσει ο πατέρας μου πριν χρόνια με κάτι κ@λοφοιτητόπαιδα. Το ρολόι της ΔΕΗ δεν πρέπει ποτέ να το κρατά στο όνομά του ο ιδιοκτήτης παρά να είναι πάντοτε στο όνομα του ενοικιαστή και κάθε φορά ο νέος ενοικιαστής είτε να αλλάζει το όνομα (αν δεν υπάρχουν χρέη) είτε να βάζει νέο ρολόι αν υπάρχει χρέος από τον προηγούμενο. Αυτό δεν το εξηγούν πάντοτε ξεκάθαρα στη ΔΕΗ αλλά προς το παρόν ο νόμος επιτρέπει πλήρως στον ιδιοκτήτη να αποφύγει με αυτό τον τρόπο κερατιάτικα. Πληρώνεις απλώς το κόστος εγκατάστασης νέου ρολογιού (κάνα 200άρι αν θυμάμαι) ή κανονίζεις με τον νέο ενοικιαστή να το πληρώσει κι αυτό.Παρομοίως με τηλέφωνα, πάντα στο όνομα του ενοικιαστή. Δυστυχώς το νερό, τουλάχιστον στην περιοχή της ΕΥΔΑΠ είναι διαφορετική ιστορία, νομίζω ζητούν να είναι υποχρεωτικά στο όνομα του ιδιοκτήτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 19, 2015 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Στο όνομα του ενοικιαστή ναι, αλλά 200 για νέο ρολόι της ΔΕΗ? Καλύτερα για ρολόι χεριού Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 30, 2015 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2015 Στο όνομα του ενοικιαστή ναι, αλλά 200 για νέο ρολόι της ΔΕΗ? Καλύτερα για ρολόι χεριού Aπο το να εχεις τρεχάματα με απλήρωτους λογαριασμους που φτανουν τα 4 ψηφία, καλύτερα νέο ρολόι και 200€. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts