nikonick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2015 χαιρετώ όλους, ο μεγάλος μου ξάδερφος που είναι αρχιτέκτονας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την quadro fx 3700 που έχει στο workstation του (dell με επεξεργαστή xeon 2009) μετά από πολύ λίγα λεπτά η κάρτα δείχνει σπασμένα γραφικά και μετά δείχνει κάτι σαν κωδικοποιημένο σήμα από ότι του έχει πει κάποιος τεχνικός μάλλον η κάρτα έχει πρόβλημα στο hardware αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι εάν έχει σχέση με τους πυκνωτές η με κάποιο αλλα εξάρτημα τις κάρτας υπάρχει κανένα διαγνωστικό για την κάρτα η απλός θα πρέπει να βρω το λάθος με ένα πολύμετρο εάν είναι οι πυκνωτές δεν ξέρω εάν μπορώ να τους βρω εδώ στην κύπρο όπως κα νάχει σίγουρα συμφέρει η επισκευή τις κάρτας δεν τίθεται θέμα εγγύησης αφού το computer είναι το 2009 και το έφερε ο ξάδερφος από λονδίνο όταν σπούδαζε λειτουργικό windows vista x64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 16, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 (edited) Απο οτι βλεπω οι πυκνωτες της καρτας ειναι Solid οποτε ειναι πιο ποιοτικοι απο τους παλιοτερους ηλεκτρολυτικους,και πιο δυσκολο να εμφανισουν προβλημα.Για να βεβαιωθεις εαν ειναι πραγματι αυτο το προβλημα,μια πρωτη ματια κοιτας εαν εχουν ''σκασει'' οπως στη φωτογραφια.Απο εκει και επειτα αυτο που θα κανεις σιγουρα ειναι να δεις με το hwmonitor της θερμοκρασιες λειτουργιας της καρτας,(καλο ειναι να ποσταρεις και ενα Screenshot).Πιθανον να υπερθερμαινεται και να προκαλει την παραπανω δυσλειτουργια,και απλα να θελει καθαρισμα.Επισης μπορεις να απεγκαταστησεις τους drivers και να περασεις τους τελευταιους επισημους απο το site της nvidia.Τελος εαν μπορεις ανεφερε μας και το τροφοδοτικο,διοτι μπορει να ειναι και προβλημα τροφοδοσιας της καρτας με ρευμα,δηλαδη προβληματικο τροφοδοτικο https://www.google.gr/search?q=solid+%CE%A0%CF%85%CE%BA%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%82&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1e-rnvCUyQIVhhEsCh1LHwzh#tbm=isch&q=blown+solid+Caps+&imgrc=p3WtxNnzdiekZM%3A Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 16, 2015 από Chris92 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 16, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 φιλε chris92 σε ευχάριστο παρα πολύ για την αναλυτικήν απάντησιν σου έχω καταλάβει τι εννοείς με τους πυκνωτές οποτε υποθέτω εάν το πρόβλημα είναι εκεί εύκολα διαπιστώνεται με το πολύμετρο όσο για το τροφοδοτικό ναι μπορεί να συμβαίνει και αυτό που λες αλλα το computer ήτανε στημένο από την dell ναι, ξέχασα το computer είναι του 2009 οποτε ίσος λόγο παλαιότητας το τροφοδοτικό να μην βγάζει πλέον τις απαιτούμενες τάσεις δεν έχω το computer ώστε να κάνω το test μέ το πρόγραμμα που λες αλλα και να το είχα δεν θα μπορούσα αφού το monitor δείχνει μονο κάποιες γραμμές όπως δηλαδή βλέπουμε ένα κωδικοποιημένο σήμα σε ευχάριστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 16, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 φιλε chris92 σε ευχάριστο παρα πολύ για την αναλυτικήν απάντησιν σου έχω καταλάβει τι εννοείς με τους πυκνωτές οποτε υποθέτω εάν το πρόβλημα είναι εκεί εύκολα διαπιστώνεται με το πολύμετρο όσο για το τροφοδοτικό ναι μπορεί να συμβαίνει και αυτό που λες αλλα το computer ήτανε στημένο από την dell ναι, ξέχασα το computer είναι του 2009 οποτε ίσος λόγο παλαιότητας το τροφοδοτικό να μην βγάζει πλέον τις απαιτούμενες τάσεις δεν έχω το computer ώστε να κάνω το test μέ το πρόγραμμα που λες αλλα και να το είχα δεν θα μπορούσα αφού το monitor δείχνει μονο κάποιες γραμμές όπως δηλαδή βλέπουμε ένα κωδικοποιημένο σήμα σε ευχάριστο Τπτ να σαι καλα,λογικα μπορεις να μετρησεις την χωρητικοτητα ή την ωμικη αντισταση των πυκνωτων,αλλα δεν ξερω περισσοτερα απο μικροηλεκτρονικης.Απο εκει και επειτα,αν εχει τοσες πολλες γραμμες(τα λεγομενα artifacts) τοτε προσπαθησε να εκκινησεις σε ασφαλη λειτουργια στα windows και απο εκει με ενα φλασακι περασε το hwmonitor και δες θερμοκρασιες.Το πιο πιθανο σεναριο ειναι η καρτα γραφικων να εχει χαλασει τελειως και να μην ειναι θεμα πυκνωτων.Παρολα αυτα προσπαθησε να δοκιμασεις τα παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 17, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 καλησπέρα σε όλους, θα πω στον ξάδερφο μου να μου φέρει το computer να του ρίξω μια ματια αν και δεν θα μπορέσω να κοιτάξω την κάρτα για τον λόγο ότι δεν ενώνεται πάνω στο monitor μου (d sub vga) η quadro fx 3700 έχει μονο dvi μάλλον το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να την πάρο σε κάποιο τεχνικον ώστε να δούμε εάν έχει κάτι καμένο σε ευχάριστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 18, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Μιας και από όσο βλέπω μία μεταχειρισμένη κάνει γύρω στα 50 ευρώ ίσως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε με τεχνικό. Αυτό όμως που ίσως θα είχε νόημα θα ήταν να της ρίξετε ένα καθάρισμα, γιατί 6 χρόνια σκόνης είναι αρκετά να δημιουργούν πρόβλημα λόγω θερμοκρασιών. Έχετε τεστάρει θερμοκρασίες σε συνδιασμό με κάποιο stress tool; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 18, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 καλησπέρα σε όλους, από τι μου έχει ο ξάδερφος μου φιλε grigas η έκδοση τις fx 3700 είχε 1 gb μνήμη και ήτανε η πιο ακριβή τις σειράς τότε (2008-2009) σίγουρα αν την πάρο στα χερια μου θα την καθαρίσω και αν βρω κανένα γνωστό μου τεχνικό που δεν θα με χρεώσει να τις ρίξει μια ματια εάν έχει καεί η κάρτα μονο κάποιος τεχνικός μπορεί να μας πει ο ξάδερφος μου δεν κατάφερε να κάνει τίποτα μιας και δεν δείχνει κάτι στην οθόνη, δεν ξέρω εάν μπορεί η κάρτα να δουλέψει στο safe mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts