Jump to content

Βοηθεια για επιλογη δισκου

Recommended Posts

Συνεβη μολις το υπεροχο παρακατω συμβαν... Ουτε 15 μερες πριν , ειχα τσεκαρει και ο δισκος ειχε 100% υγεια.. What the hell happened? Θα μου πεις , ειναι 6 ετων... 

post-60900-0-65965100-1447663883_thumb.j

Ο χωρισμενος πρασινος δισκος (640gb ειναι συνολικα) , απο τη μια στιγμη στην αλλη μας αφηνει χρονους λοιπον... Ειναι ο δισκος οπου μπαινουν games και downloads (περα απο τον Μαυρο που ειναι μονο για games και τον αλλο πρασινο που ειναι για storage καθαρα και αυτος- αλλα ειναι αδειος ουσιαστικα). Ειναι ετοιμα τα αρχεια του απωλεσθεντα δισκου να περαστουν στον toshiba. Δεν ειναι τα πλεον σημαντικα , αλλα ορισμενα βαριεμαι να τα ξανακατεβαζω. Καποια δεν μπορει ηδη να τα διαβασει απο το δισκο... Οχι σημαντικα, ευτυχως...

Στο δια ταυτα  , θα χρησιμοποιησω πολυ προσωρινα για τα downloads μου τον Στορατζ δισκο μου τον 500ρη, αλλα θα χρειαστω συντομα καποιον της ταξεως του 1ΤΒ τουλαχιστον... 3.5" για εσωτερικο .. 

Τι προτεινετε; Καθαρα download δισκος ειναι...

...ενας τετοιος μπορει να μπει σε pc καθημερινης χρησης οπως ειναι το δικο μου; Δεν σκοπευω να στησω "κατεβαστηρι" , απλως θα χρησιμοποιειται καθαρα για Downloading ,δε θα μπει το παραμικρο game κλπ εκει μεσα.. Οι υπολοιποι δισκοι θα παραμεινουν ως εχουν. Να σημειωσω πως Raid δε προκειται να γινει .

Η μηπως ενας blue/green ειναι just enough? 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Και εγώ έχω έναν τέτοιο RED για τα downloads εδώ και έναν χρόνο. Δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό. Ήσυχος, κρύος και 1 χρόνο παραπάνω εγγύηση από Green/Blue. Το μόνο μείον η τιμή αλλά μικρή η διαφορά πιστεύω. 

Ελπιζω να ειναι στα ιδια επιπεδα η τιμη του τουλαχιστον οταν θα καταφερω να τον αγορασω (μιλαμε για περιπου λιγο μετα τα χριστουγεννα). Η τιμη δεν ειναι ουτε 10€ πιο πανω, αν ειναι να παρω κατι και να μην πολυασχολουμαι για τα επομενα 5-6 χρονια, τοτε ας ειναι.. :)

Ξερω φυσικα οτι με τους δισκους, ολα μπορουν να συμβουν... Πλεον ο δισκος ειναι στο 42%... Καλη φαση

Πάρε red ή purple, όποιον βρεις φτηνότερο. Και οι δυο με 3 χρόνια εγγύηση.

Οι green είναι προς κατάργηση να ξέρεις. Αυτοί που τους έχουν μείνει θα τους βαφτίσουνε blue.

Νομίζω οτί το είχα διαβάσει και εδώ μέσα αλλά δεν το βρήσκω. Τεσπά

http://techreport.com/news/29251/western-digital-paints-its-green-hard-drives-blue-in-rebranding

• Like 1

Το διαβασα και εγω για τους Green , εδω , σε σχετικο θεμα. Βρισκω απο εδω τον red (η τιμη του στο σκρουτζ με μεταφορικα θα παει πιο πανω ). 

Βρισκω και τον purple λιγο πιο φτηνο. Δε ξερω ποιες ειναι οι διαφορες τους, αλλα μου φαινεται οκ λυση και αυτος. 

Πολύ μικρές διαφορές. Ο red θεωρητικά είναι για NAS, ο purple για surveillance cameras etc.

Και οι δύο έιναι για να δουλεύουν 24/7.

Σε ταχύτητες έχουν περίπου τις ίδιες. Bench δε βρήκα αλλά βρήκα αυτό από χρήστες, που φαίνεται ο red ελάχιστα γρηγορότερος.

http://hdd.userbenchmark.com/Compare/WD-Red-1TB-2012-vs-WD-Purple-1TB-2014/m2832vsm14824

Δες τι σου έρχεται φτηνότερο μετά τις γιορτές μαζί με τα μεταφορικά, και πράξε αναλόγως.

Πάντως, οι 1ΤΒ έρχονται πολύ ακριβοί. Για δες τί κάνεις με 15-20 € παραπάνω:

https://www.skroutz.gr/s/4588713/Western-Digital-Purple-2TB-WD20PURX.html

Έγινε επεξεργασία από virus777
  • Like 2

Δίκιο έχεις.. ο περπλ μια χαρά φαίνεται τελικά.. και τα 2ΤΒ πολύ πιο προσιτά.. μετά τις γιορτές δε ξέρω ποιο θα είναι το μπάτζετ οπότε ίσως να πάω και σε μεγαλύτερο και να ξεμπερδευω!

Ευχαριστώ για την βοήθεια !

• Like 1

H toshiba έχει βγάλει νέες σειρές, λογικά μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει βγει και κάποιο review γι'αυτούς 

έχε υπόψιν σου κι αυτούς  http://gr.pcmag.com/toshiba-x300/18270/news/toshiba-nea-seira-sata-hdd

• Like 1

Tι θα κερδισω ομως; Ιδια τιμη τον βλεπω στο κιτρινο. Συν οτι οι τοσιμπα φημιζονται για την φασαρια που κανουν :p Ισως επεσα εγω παλιοτερα σε θορυβωδη μοντελα, αλλα για εναν πιο προσφατο τοσιμπα, διαβαζα οτι κανει σα τρακτερ... Καλα , αυτα ηταν απο σχολια χρηστων ομως, δε θυμαμαι απο που, αλλα ισως να μην ειχαν τα καταλληλα αντικραδασμικα... 

Εχουμε καιρο μεχρι τοτε :) 

• Like 1

Σε κάνα μήνα θα έχουμε καλύτερη εικόνα, από review,από σχόλια amazon..κτλ. θα έχει βγει και καμία προσφορά  σε red, purple μέχρι τότε.

***(από το κιτρινομάγαζο δεν..)

Eννοεις να μη το προτιμησω για αγορα; Ειναι κοντα μου το κιτρινο γι'αυτο το προτιμω... Για λαπτοπ εχω ακουσει οτι κανει παγαποντιες... Κανει και για δισκους; 

ΕΔΙΤ: Θυμηθηκα καποιον απο εδω που ειχε αγορασει δισκο και ηταν χρησιμοποιημενος. Θυμαμαι ομως να του τον αλλαζουν αμεσα.. Χμμμμ .. Θελει προσοχη με δαυτους... 

:hehe:  για τα σχόλια αναφέρω τύπου τρακτέρ, λογικά εκεί το διάβασες. 

γι'αυτό σου γράφω από σχόλια χρηστών από amazon, newegg κτλ. διαβάζεις και βλέπεις

σε 4790k, ακόμα δεν είχε κυκλοφορήσει, από κάτω προς τα πάνω διάβασε.

Από χρήστη MOSHOPOULOS ATHANASIOS - Βαθμολογία 10 στις 07-06-2014 μπορεις να βαλεις τις ρυθμισεις σου μπας και τα καταφερουμε και εμεις :)

Από ανώνυμο χρήστη - Βαθμολογία 10 στις 07-06-2014 Φίλε δώσε παραπάνω λεπτομέρειες να δούμε αν αξίζει το εργαλείο.... 6,1ghz και στους 4 πυρήνες; Και όταν λες αέρα με ποια ψύκτρα; φαντάζομαι όχι με την stock....

Από ανώνυμο χρήστη - Βαθμολογία 10 στις 06-06-2014 Τον εφτασα 6,1ghz με αερα και δεν περναει τους 78 βαθμους..τι αλλο πρεπει να ζητησω απο αυτο το θηριο?

Έγινε επεξεργασία από idonthave
  • Like 1

παρερμηνευσα. . ΧΑΧΑΧΑ 

Εχω δει για το κουτι μου σχολια , κανα μηνα πριν κυκλοφορησει... Καλη φαση :p Εννοω ακριβως τετοιου τυπου σχολια και σκρουτζοσχολια, αλλα και απο προσωπικη εμπειρια, ο τοσιμπας που ειχα σε αλλο μηχανημα ηταν βρουμ βρουμ φαση :p ετσι ηταν και κατι samsung αλλα ηταν τεραστια σκυλια (ide συνδεση), καθως και maxtor :p 

Στο θεμα τωρα, μαλλον εκει γυρω Χριστουγεννα-Πρωτοχρονια προβλεπω να εχω κασερι για τους δισκους, οποτε τοτε θα γινει και περισσοτερο ψαξιμο! Τωρα ηθελα απλα να εχω ιδεα, και μου δωσατε αρκετες guyz! :D 

Eυχαριστω πολυ :) 

Οι απλοί Red είναι στις 5400 στροφές αθορυβοι και με λιγότερο κατανάλωση. Υπάρχουν και Red pro που είναι στις 7200, αλλά ποιος ο λόγος για τους τελευταίους αφού θα είναι μόνο για αποθήκευση.

Και μένα μου είχαν στείλει μεταχειρισμένο από το κιτρινομάγαζο. Οι δίσκοι πρέπει να είναι στην αντιστατική σακούλα και να περιέχει ένα μικρό σακουλάκι που έχει υλικό για την υγρασία.

• Like 1

Ωραια, θα το εχω υποψιν το τελευταιο...Γιατι η τελευταια φορα που ψωνισα δισκο ηταν 6 χρονια πριν :p 

Γιαννη για τον purple ποια η αποψη σου; Μου φαινεται αρκετα προσιτος αυτος των 2ΤΒ . Δεν εχω λογο για κατι πολυ ανωτερο, αφου μονο τα downloads θα πηγαινουν εκει (πασης φυσεως). 

150€ :hehe: Δυσκολα να παω σε τετοια λυση... ~100€ βλεπω το μπατζετ και σε αυτα μεσα υπαρχει και επιλογη 3ΤΒ απο Toshiba, αλλα προτιμω τη σιγουρια ενος Red ή Purple... Μαλλον... ΘΑ δειξει :)

Η επιλογη θα ειναι καθαρα αναμεσα σε red + purple. Απ'οτι βλεπω ο red στα 2ΤΒ ξεφευγει απο τα 100€, αλλα θα βρω τροπο να καλυψω τη διαφορα...

Στο μεταξυ εκανα merge τα partitions και πλεον οι 27 κατεστραμμενοι τομεις εγιναν 32... 42% υγεια ο πρασινουλης μου... :rip:

Σημειωση: Πραγματικα αν εβρισκα σε κανονικη τιμη , σε 2ΤΒ τον ιδιο wd black  δισκο που εχω τωρα (αδυνατο καθως ειναι 7 ετων ) θα πηγαινα με κλειστα ματια.

Ειναι ο wd5001aals-00l3b2 . Πραγματικα ΘΗΡΙΟ ανημερο

Μαλλον παω για τον Purple και λιγο πιο συντομα απο οτι περιμενα :p Δηλαδη ειμαι πριν την παραγγελια...

Καποιος σοβαρος λογος να προτιμησω τον Red ? Δε βλεπω καμμια διαφορα για την χρηση που θελω το δισκο. Αποθηκη δηλαδη !