Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω αυτόν τον καιρό να μεταφέρω το αυτοκίνητο (VW Golf) από Ελλάδα στην Ελβετία. Έχω βρει κάποιες μεταφορικές μέσω googling (πχ. top line, trans car κτλ.) άλλα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστες. Η εναλλακτική να ανεβάσω εγώ το αυτοκίνητο δεν με τρελαίνει, είτε μέσω καράβι - Ιταλίας είτε μέσω Βαλκανίων.

Έχετε κάποια εταιρεία να προτείνετε;  

Και υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζω για την όλη διαδικασία;

Κάθε βοήθεια / συμβουλή ευπρόσδεκτη smile.png

(edited)

Ερώτηξη. Το αυτοκίνητο θα το ανεβάσεις εκεί για να το χρησιμοποιήσεις εσύ; Μετακομίζεις μόνιμα; Αν ναι, να ξέρεις πως θα πληρώσεις τελωνείο και φόρο για την εισαγωγή του αυτοκινήτου εκεί. Ψάξε το θέμα πολύ διεξοδικά γιατί υπάρχει περίπτωση να σου βγει φθηνότερα να αγοράσεις άλλο εκεί από το να εισάγεις το δικό σου.

Έγινε επεξεργασία από jax7480
  • Like 1

λίγο που το έψαξα τελωνείο πληρώνεις μόνο αν το αμάξι έχει αγοραστεί πρόσφατα (νομίζω εντός 6μηνου), διαφορετικά είναι μόνο οι πινακίδες που πρέπει να αλλαχτούν μετά από κάποιους μήνες

Απέφυγε τη μεταφορά όπου θα πρέπει να το δηλώσεις και οδήγησέ το μόνος σου.

Έχεις λογικά και στην Ελβετία ένα διάστημα 6 μηνών να το χρησιμοποιήσεις με τα ελληνικά στοιχεία.

• Like 1