BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2005 παιδια θα ζητησω κατι εξειδικευμενο , ελπιζω καποιος να ξερει-θα ηθελα να μαθω τι σημαινουν τα pins στις μνημες sdram και ddrδηλαδη καθε pin τι ελεγχει .Σιγουρα μερικα ειναι αχρηστο να ξερουμε τι κανουν , εμενα με ενδιαφερουν περισσοτερο αυτα που φερνουν το ρευμα .-ηθελα να μαθω το εξης πολυπλοκοη ταση απο την μητρικη εφαρμοζεται σε καποιο πιν ας πουμε και τροφοδοτει τη μνημη με ρευμααν εγω παω και δωσω σε εκεινο το πιν οση ταση θελω θεωρητικα θα γινει η δουλεια αλλα με προβληματιζει το εξηςαν το πινακι εχει 2,6 βολτ και εγω του δωσω 4 βολτ , η μνημη θεωρητικα θα τα παρει τα εχτρα βολτ αλλα με αυτη τη μεθοδο δεν "σπρωχνω" και ρευμα ΑΝΑΠΟΔΑ ΠΡΟΣ την γραμμη των 2,6 βολτ?συμφωνα με την φυσικη λογω της διαφορας δυναμικου το ρευμα θελει να παει και προς τη μνημη αλλα και προς την γραμμη των 2,6 γιατι την βλεπει χαμηλοτερη σε δυναμικοΘεωρητικα δηλαδη εγω δινω 4-2,6=1,3 βολτ ΑΝΑΠΟΔΑ στο πιν ΕΞΟΔΟΥ του μοσφετ (αντι να βγαινει ρευμα απο κει θα μπαινει κατι λιγο)ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ?υπαρχει και μια αλλη αποψη που λεει οτι το ρευμα θα παει στο χαμηλοτερο δυναμικο αρα μονο στη μνημη αλλα εμενα μου βρωμαει λαθοςδεν ειναι δυνατον να παιξω με τις καλες μνημες γιαυτο θα ασχοληθω πρωτα με τις sdram που ειναι περισσευουμενες απο παλια pc (εχω κατι 32ΜΒ κτλ)-,ια ιδεα που ειχα ειναι με καποιο τροπο να αποκοψουμε το ενδογενες ρευμα απο τις μνημες , δηλαδη την τροφοδοσια απο ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ προς τις μνημες και να δωσουμε εξωτερικα την τροφοδοσια που θελουμεδηλαδη οι μνημες να κουμπωνουν πανω στην υποδοχη κανονικα αλλα να μην ερχονται σε επαφη με το πιν της τροφοδοσιας. Θα τροφοδοτουνται απο καλωδιο εξωτερικο με τα βολτ που θελουμε.(μονωνεις το πινακι του ρευματος για να μην εχει επαφη με το ρευμα την μητρικης και βρισκεις ενα σημειο πανω στο ντιμακι και κολας καλωδιο για να δωσεις την ταση που θες)το βλεπω πολυ πρακτικο τροπο να κανεις μια βελτιωση και δεν εχω ακουσει να χρησιμοποποιειται πουθενα ,ισως και να μην γινεται καν.ειχα μια ιδεα και ειπα να την πω πριν τιναξω μητρικες,μνημες και μοσφετ στον αεραηλεκτρονικος δεν ειμαι απλα ξερω μερικα πραγματα , οποτε μην περιμενετε να σας εντοπισω το προβλημασιγουρα εχει την απαντηση ο HIPRO5 αλλα δεν ξερω αν θα το δει και αν εχει χρονο να ασχοληθει με το ποστευχαριστω για το χρονο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Στις περισσότερες γίνεται αυτό που λες, η απευθείας τροφοδοσία από +3.3 και τα booster, tzooster ετσι λειτουργούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Μου φαινεται λιγο ''μεσω θηβων'' αυτο που λες...Αν τσεκαρεις το vdimm να δεις πως γινεται,ειναι πιο πρακτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 3, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 παιδια μεσω θηβων δεν ειναι σιγουραδεν μιλαμε για μοντακια κτλ,αυτα ταχουμε κανει 500 φορες ,μιλαμε για xtreme πραγματααλλο το ενα αλλο το αλλοεδω μιλαμε για ξεχωριστη τροφοδοσια , το υπαρχον συστημα με μοσφετ κτλ δεν λειτουργει καθολου ετσι.που λεει ο λογος βαζω ενα δευτερο τροφοδοτικο ξεχασμενο μονο για μνημες και δινω οσα αμπερ θελω και οσα βολτ θελωειναι αλλη νοοτροπια .-αποφορτιζεις το κυριο τροφοδοτικο απο την βαρια 3 αρα γραμμη , -δεν κανεις καθολου μοντ στη μητρικη,δεν εξαρτασαι απο μπιος κτλ-δε σε νοιαζει ποσα αμπερ τραβανε οι μνημεςη απευθειας 3.3 δεν με βολευει γιατι ηδη ειμαι στις ddr με 3,3 απο μπιος (λανπαρτυ)εκανα ενα αλλο σχεδιο , πειτε τη γνωμη σαςεστω οτι θελω 3,6 βολτ και θελω να τα δωσω απο την 5αραχρειαζομαι μια αντισταση εν σειρα που θα δημιουργησει μια πτωση τασης 1,4 βολταν τραβαω 12 αμπερ η αντισταση αυτη θα πρεπει να ειναι 1,4/10=0,14 ohm και 12^2 Χ0,14 =20wattδεν ειναι κακη σκεψη γιατι η 5αρα σε δευτερευον τροφοδοτικο ειναι ουσιαστικα ελευθερη (μονο σκληροι) και ετσι και αλλιως απο την μανα της δινει παρα πολλα αμπερτο θεμα ειναι οτι η αντισταση αυτη θα βγαζει πολυ θερμοτητα και θα θελει σιγουρα ψυκτραενα αλλο θεμα ειναι οτι δεν ξερω ποσα αμπερ τραβανε 2 ddr1 στα 3,6 βολτ.τα 12 που υπολογιζω ειναι πολλα ή λιγα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 επισης να θυμισω οτι οι sdram ξεκινανε απο τα 3,3 βολτ και με καλη μητρικη φτανουν τα 3,6οποτε με μοντ στην 3 αρα του τροφοδοτικου ακυρο,δεν παιρνεις τιποτααρα στην περιπτωση αυτη η σκεψη μου για το κολπο με την αντισταση ειναι καλη γιατι εχει εφαρμογη και σε παλιες πλατφορμεςαπλα το αναφερω δεν ειναι ο σκοπος μας οι sdram Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Μάρτιος 3, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 τελικα τι γινεται με το θεμα των μοσφεττους κανει κακο να ερχεται μεγαλιτερη ταση αναποδα η οχι?στην 3 αρα του τροφοδοτικου τι θα γινει αν ερθουν ουρανοκατεβατα 3,6 αναποδαθα τα παρουμε ολα στα χερια αλλιωςHIPRO που εισαι help Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.