nikonick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2015 καλημέρα σε όλους, δεν ξέρω εάν μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει στο θέμα αγοράς projector χρειαζουμε ένα projector (led, lcd, dlp) για να κάνω κάποιες παρουσιάσεις σε ένα τοπικό σύλλογο οι παρουσιάσεις είναι video (διαφορα ντοκιμαντέρ από dvd's όχι hd, αρχεία βίντεο από σκληρό δίσκο, φωτογραφίες) ο χορός είναι περίπου 145 τετραγωνικά και δεν τίθεται θέμα που θα στηθεί ο projector επίσης ο χορός μπορεί να σκτοτινασει επαρκώς έχω βρει κάποια κινεζικα projectors όπως αυτό http://soundreview.org/tech/projectors/cl720d-led-projector-review-and-speaker-placement/ που το led του έχει περίπου 50.000 ώρες λειτουργίας κάτι που είναι θετικό δεν ξέρω όμως εάν όντως η ποιότητα εικόνας είναι καλή η έστω ανεκτή η άλλη επιλογή που έχω είναι να πάρο μεταχειρισμένο κάτι σαν τον sanyo plc 9000 η τον infoscus proxima av pro 9310 μιλάμε για πολύ παλιά μοντέλα και από τι λένε ήτανε πολύ καλά για θεάσεις ταινιών Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 15, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2015 (edited) Εχω sanyo plv z4 @200 euro.Η φωτεινοτητα του ειναι οκ για θεαση σε σκοτεινο δωματιο ( καμια φωτεινη πηγη) και το καλυτερο του ειναι το tilt shift που εχει που κανει το κεντραρισμα παιχνιδακι .Σε τι μεγεθος θελεις να προβαλεις ? Γνωμη μου ειναι να μην πας σε κινεζικο.Αν θελεις ρωτα με κατι ποιο συγκεκριμενο αν μπορω να σε βοηθησω Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 15, 2015 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 15, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2015 (edited) σε καλησπερίζω φιλε sirdiman, σε ευχάριστο πολύ για την απάντησιν σου συγγνώμη αλλα δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να ρωτήσω αφού δεν γνωρίζω τίποτα για τα projectors δεν ασχολήθηκα ποτε μαζί τους φαντάζουμε 70 με 100 ιντζές μέγεθος οθόνης τα κινεζικα τα διαφημίζουνε παρα πολύ και κάπου μου έκανε εντύπωση η μεγάλη διάρκεια ζωής του led (50.000 ώρες) τα projectors που ανέφερα είναι παρα πολύ παλιά μοντέλα αλλα από τι μου έχουνε πει κάποιοι φίλοι ήτανε τα κορυφαία τις εποχής εκείνης (αλήθεια, ψέματα δεν γνωρίζω) σίγουρα τα πράγματα έχουνε αλλάξει από τότε (2000) οποτε και καλύτερα projectors υπάρχουνε που προσφέρουνε και καλλίτερην εικόνα στο θέμα εικόνας δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται το κάθε projector αλλα φαντάζουμε κάτι σαν κινηματογράφο δηλαδή αρκετά κορεσμένα χρώματα, βάθη μαύρο και όχι τόσον έντονη φωτεινότητα αυτά ξέρω από κάποιες φορες που είχα δει ταινίες από projector το projector δεν θα δουλεύει περισσότερο από δυο φορες την εβδομάδα (περίπου δυο ώρες ?) εκτος και και εάν υπάρχει κάποια άλλη εκδήλωση από τι ακούω οι λάμπες είναι ακριβές για αυτό κοίταζα για projector με led σε ευχάριστο Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 15, 2015 από nikonick Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 16, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Η λάμπα κοστίζει από 100 εως 200 ευρώ ( ο μέσος όρος είναι γύρω στα 140-150€ ). Αν την δουλεύεις στο normal βγάζεις άνετα 2000+ ώρες. Στο eco, ειδικά σε BenQ παίζουν και 4000 ώρες δίχως να χάνεις πολύ φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 16, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 χαιρετώ όλους ευχάριστο γι τις απαντήσεις είναι εδώ που συμφέρει ο projector με led δεν ξέρω όμως τι εικόνα δίνουνε οι projectrs με led Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 16, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 (edited) Αν υπαρχει και χαμηλο φως στο χωρο θα ελεγα οτι και 2000 λουμεν αρκουν,απλα, θα πεφτει πανω στο πανι και θα "ξεθωριαζει" αφου το πανι θα ειναι λευκο και θα αντανακλα περισσοτερο( σε τετοια περιπτωση θελεις γκρι οθονη). (Μη νομιζεις και εγω ασχετος ειμαι απλα ασχοληθηκα πριν παρω το δικο μου μεταχειρο πριν καποιους μηνες, μοντελο του 06-7 απο τα τοπ τοτε.) o projector που κοιτας δεν γραφει τιποτα για φωτεινοτητα, λογος εικονας κλπ, οπως ειπα, καλυτερα παρε καποιο μεταχειρισμενο α ποιοτητας 720π στην ιδια τιμη. Τονιζω το θεμα του tilt-shift Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 16, 2015 από SirDiman 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Νοέμβριος 17, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Στο "review" ( δίχως την παραμικρή μέτρηση ) λένε μάλιστα πως η φωτεινότητά του δεν ρυθμίζεται ( LOL ). Όταν με 200-300 ευρώ παίρνεις καλό, μαρκάτο, προτζέκτορα για παρουσιάσεις, με ικανό φως για λειτουργία ακόμα και σε φωτισμένο δωμάτιο και με Ελληνική εγγύηση, το να δώσεις 150 για κινεζιά αμφιβόλου ποιότητας και με εγγύηση... σώθηκες, είναι το λιγότερο αφελές και ρίσκο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 17, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 καλησπέρα σε όλους ευχάριστο για τις απαντήσεις δυστυχώς εδώ στην κύπρο οι τιμές είναι πολύ πιο ακριβές από τι έχετε στην ελλάδα δεν είναι ακριβό ένα projector ακόμα και τον 400 euros αλλα δεν φτάνω μέχρι εκεί θα κοιτάξω για κανένα μεταχειρισμένο από ebay (sanyo, nec, mitsubishi) αν και έχω πολλά να μάθω για τα projectors Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts