jsmith Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2015 Καλησπέρα σας, Εδώ και λίγο καιρό έχω θέμα με τον ΟΤΕ και το ping μου βρίσκεται στον Θεό.. Όλα άρχισαν μετά από τις πολλές βροχές, οι οποίες γονάτισαν την σύνδεση μου (μαζί με αποσυνδέσεις κάθε 2-3 λεπτά). Πήρα τον ΟΤΕ, ήρθε το έλεγξε και μου είπε ότι όλα είναι ΟΚ από μεριά τους αλλά με κατέβασε σε 6άρα ταχύτητα από 12άρα που είχα μπας και σταθεροποιηθεί. Από εκείνη την στιγμή το ping εκτοξεύθηκε.. Πριν από λίγες μέρες έφτιαξα την καλωδίωση του σπιτιού (είχε δημιουργηθεί υγρασία στην εξωτερική σύνδεση) και ξανακάλεσα τον ΟΤΕ για να τους πω να μου ξαναανεβάσουν την γραμμή. Την κλείδωσαν στα 16 και εγώ τώρα πιάνω ~14άρα. Το θέμα μου όμως είναι ότι το ping ακόμα βρίσκεται στον Θεό.. Τι εννοώ.. Παλιά είχα ~20ms ping στα τεστ του speedtest (για Θεσ/νίκη). Τα στατιστικά του router μου είναι τα παρακάτω: Καμία ιδέα; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Νοέμβριος 15, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2015 Καλησπέρα σας, Εδώ και λίγο καιρό έχω θέμα με τον ΟΤΕ και το ping μου βρίσκεται στον Θεό.. Όλα άρχισαν μετά από τις πολλές βροχές, οι οποίες γονάτισαν την σύνδεση μου (μαζί με αποσυνδέσεις κάθε 2-3 λεπτά). Πήρα τον ΟΤΕ, ήρθε το έλεγξε και μου είπε ότι όλα είναι ΟΚ από μεριά τους αλλά με κατέβασε σε 6άρα ταχύτητα από 12άρα που είχα μπας και σταθεροποιηθεί. Από εκείνη την στιγμή το ping εκτοξεύθηκε.. Πριν από λίγες μέρες έφτιαξα την καλωδίωση του σπιτιού (είχε δημιουργηθεί υγρασία στην εξωτερική σύνδεση) και ξανακάλεσα τον ΟΤΕ για να τους πω να μου ξαναανεβάσουν την γραμμή. Την κλείδωσαν στα 16 και εγώ τώρα πιάνω ~14άρα. Το θέμα μου όμως είναι ότι το ping ακόμα βρίσκεται στον Θεό.. Τι εννοώ.. Παλιά είχα ~20ms ping στα τεστ του speedtest (για Θεσ/νίκη). Τα στατιστικά του router μου είναι τα παρακάτω: Καμία ιδέα; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Τα ~30ms στο forthnet.gr προφανώς είναι αποδεκτά, ακόμη κι αν είναι περισσότερο απ' όσο είχες παλιά. Είναι μάλιστα πιθανό ανάμεσα στις αλλαγές που σου έκαναν να σε γύρισαν από fastpath σε interleaved και να μπορείς να επιτύχεις καλύτερα νούμερα γυρίζοντας πάλι σε fastpath. Τα τεράστια νούμερα με το gr-ix μάλλον υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα δρομολόγησης. Καλό είναι να κάνεις και ένα tracert για να έχουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά και να δοκιμάσεις και σε άλλους προορισμούς για να εντοπίσεις που εστιάζεται το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith Νοέμβριος 19, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2015 Τα ~30ms στο forthnet.gr προφανώς είναι αποδεκτά, ακόμη κι αν είναι περισσότερο απ' όσο είχες παλιά. Είναι μάλιστα πιθανό ανάμεσα στις αλλαγές που σου έκαναν να σε γύρισαν από fastpath σε interleaved και να μπορείς να επιτύχεις καλύτερα νούμερα γυρίζοντας πάλι σε fastpath. Τα τεράστια νούμερα με το gr-ix μάλλον υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα δρομολόγησης.Καλό είναι να κάνεις και ένα tracert για να έχουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά και να δοκιμάσεις και σε άλλους προορισμούς για να εντοπίσεις που εστιάζεται το πρόβλημα.Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμη για την αργοπορία μου. Τελικά μόνο το συγκεκριμένο PC έχει τέτοιο θέμα με το ping :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts