danosaggelos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2015 Καλησπέρα σας ήθελα να ενημερωθώ,σκέφτομαι να ανοίξω ένα μαγαζί μεσω των προγραμμάτων του εσπα,με ειδικότητα στα game δηλαδή να βάλω υπολογιστές και κονσόλες με οθόνες για gaming....Ti άδεια χρειαζετε για κατι τέτοιο κ τι προϋπόθεσης???έχω βγάλει μονο γυμνάσιο....Αλλα εχω τρομερή εμπειρία στους υπολογιστές μιας κ δουλεύω μια ζωή σε τέτοια....Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 11, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2015 Πιστευεις πως θα εχει απηχηση ενα τετοιο μαγαζι στις μερες μας; Τα internet cafe στις μεγαλουπολεις "ψοφανε" το ενα πισω απο το αλλο , και τα παιχνιδαδικα το ιδιο... Εαν πας με τη λογικη οτι εισαι γνωστης , αρα ολα κομπλε, και πας χωρις τεραστιο κομποδεμα, θα την πατησεις... Φορολογιες,τεβε, και ολα τα μπιμπιλικια που πρεπει να σκεφτεις για ενα τετοιο εγχειρημα, ειναι δυσβασταχτα πραγματα. Το πρωτο που χρειαζεται να σκεφτεις, περα απο αδειες και τα συναφη , ειναι το πιθανο κερδος, και σε τετοια μαγαζια, εγω σαν πελατης, βλεπω "νέκρα". . Αν τα'χεις σκεφτει ολα αυτα και αποφασισες, παω πασο. Θα σε παραπεμψω σε ενα διπλανο thread του φορουμ, για να δεις καποιες απαντησεις μελων.. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 14, 2015 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 Eμπειρία στους υπολογιστές μπορει να εχεις, το κλίμα όμως δεν ειναι πλέον ευνοϊκό για το επιχειρείν... Ειδικά για το ειδος της επιχειρησης που σκέφτεσαι να κανεις. Όσα νετ-καφέ έχω δει φυτοζωούν, και σε μιλάω για μεγάλες αλυσίδες. Πλεον που τα έσοδα του νοικοκυριού μειώνονται, η πιτσιρικαρία βολευεται με το internet του σπιτιού, και αφήνει τα lan parties σε net cafes. Kαι οσοι πανε ακομα, πανε για 1-2-3 ωρες ισα ισα να παιξουν με καναν φιλο. Δεν πιστευω οτι αυτες οι 1-2-3 ωρες θα καλύπτουν τα έξοδα σου (φόρους, ασφαλιστικά ταμεια, πάγια έξοδα οπως ΔΕΗ-ΟΤΕ-ενοίκια κλπ), πόσο μάλλον να εχεις και καποιο κέρδος απο αυτό που κανεις. Γιατι φυσικά θέλεις να εχεις και καποιο κέρδος, δεν θα ανοιξεις μαγαζι για την ψυχή της μανας σου. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Νοέμβριος 14, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 (edited) Οτι ειπαν και απο πανω ,,,, ... τα netcafe πεθαναν (και οσα εχουν μεινει , μαλλον κανουν κανα ξεπλυμα ) Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 14, 2015 από kpetros 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Νοέμβριος 14, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 Ρούχων; Έχω μερικά με τις σαπουνάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Νοέμβριος 14, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 Και εγω ρουχων θα ελεγα , αλλα οταν βλεπεις να εχουν επιβιωσει 1-2 γνωστες "αλυσιδες" , και το μαγαζι να ειναι αδειο (αντε κανα αποτομο να μαζεψει καμια παρεα ) 24/7 ...τοτε κατι δε παει καλα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 15, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2015 (edited) Και εγω ρουχων θα ελεγα , αλλα οταν βλεπεις να εχουν επιβιωσει 1-2 γνωστες "αλυσιδες" , και το μαγαζι να ειναι αδειο (αντε κανα αποτομο να μαζεψει καμια παρεα ) 24/7 ...τοτε κατι δε παει καλα Το GNet στο Μαρούσι πάντως βαράει μύγες τον τελευταιο καιρο. Εκει που παλιοτερα το έβλεπες φισκα, και υπήρχαν παρέες που περίμεναν να κάτσουν, τωρα παιζεις μπάλα άνετα απο την άπλα. Επειδή λόγω επαγγέλματος ξερω να διαβάζω τα οικονομικά στοιχεια μιας εταιρίας, απο το site του GNet έχουμε μειωμένα έσοδα για το σύνολο της αλυσίδας σε σχέση με πέρσυ τουλάχιστον κατά 80%.Αυτό που θέλω να πω στον TS ειναι οτι τα GNet, που δεν ειναι κανενα no-name νετ καφέ με PC χάρβαλα σε κανενα καταγώγι, με διαφήμιση, με παρουσία σε εκθεσεις για το gaming, με προσφορές (παιξτε 5 ωρες και κερδίστε αλλες 2 ωρες, μεταμεσονύχτιο gaming 12-7 με 5€ κλπ) που μαλλον δεν μπορεις να τις χτυπήσεις, και μεσα σε ένα έτος απο εκει που ειχε 10κ τζίρο το γύρισε σε μόλις 1κ. Επίσης πόσους σταθμούς εργασίας (PC) θα εχεις την δυνατότητα να έχεις; Θα μπορεις να εξυπηρετήσεις μια παρέα 10 ξαναμένων πιτσιρικάδων που τους ταυλωσε να κανουν LAN party εστω και για μια ωρα, ή θα τους πεις "Μάγκες έχω 6 PC μονο, βρείτε τα ποιοι θα παίξουν", άρα και θα τους χάσεις απο πελάτες με το καλημέρα; Οπότε τι σε κανει να πιστεύεις οτι στην Ελληνική πραγματικότητα δεν θα πετάξεις τα λεφτά σου όταν βλέπεις οτι μεγάλες αλυσίδες χαροπαλεύουν; Δεν στα λεμε απο κακια η ζήλια, στα λεμε για να μην πιστέψεις σε ενα όνειρο και τελικά απογοητευτείς. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 15, 2015 από wesker 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Νοέμβριος 15, 2015 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2015 (edited) Μιας και μιλάς για ΕΣΠΑ, αν τα λεφτα που θα βάλεις δεν ειναι απο δάνειο και μπορείς να τα παρεις πισω με υπερτιμολόγηση γρήγορα, κάντο.Οταν κλείσεις θα σου χουν μείνει κάποια λεφτα λογικά και ο οποιος εξοπλισμός-απαξιωμένος βέβαια. Kαι παλι μιας και αναφερθηκε το εσπα, IMO, o μονος τομέας στον οποίο παίζει και να μη βάλεις λουκέτο, είναι ο πρωτογενής αλλά αν δεις με ποιους έχεις να συναναστραφείς το να φυγεις κολυμπώντας στην Νεα Ζηλανδία φαντάζει πολυ ελκυστικό. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 15, 2015 από soulclaimer 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 16, 2015 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Τι λέτε ρε παιδιά. Εδώ τα ιντερνετ καφε ζουν και βασιλεύουν. Ειδικά τις απογευματινές και βραδυνές, δεν βρίσκεις να καθίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 16, 2015 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2015 Ξερεις τι γινεται Γιαννη; Στην επαρχια παλευονται ακομη...Ειδικα εδω , που εχει πολλους φανταρους, εχει σταθερο κοσμο. Καθολου τυχαιο οτι το "The WEB" , προσλαμβανει μονο κοπελιτσες (να παρει ματι ο φανταρος ) . Και το inspot εχει διαφορα τουρνουα (τιτσου,κιτσου,μητσου και αλλα τετοια). Δεν περιμενουν καθαρα απο το 1-2 υπηρεσιες. Καθε νεα επιχειρηση ομως, ισορροπει σε λεπτη κλωστη.. Ειδικα οι τοπικες επιχειρησεις παιχνιδαδικων και ιντερνετ. Στις μεγαλουπολεις , φυτοζωουν. Παλευουν για τα εξοδα τους και οι πιο πολλοι κλεινουν τελικα.. Ημουν 6 χρονια σε ιντερνετ καφε... Πιστεψε με , εχω δει απο μεσα πως βγαινουν οι συγκεκριμενοι.. Αν δεν ειναι και δικο σου το μαγαζι , τρεχα-γυρευε... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts