pikosapikos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2015 (edited) Χαιρετώ το φόρουμ! Είμαι σε αναζήτηση οθόνης, η οποία θα συνδεθεί εξωτερικά με laptop (i3 4010U, Intel Graphics HD 4400), για δουλειά γραφείου, προγράμματα GIS, ιντερνετ , καθόλου παιχνίδια.Γι΄αυτές τις δουλειές μου φαίνεται καλύτερη λύση, μια 24'' με 1920x1200 ανάλυση σε 16:10, αν και οι επιλογές είναι λιγότερες από τις 16:9. Από αυτές που έχω δει, η Dell 2415U έχει χαρακτηριστικά που με τραβάνε κοντά της (λεπτό bezel, όχι τελείως glossy, περιστροφή pivot). - Θα ήθελα τη γνώμη σας για την ποιότητα της εικόνας και προβλήματα της 2415U.- Ξέρετε αν η σύνδεση monitor 1920χ1200 με την HD4400 του laptop είναι απροβλημάτιστη, με σωστές ρυθμίσεις θα έχω ανεκτή ποιότητα εικόνας?- Υπάρχει κάποια καλή άλλη καλή πρόταση (ως 300 ευρώ) ? Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 8, 2015 από pikosapikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 9, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2015 (edited) H U2415H ειναι καλη οθονη, αλλα εχει frameless casing το οποιο μειωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου.https://flic.kr/p/pPhVeJΘα προτιμουσα την Asus VS24AHL που ειναι εξισου καλη χωρις το frameless casing. Δεν ειμαι σιγουρος αν κανει pivot, αλλα εχει βαση ρυθμιζομενου υψους.https://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?keyphrase=VS24AHL Εναλλακτικη η παρακατω 29" LG, μπορεις να ανοιγεις πολλα παραθυρα μαζι αλλα εχεις μικρη καθετη διασταση.https://www.skroutz.gr/s/6683011/LG-29UM57-P.html?keyphrase=LG+29UM57 Ακομη καλυτερη η Dell U2515H αν δινεις 50 ευρω ακομη λογω του μεγαλυτερου real estate.https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html?keyphrase=Dell+U2515H Απο οτι βλεπω εδω, η HD 4400 υποστηριζει τις παραπανω αναλυσεις.http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/guides/performance-xeon-e3-1200-hd-graphics-p4000-guide.pdf Δε ξερω αν η εικονα παραγεται για την οθονη του λαπτοπ και μετα την γινεται scaling απο το pc monitor, η το rendering γινεται απευθειας για το pc monitor (φανταζομαι οτι ετσι γινεται). Αν δε γινεται το δευτερο τοτε οι 16:10 δεν ειναι καταλληλες διοτι δεν κανουν καλο scaling. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 9, 2015 από XMorsX Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikosapikos Νοέμβριος 11, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2015 Ευχαριστώ για τις προτάσεις.Για μεγαλύτερη ανάλυση από 1920*1200 διστάζω γιατί έχω διαβάσει για προβλήματα κάποιες φορές στη σύνδεση με laptop. Σε δουλειά γραφείου πώς είναι να δουλεύεις σε οθόνη με frameless casing ; Είναι πιο επιρεπείς σε Backlight bleed; Την Asus από την άλλη την έχω για καλή για mobos, αλλά για οθόνη..? Πάντως, όσο το ψάχνω τις τελευταίες ημέρες, τόσο πιο πολύπλοκο γίνεται γιατί πρώτη φορά ψάχνω για καλή οθόνη. Είναι και σε 16:10 λίγες οι επιλογές και αρχίζω να σκέφτομαι και τις 16:9. Αρχίζει και γίνεται περίπλοκο..Επίσης αν κρίνω από το πόσο γυαλίζει η οθόνη του laptop, την 24΄΄ και glossy θα μπορώ να τη χρησιμοποιώ και ως καθρέφτη. Γενικά σε μια οθόνη IPS γραφείου, ποιά είναι τα πιο σημαντικά που πρέπει να κοιτάξει κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 11, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2015 (edited) Οχι δεν ειναι πιο επιρρεπεις σε backlight bleeding. Δεν ειναι μεγαλο μειον to frameless casing, αλλα αν μπορεις να διαλεξεις αναμεσα σε παρομοιες οθονες, οπου καποιες εχουν και καποιες δεν εχουν frameless casing, θα διαλεξεις τις δευτερες. Η Asus βγαζει εξισου καλες οθονες με τις αλλες εταιριες. Στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι λιγο καλυτερη απο την U2415 χωρις το frameless casing. Kανει και pivot: http://www.prad.de/new/monitore/test/2014/test-asus-vs24ahl-teil2.html Η οθονη του λαπτοπ δεν ειναι καλο παραδειγμα. Οι καλες glossy οθονες δε γυαλιζουν τοσο και εχουν πολυ καλυτερη αντιθεση και μεγαλυτερη φωτεινοτητα αν χρειαστει να την βαλεις σε πολυ φωτεινο χωρο. Παρολα αυτα, δε εκανα καμια glossy προταση παραπανω. Σχετικα με τις μεγαλυτερες αναλυσεις, απο οτι καταλαβαινω πρεπει να εχεις Display Port στο laptop σου και DP ή Dual Link DVI στην οθονη που θα παρεις, καθως η HDMI δεν ειναι σιγουρο οτι θα υποστηριζει τετοια αναλυση.http://linustechtips.com/main/topic/40426-1440p-monitor-off-a-basic-laptop/ Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 11, 2015 από XMorsX Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikosapikos Νοέμβριος 17, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2015 Κάποιες τελευταίες ερωτήσεις πριν την αγορά, Asus VS24AHL ή Dell U2415. - Για γραφείο τι είναι προτιμότερο, το καθόλου ή το μεγάλο πλαίσιο γύρω από την οθόνη?Οι δυό τους είναι το ακριβώς αντίθετο:Δλδ η ASUS με μεγάλο πλαίσιο, θα απομονώνει καλύτερα το πάνελ από το περιβάλλον και θα είναι πιο ξεκούραστη? Η U2415, που είναι πιο γοητευτική έτσι λεπτούλα γύρω γύρω, θα είναι πιο κουραστική στο μάτι? - Στο μεγάλο θέμα με την εγγύηση για bleed/glow :Υπάρχουν εταιρίες που το θεωρούν φυσιολογικό και μπορεί να αρνηθούν αντικατάσταση? Διαβάζω για τη Dell ότι δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει την οθόνη αν ο πελάτης ενοχλείται από το bleeding. (από ότι βλέπω πολλές Dell είναι επιρρεπείς σε αυτό)Η Asus (ή άλλες εταιρίες) δεν θεωρεί πρόβλημα το bleed/glow και μπορεί να το παίξουν τρέλλα με το σκεπτικό ότι υπάρχει σε όλα τα IPS ? Υπάρχει γενικά εμπειρία από την εγγύηση της ASUS στην Ελάδα? - Τέλος, πια είναι πιο matte από τις 2 ? (σορρυ αν κουράζω αλλά στα 300 είναι μια μεγάλη αγορά για μένα και αυτή την εβδομάδα πρέπει να αγοραστεί, οπότε βοηθάτε χριστιανοί..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 18, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 (edited) Για το θέμα εγγύησης δεν το συζητώ. Dell. Είχε Bleeding η οθόνη μου και μου έστειλαν οθόνη που είναι κατά 100 ευρώ ακριβότερη. Τι να λέμε τώρα. Στα αρνητικά είναι ότι Bleeding στις οθόνες Dell είναι αρκετά συχνό. Στο άλλον σου προβληματισμό, επειδή η τωρινή(προσωρινή) οθόνη που την είχα τα προηγούμενα χρόνια, είναι όπως η ASUS και πραγματικά είναι πολύ ενοχλητικό. Ίσως αν το χρώμα ήταν διαφορετικό, π.χ. ασημί, να ήταν καλύτερα. Με το που άλλαξα και πήγα στην Dell με λεπτά bezels, άλλαξε και η διάθεσή μου. Είναι ο κυριότερος λόγος που δεν πήγα στην ASUS. Από την άλλη όμως και αυτό το Bleeding που έχουν οι Dell είναι εκνευριστικό. Πήγα λοιπόν σε Eizo πιστεύοντας να σταθώ περισσότερο τυχερός Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 18, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Νοέμβριος 18, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2015 Τα bezels δε θα κανουν περισσοτερο η λιγοτερο ξεκουραστη τη χρηση της οθονης, ειδικα απο την στιγμη που δεν ειναι glossy και αποκλειουμε το ενδεχομενο να καθρεφτιζεται η οθονη πανω τους. Τo frameless casing θα μειωσει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου. Εγγυηση η dell εχει καλυτερη, αλλα ολα τα καταστηματα υποχρεουνται να σου αντικαταστησουν το προιον αν δε σε ικανοποιει τις πρωτες ημερες αγορας του. Βλεπεις αν εχει qc issues με το που την ανοιγεις, αν εισαι ατυχος καλεις το καταστημα να στην αντικαταστησει αμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikosapikos Δεκέμβριος 20, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2015 (edited) Καλησπέρα. Επανέρχομαι για τις πρώτες εντυπώσεις από την DELL U2415 που κέρδισε τελικά τη μάχη με την Asus! Με την πρώτη οπτική επαφή με το monitor, γίνεται φανερό ότι έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην αισθητική του : Από τα χρώματα των πλαστικών (όχι όμως και την ποιότητά τους, που σου δίνει μια αρκετά "ελαφρυά" αίσθηση), τα "αόρατα" πλήκτρα ρυθμίσεων και τις χωνευτές συνδέσεις στο πίσω μέρος, την οθόνη αυτή χαίρεσαι να τη βλέπεις επάνω στο γραφείο σου.Το πολύ λεπτό πλαίσιο του πάνελ την κάνει αρκετά μικρή στο μάτι και κυρίως θελκτική. Είναι ένα γοητευτικό αντικείμενο με λίγα λόγια. Η επίφάνειά του πάνελ είναι καθαρά ματ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, για όποιον είναι ζητούμενο, να διαχέεται αποτελεσματικά ο όπισθεν φωτισμός σε βαθμό που δεν τον απασχολεί πλέον. Μου άρεσε αυτό καθώς δεν ήθελα glossy μονιτορ. Το καλύτερο σημείο της είναι η εκπληκτική ευκολία και ταχύτητα με την οποία βρίσκεις την ιδανική θέση θέασης όπως και η πανεύκολη λειτουργία pivot.Άριστη εργονομία λοιπόν. Είχα τη χαρά να πετύχω τεμάχιο χωρίς πρόβλημα backlight bleeding /glow, κάτι που με ξενέρωνε ιδιέταιρα ως πιθανό ενδεχόμενο πριν την αγορά της. Τουλάχιστον αυτό δεν είναι ορατό στα ανεκπαίδευτα (από ένα 23'' ΤΝ monitor-TV 5ετίας πάνελ), μάτια μου.Αλλά και αντικειμενικά όσο και να προσπάθησα να βρω bleeding δεν κατάφερα να βρω. Σε λειτουργία, η οθόνη (για καθημερινή χρήση) ρυθμίζεται εύκολα και τη φέρνεις γρήγορα στα μέτρα σου. Η ύπαρξη λεπτού bezel ίσως να μην απομονώνει τόσο αποτελεσματικά το πάνελ από τον background τοίχο ή φόντο αλλά αυτό είναι μάλλον κάτι υποκειμενικό.Επίσης πιστεύω (και θα το φωνάζω εφεξής), ότι, εκτός και αν κάποιος χρειάζεται οθόνη με αναλογίες 16:9 για συγκεκριμένη χρήση, η 16:10 διάσταση αποτελεί την ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή για γενική χρήση. Επειδή απλά αγοράζεις "πολύ χώρο" και η επιφάνεια φαίνεται μεγαλύτερη, με πιο σωστή αναλογία στο μάτι από μια 16:9 (βλ. και "χρυσή τομή"). Η minimum απόσταση της οθόνης σε κάθετη θέση από τον πίσω τοίχο είναι σχεδόν 13,5 cm, κάτι που δε μου πολυάρεσε επειδή την έβαλα σε στενό σχετικά γραφείο. Αλλά όπως λέγεται από τα αρχαία ακόμη χρόνια : "Η οθόνη είναι θέμα συνήθειας". Οπότε, συνιστώ αυτό το όμορφο αντικείμενο σε όποιον ψάχνει ένα καθημερινό μόνιτορ γραφείου, το οποίο,αν και θα μπορούσε να είναι αρκετά φθινότερο από τα 300 ευρώ που το χρεώνουν στην Ελλάδα (στην Ευρώπη τη βρίσκεις 10% φθινότερα), θα πρότεινα προς αγορά. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 20, 2015 από pikosapikos 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMorsX Δεκέμβριος 21, 2015 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2015 Καλοριζικη. Ιδιαιτερα καλο που πετυχες κομματι χωρις προβληματα ελεγχου ποιοτητας. Βαλε και ενα δυνατο λευκο φως πισω απο την οθονη για πιο ξεκουραστη χρηση και μεγαλυτερη αντιλαμβανομενη αντιθεση. http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts