alGaLoRd-VK Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2005 Το σύστημα μου ηταν το εξης:M/b MSI K8N NEO2 54GCPU AMD ATHLON 64 3200+VGA MSI 6600 GT AGP 128MBPSU TAGAN TG480-U01 480 WATTRAM 2x 512 KINGSTON VALUE CL 2.5HDD MAXTOR 160G 7200RPM 8mDVD PIONEER 117CD-RW PLEXTOR 16x/10x/40xMonitor HITACHI CM621FΤα βασανα μου ξεκίνησαν οταν τα win μου εδειχναν αλλα κ αλλα σε θερμοκρασιες και τασης. Ειπα λοιπον να μετρησω το vcore στη μητρικη για να ειμαι σιγουρος. Πηρα το πολυμετρο του μπαμπα μου και εβαλα τους δεκτες εκει που λειπει ενας πυκνοτης δίπλα απο το cpu (ετσι ειχα διαβασει). Το πολυμετρο δεν εδειξε τπτ οποτε ειπα οτι κατι εκανα λαθος. Ειχα διαβάσει οτι τα mosfet ειναι αυτα που ελέγχουν την ταση στην μητρικη οποτε ειπα να μετρησω την ταση εκει. Κατα την διαρκεια λοιπον που ειχα τους ακροδεκτες του πολυμετρου στα "ποδαράκια" του mosfet κατι εγινε (μαλλον μου γλύστρισε ο ένας ακροδεκτης) και εσβησε το pc. Ξαναπατησα το κουμπι να αναψει δεν εγινε τπτ. Η οθονη εν το μεταξη ειχε σβήσει και το λαμπακι αναβοσβηνε σε χρώμα πρασινο (οταν δουλευει κανονικα επρεπε να ειναι πρασινο και να μην αναβοσβήνει και οταν ειναι stand by πορτοκαλι).Βγαζω την μπαταρια της μητρηκής και κάνω clear cmos. Μόλις συνδεσα ομως το τροφοδοτικο στο ρευμα επεσε η ασφαλεια. Λυνω το συστημα και αφήνω μονο μητρικη και τροφοδοτικο. Το βάζω σε αλλη μπριζα παλι πεφτει ασφαλεια. Ειπα οτι καηκε το psu και το εστειλα rma. Επισης έφυγε και η οθόνη πισω. Τωρα ειμαι εν αναμονη να δω τι θα γίνει. Βρήκα λοιπον ενα αλλο τροφοδοτικο και το συνδεω στη μητρικη χωρις να έχει τπτ αλλο πανω. Μολις ανοίξω τον διακόπτη απο το τροφοδοτικο αρχίζει να δουλεύει η μητρικη (γυρνουσε τα ανεμιστήρη του chipset) χωρις να εχω πατησει το κουμπι για να αναψει. Το σβήνω κανονικα απο το κουμπι το ξαναπαταω και ανοιγει κανονικα. Να βάλω πανω και την cpu να δω τι γίνετε η να το αφήσω και να στείλω καί την μητρικη rma? Ειναι λογικό να ξεκινάει η μητρική μολις πάρει ρεύμα χωρις να πατήσω το κουμπί? Μνημες και vga δεν επαθαν τπτ τα τεσταρισα σε φιλο μου. Η μητρική εχει κατι λαμπάκια τα οποία ειναι τα 2 κόκκινα και τα 2 πορτοκαλί σε διάταξη οπως η παρακατω:Π ΚΚ ΠΠ=πορτοκαλίΚ=κόκκινοτο manual λεει μονο για κοκκινο και πρασινο χρώμα στα λαμπάκια και οχι για πορτοκαλί. Αν θεωρισουμε το πορτοκαλι για κοκκινο δλδ να ειναι και τα 4 λαμπάκια κοκκινο το manual λεει οτι ειναι σημα οτι δεν έχει εγκατασταθεί cpu. Εσεις τι λέτε δουλεύει σωστα το mobo?Ακουω σχολια, προτασεις, λύσεις στα βασανα μου.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Η αυτόματη εκκίνηση της μητρικής μπορεί να τύχει .Δεν είναι από μόνο του κάτι .Βάλε πράγματα που αποδεδειγμένα δουλεύουν πάνω και μετά αποφάνσου Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Μάρτιος 3, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Δηλαδη λες να το βαλω το cpu πανω? Δεν ξερω αν δουλεύει αλλα δεν έχω αλλον να δοκιμάσω.Εξάλλου δεν θα διακινδύνευα να βαλω cpu που δουλεύει πανω σε μητρική που δεν ειναι σιγουρο αν δουλεύει σωστα. Μη κάψουμε και αυτα που γλιτώσαμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάρτιος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αν έχουν όλα εγγύηση δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι .Αλλιώς απλά πήγαινε τη μητρική για έλεγχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Μάρτιος 3, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Περι αυτόματης εκίνησης δεν ευθύνεται η μητρική αλλά το τροφοδοτικό που του έβαλες(γνώμη μου)....σε έναν Ρ2 έκανε παρόμοια και μόλις άλλαξα το τροφοδοτικό λειτουργούσε κανονικά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Μάρτιος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αυτοματη εκινηση συμβαινει και οταν υπαρχει διαροη απο καποιο κομματι του υπολογιστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
aspirin Μάρτιος 3, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 λοιπόν για να μην πεδεύεσαι, Η μητρική πάει κατευθείαν για RMA. Μην το πολυψάχνεις. Εφόσον σου γλίστρησε το πολύμετρο όταν είχες τις μυτούλες του στα mosfet άααααααααααααααααντε γειααααααααααααααααα. Τελειώσε το θέμα. Την έκαψες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Μάρτιος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 14:32] Αυτοματη εκινηση συμβαινει και οταν υπαρχει διαροη απο καποιο κομματι του υπολογιστη Αυτό λεω....οτι θα κάνει διαροή το τροφοδοτικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Μάρτιος 3, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από pontium Αυτό λεω....οτι θα κάνει διαροή το τροφοδοτικό... Το τροφοδοτικο δεν εχει προβλημα ειναι δοκιμασμενο σε αλλη μητρικη.Μαλλον θα στείλω και την μητρικη rma να τελειώνουμε. Λετε να στείλω και cpu? δεν εχω αλλη μητρικη να το δοκιμασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeks78 Μάρτιος 3, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Επισης έφυγε και η οθόνη πισω. Η οθόνη γιατι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Μάρτιος 3, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από georgeks78 Η οθόνη γιατι??? Η οθόνη οπως εγραψα στο 1ο post δεν δουλευε. Την δοκιμασα σε laptop, απλα αναβοσβηνε το λαμπακι και δεν επερνε ουτε σημα αλλα ούτε εκλεινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Μάρτιος 3, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από alGaLoRd-VK [Σήμερα, στις 21:33] Η οθόνη οπως εγραψα στο 1ο post δεν δουλευε. Την δοκιμασα σε laptop, απλα αναβοσβηνε το λαμπακι και δεν επερνε ουτε σημα αλλα ούτε εκλεινε. To ίδιο ακριβώς είχα πάθει και με μια Hitachi 17άρα που έχω στον δεύτερο....την πήγα σε έναν που φτιάχνει τηλεοράσεις και μου την έκανε τζάμι...κάτι για σταθεροποιητή μου είχε πει.....δεν νομίζω πάντως οτι και ο επεξεργαστής έχει πρόβλημα....την μητρική πήγαινε τη για rma καλύτερα και όταν την πάρεις πίσω δοκιμάζεις και τον επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Μάρτιος 4, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Η αυτόματη εκκίνηση της μητρικής μπορεί να τύχει .Δεν είναι από μόνο του κάτι .Βάλε πράγματα που αποδεδειγμένα δουλεύουν πάνω και μετά αποφάνσου Στη δικιά μου μητρική παίζει μια ρύθμιση στο bios του στυλ resume last state on power on... (σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα και επανέλθει, αν ήταν σβηστό πριν μένει σβηστό, αν ήταν αναμμένο, ανάβει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Μάρτιος 5, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2005 μηπως η οθονη δεν μπορει να λειτουργησει στo refresh rate που δινει η καρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tromeross Μάρτιος 5, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2005 Παρε και την οθονη για επιδιορ8οσει.αν ειναι lcd 3εχαστο!! :daisy: :bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Μάρτιος 6, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2005 Τι γίνετε ρε π**στη τοοοσο γκαντεμια πανω μου?Σημερα ανατιναχθηκε ο σκληρος τι γινετε γμτ!!!!Εχει καει ενα ολοκληρωμενο πανω στη πλακετα τι λετε το αλλάζουν?Αρχική απάντηση από mefistofelis μηπως η οθονη δεν μπορει να λειτουργησει στo refresh rate που δινει η καρτα? Η οθόνη δεν αντιδρούσε σε καμια ενέργεια. Δοκιμασμένη και σε PC εκτος απο το laptop. Ακομα περιμενω να δω τι έγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywriter Μάρτιος 7, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Ρε συ Algalord παιδί μου αφού στα έλεγα να πάρεις UPS. Στο σπίτι σου και γενικά στο καρλόβασι το ρεύμα είναι αίσχος. Δώσε πάρε ένα Line Interactive να πάει στο καλό να μην κλαίς και τα λεφτά σου.... άντε τα λέμε απο κοντά.... κουράγιο.... :hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasot Μάρτιος 7, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 alGaLoRd-VK Αμα εχει εγγυηση δεν υπαρχει προβλημαΑλλη φορα καλυτερα αμα δεν εισαι αρκετα εξιδηκευμενος σε κατι να το πας σε κανενα τεχνικο για να στο συναρμολογησει η να το κανεις με την βοηθεια καποιου φιλου σου που γνωριζει περισσοτερα για τους υπολογιστεςΓιατι βλεπω δεν τα πας πολλη καλα στην κατασκευη υπολογιστη...ετσι πως το πας θα κανεις και αλλες ζημιες και θα κλαις τα λεφτα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Μάρτιος 7, 2005 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Vasot Πιστεψε με ΞΕΡΩ να συναρμολογω ενα PC. Τωρα αν ετυχε να καεί κ ο σκληρος δεν εφταιγα εγω, δλδ τι λαθος μπορεις να κανεις για να παρει φωτια το ολοκληρωμενο πανω στην πλακετα? Εγω δεν μπορω να σκεφτώ κατι. Τωρα για την μητρική συγνώμη που δεν ειμαι χειρούργος και τρεμουν λιγο τα χερια μου....... Αν εχεις κατι να πεις σε παρακαλω αλλη φορα με λιγοτερο ειρωνία. Αρχική απάντηση από skywriter Ρε συ Algalord παιδί μου αφού στα έλεγα να πάρεις UPS. Στο σπίτι σου και γενικά στο καρλόβασι το ρεύμα είναι αίσχος. Δώσε πάρε ένα Line Interactive να πάει στο καλό να μην κλαίς και τα λεφτά σου.... άντε τα λέμε απο κοντά.... κουράγιο.... :hi: Thanx για την συμπαρασταση mate. Θα τα πουμε στην σχολη οταν με το καλο ξυπνισω κανα πρωινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skywriter Μάρτιος 7, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Vasot alGaLoRd-VK Αμα εχει εγγυηση δεν υπαρχει προβλημαΑλλη φορα καλυτερα αμα δεν εισαι αρκετα εξιδηκευμενος σε κατι να το πας σε κανενα τεχνικο για να στο συναρμολογησει η να το κανεις με την βοηθεια καποιου φιλου σου που γνωριζει περισσοτερα για τους υπολογιστεςΓιατι βλεπω δεν τα πας πολλη καλα στην κατασκευη υπολογιστη...ετσι πως το πας θα κανεις και αλλες ζημιες και θα κλαις τα λεφτα σου Ξέρει μορέ απλά τον έβαλε στο μάτι η ΔΕΗ και είπε να του δώσει λίγο τάση παραπάνω... Συμβαίνουν αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.