Snips Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2015 Πάνω του θα συνδέονται: 1. Ένας σταθερός με ethernet.2. Ένας σταθερός wireless.3. 1-2 laptops wireless ενίοτε.4. Ίσως κάποιο μικρό pc (όσο δεν πάει σε ρόλο media player στην τηλεόραση) Κάνω την δουλειά μου άνετα με κάτι φτηνό; Σκεφτόμουν το γνωστό Tp-Link 741ND. _______________ Υπάρχει ρε παιδιά τρόπος να συνδέσω με ethernet τον 2ο σταθερό υπολογιστή αλλά να μην έχω 15 μέτρα απλωμένο καλώδιο? (τόσο βγαίνει από τοίχο σε τοίχο) αλλά δεν θέλω να τρυπάω τοίχους ή να "πιέζω" το καλώδιο από πόρτα. Αυτά τα μηχανάκια που μπαίνουν στις πρίζες ρεύματος για μεταφορά σήματος γενικώς (βέβαια σταματάμε να μιλάμε για ethernet), λένε ή είναι καλύτερα μια καλή wifi κεραία στην τελική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaaragr Νοέμβριος 12, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2015 Εγω θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970-V1.html Τι δουλειά σου την κάνεις και με αυτο βέβαια μια χαράhttps://www.skroutz.gr/s/302009/TP-LINK-TL-WR841N.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 12, 2015 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2015 Εγω θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970-V1.html Τι δουλειά σου την κάνεις και με αυτο βέβαια μια χαράhttps://www.skroutz.gr/s/302009/TP-LINK-TL-WR841N.html Μιας και τα έχω και τα 2 να πω τα εξής : Το μεν 8970 είναι άριστο ΑΛΛΑ μου έκανε αποσυνδέσεις, οπότε αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το linksys wag200g σαν modem και να συνδεθώ με bridge mode με το 8970. Εκτοτε όλα τρέχουν απροβλημάτιστα. Το 841 το έχω 3 ορόφους κάτω από το 8970 και το χρησιμοποιώ για να τραβάω δίκτυο ασύρματα από το 8970 και να το μοιράζω ενσύρματα στο ισόγειο. Έχει σαφώς λιγότερες δυνατότητες από το 8970 αλλά για την δουλειά που το πήρα έχει βγει σκυλί. Προσοχή γιατί δεν είναι modem router αλλά σκέτο router (αν δεις πίσω δεν έχει υποδοχή για τηλεφωνικό καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 13, 2015 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2015 (edited) Αυτό εδώ λέει τίποτα που είναι και σε προσφορά για κάποια λεπτά ακόμα; http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n55u-d1-dual-band-wireless-n600-gigabit-adsl2-pstn-isdn-modem-router-p-PER.617488 Επίσης, για το 8970 είδα κάποιες αξιολογήσεις απο χρήστες ότι ρίχνει την ταχύτητα κλπ....Τυχαίο ή σύμβαίνει; Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 13, 2015 από Snips Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Νοέμβριος 13, 2015 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2015 Έχω το 841 και του έβαλα και OpenWRT και παίζει πολύ καλύτερα απ`ότι το 1043.Θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Νοέμβριος 14, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 Αποκτώντας το 841, θεωρητικά δεν μας ανυσυχεί η ποιότητα του modem που θα δίνει την γραμμή στο router, έτσι? Αφού δεν θα τραβάει ζόρια για διαμιρασμό κτλ, να κρατήσω το zte, ή θέλει και αυτό αλλάγή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 14, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2015 Θεωρητικά έτσι είναι. Βεβαιωσου μόνο οτι υποστηρίζει bridge γιατί τα thompson της forthnet είναι νομίζω κλειδωμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Δεκέμβριος 17, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2016 Αν και ένα χρόνο μετά αποκτήθηκε τελικά το WR 841ND της TP LINK, δεν κάθησα ποτέ να το σετάρω όπως πρέπει. Τα άφησα όλα στο auto και απλά το σύνδεσα στο ZXHN H108L. Επειδή όμως αντιμετωπίζω κάτι "διάφορα" είπα να το σετάρω manual. Στο ZXHN H108L πρέπει να αλλάξω κάτι; Την αρχική σύνδεση (username/password) με την γραμμή και τις ρυθμίσεις (PPoE κλπ )θα την κάνει αυτό; Ή θα δώσω να το κάνει το TP LINK? Lan settings στα win τα έχω αφήσει "obtain Ip automatically", Ούτε DNS έχω βάλει manual, κλπ. Γενικά δηλαδή θέλω ένα μικρό οδηγό για να συνδεθούν όπως πρέπει αυτά τα δύο μεταξύ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 18, 2016 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2016 Αν και έχω το TP Link, το χρησιμοποιώ ως Access Point (ήταν πιο φθηνό από τα "απλά" access points), οπότε ακριβέστατες οδηγίες δεν ξέρω να σου δώσω On 17/12/2016 at 1:01 PM, Snips said: Την αρχική σύνδεση (username/password) με την γραμμή και τις ρυθμίσεις (PPoE κλπ )θα την κάνει αυτό; Ή θα δώσω να το κάνει το TP LINK? Προσωπικά θα το έδινα στο TP Link. Αυτό θα γίνει, γυρνώντας τις ρυθμίσεις του ZXHN από PPPoE σε Bridged, και συνδέοντάς το πάνω στο TP link στη θύρα WAN. Πλέον το ZXHN θα είναι καθαρά modem, και όλη τη δουλειά -dial, σύνδεση, dns, routing κλπ- θα την κάνει το wr841 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts