Jump to content

Μυστήριο πρόβλημα με HDD

Recommended Posts

Καλησπερα Λαμπιτες! 

Στο pc ενος φιλου , συμβαινει το εξης περιεργο (ειμαι και μακρια και δε μπορω να το κοιταξω καν ).

Εχει 2HDD Seagate 500GB ο καθενας. Σε αρκετα παλιοτερο συστημα (C2Q ,4gb ram και μητρικη αν θυμαμαι καλα την gigabyte ep45-ds3 ).

Εκει που ολα ηταν κομπλε , ο 2ος HDD (οχι αυτος που περιεχει τα Windows, αλλα ο αλλος ) , εξαφανιστηκε απο παντου. 

Δε τον βλεπει στο bios, ουτε στα Windows. Δε το βλεπει ουτε στο disk management ουτε πουθενα. Δοκιμασε το παιδι να βγαλει ρευματα, ξεσυνδεσε, ξανασυνδεσε, τιποτα ο δισκος. 

Αν ημουν κοντα θα δοκιμαζα αμεσα στο δικο μου συστημα για να δω αν λειτουργει και να βεβαιωθω οτι δεν ψοφησε ο δισκος. Αλλα ειναι Θεσσαλονικη το παιδι... Υπαρχει κατι που μπορει να γινει για να διαπιστωσουμε αν πεθανε ο δισκος; Το ευτυχημα ειναι οτι τα σημαντικα αρχεια του τα ειχε σε εξωτερικο δισκο , και εκει μονο καποια πραγματα που δε τον χαλαει αν τα χασει! 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Στην εδω περιπτωση, δεν εμφανιζεται ουτε στο bios , ουτε πουθενα. Λες και τον αποσυνδεσε, ενω ειναι κανονικα συνδεδεμενος ο δισκος, και ας πουμε εγινε μετα απο καποιες μερες που ειχε να κανει boot το pc. Πριν 3-4 μερες ας πουμε , τον αναγνωριζε, και δουλευε κανονικα. Οτι να'ναι...

Λογικά έχει βγει off το δισκάκι, το μόνο που μπορεί να κάνει εφόσον  έχει ελέγξει καλώδια, άλλα sata ports, να μπει σ'άλλο μηχάνημα και να δει αν δουλεύει ή σε εξωτερική θήκη.

• Like 1

Δηλαδη θα το δοκιμασουμε Χριστουγεννα.. Που θα ειμαι εκει και θα μπορω να τον παρω μαζι μου (γιατι θα'ρθει και ο ιδιος αλεξανδρουπολη , και θα το παρει πισω) . 

Whatever it is ...

Απολυτως καμμια ιδεα φιλε μου! Πρεπει να του πω απ'αυριο να δει ποιους εχει... Το pc σκεψου εγινε το 2008 αν θυμαμαι καλα.. ! Λογικο απο τη μια να "σκασει " καποιος απο τους δισκους του..

Να μπουτάρει με ένα linux live dvd να κοιτάξει αν εκεί φαίνεται ο δίσκος, μπορεί; Αλλά εφόδον λες ότι ούτε bios φαίνεται, μάλλον ο δίσκος ψόφησε.

Έγινε επεξεργασία από gdp77

Το linux live dvd  το κατεβαζει απο εδώ και θα πατησει "try" ή ειναι κατι διαφορετικο;  Ισως να μπορεσω να τον καθοδηγησω.

Αλλα και εγω, εφοσον δεν φαινεται στο bios πιστευω οτι ψοφησε... Βεβαια απο την αλλη , εχω μια ελπιδα , γιατι παθαινα κατι παρομοιο παλιοτερα σε ενα συστημα που ειχα με c2d, μητρικη της gigabyte παλι (ep43-ds3 εμενα ) και seagate δισκο 160gb τοτε. Πεθαινε απο τη μια στιγμη στην αλλη, δεν εμπαινε στα windows, και με το που εμπαινα στην εγκατασταση των παραθυριων , τον εβλεπε σα να μη τρεχει τπτ.