serpico75 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2015 Καλησπέρα. Σε ένα desktop, υπάρχουν Windows 7 64-bit σε έναν SSD 120GB. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αγοράσω έναν SSD 250GB, και να κάνω αντιγραφή-κλωνοποίηση με ένα boot cd τον 120GB στον 250GB. Το έχω κάνει με επιτυχία σε μαγνητικούς δίσκους με το HDClone 4. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει ακόμη κλωνοποίηση σε SSD, θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις... α. μπορεί να γίνει κλωνοποίηση καί σε SSD; β. αν ναι, η διαδικασία είναι το ίδιο απλή με τους μαγνητικούς, ή χρειάζεται κάτι άλλο; Όταν λέω απλή, εννοώ κάνεις boot με ένα cd με κατάλληλο πρόγραμμα, και κάνεις την αντιγραφή. γ. αν τελικά γίνεται η κλωνοποίηση με τον ίδιο απλό τρόπο με τους μαγνητικούς δίσκους, με το HDClone 4 είμαι καλυμμένος; δ. εκτός του HDClone, ποιό boot cd θα μού συστήνατε να έχω σαν εναλλακτική λύση; Για να μην ανοίγω καί extra θέμα, ποιούς 1-2 SSDs 250GB θα μου συστήνατε (€100-€140); Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 5, 2015 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Συνήθως κρατάω το image με το AcronisTrueImage και κάνω recovery στον δίσκο που θέλω.Clone disk με το acronis νομίζω δεν γίνετε αν είναι διαφορετικό μέγεθος οι δίσκοι. Το hdclone δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Για ssd παςή samsung 850 evo από 97€+μεταφορικάή sandisk extreme pro 121€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 5, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο δουλεύω και γω:image αρχείο με acronis & recovery. Αυτή τη φορά, όμως, χρειάζομαι το "on the fly". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 5, 2015 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 (edited) Τις περισσοτερες φορές το acronis χρησιμοποιώ. Δεν παίζει ρόλο αν είναι διαφορετικού μεγέθους οι δίσκοι. Τα data είναι το ζητούμενο, να είναι δηλαδή λιγότερα από ότι το μέγεθος του δίσκου/SSD που θα αντιγραφεί. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 5, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 5, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Έχω το acronis 2013. Φτιάχνεις κάποιο boot cd με αυτό, για να ξεκινήσεις την κόπια στους δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 5, 2015 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Τις περισσοτερες φορές το acronis χρησιμοποιώ. Δεν παίζει ρόλο αν είναι διαφορετικού μεγέθους οι δίσκοι. Τα data είναι το ζητούμενο, να είναι δηλαδή λιγότερα από ότι το μέγεθος του δίσκου/SSD που θα αντιγραφεί. Για το clone disk αναφέρεσαι? Επειδή δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Έχω το acronis 2013. Φτιάχνεις κάποιο boot cd με αυτό, για να ξεκινήσεις την κόπια στους δίσκους; Ναι, με boot cd κάνω την δουλειά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Νοέμβριος 5, 2015 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Για το clone disk αναφέρεσαι? Επειδή δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Ναι σαφώς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αν οι δίσκοι/ssd είναι διαφορετικού μεγέθους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Νοέμβριος 5, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2015 Αν κατάλαβα καλά, η διαδικασία στους SSD είναι ίδια με τους μαγνητικούς.Ευχαριστώ γιά τη βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts