Jump to content

Sharing ασύρματα μιας 2ης wifi σύνδεσης.

Snips

Recommended Posts

Μου έχει δώσει ένας γείτονας τον κωδικό για το wifi του. Τον πιάνω καμπάνα αλλά με μια πρόσθετη κεραία (είναι και wifi reciever ταυτόχρονα) που εχω βάλει στο desktop. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη ενισχυτική κεραία για να μπορέσει να πάρει και ο άλλος σταθερός του γιου. Ούτε laptop, κινητά πιάνουν επειδή δεν έχουν κεραία προφανώς. Μπορώ αυτή τη σύνδεση να την διαμοιράσω εγώ επίσης  ασύρματα στον σταθερό του γιου μέσω του ZTE 108L της forthnet που έχω; (δεν διαθέτω άλλο σχετικό εξοπλισμό)

Έγινε επεξεργασία από Snips

Προσπάθησα με connectifyme, με virtualrouter αλλά ναι μεν συνδέονται οι άλλοι, αλλά με πολλά κολλήματα ή με καθόλου πρόσβαση στο internet. Επαναλαμβάνω το σήμα σε μένα ερχεται καμπάνα. Σφαίρα downloads, σφαίρα pings κλπ.

λύση με ένα απλό wifi repeater παίζει;;;

Το zte που δίνουν οι πάροχοι, δεν θεωρώ πως θα παίξει καλά.. αμφιβάλλω αν πιάσει το σήμα του γείτονα. Αν και το έχω, δεν θυμάμαι να έχει λειτουργία wds. Χωρίς wds δεν παίζει να κάνεις δουλειά. Εκτός αν θες να το κάνεις access point και ό,τι πιάνει ασύρματα, να στο δίνει ενσύρματα μόνο.

Ένα τέτοιο modem/router (wds) θες ή ένα καλό wifi repeater που να τσεκάρεις πρώτα αν "βρίσκει" το σήμα του γείτονα.

• Like 1

To repeater είναι κάτι άλλο από την κεραία που έχω εγώ δλδ. Στα άλλα με έχασες. Το σήμα το πιάνει μια χαρά καθότι έχω ευθυγραμμίσει την κεραία μου να κοιτάει ακριβώς το σημείο που είναι το router του φίλου στον πάνω όροφο.

Αυτό το πράμα είναι η "κεραία" που μου έδωσε να χρησιμοποιήσω.

High-Power-SignalKing-font-b-Signal-b-fo

Έγινε επεξεργασία από Snips

Ναι, είναι κάτι άλλο. Οι λύσεις είναι τρεις:

α) παίρνεις κάτι σαν repeater, αλλά εύχεσαι να πιάνει το ασύρματο του γείτονα ώστε να το ξαναεκπέμπει στο δικό σου χώρο 

β) παίρνεις ένα access point και το μοιράζεις ενσύρματα.. μόνο.. κι αμφιβάλλω αν το κάνει το zte που έχεις αυτό.. 

γ) τη σύνδεση που έχεις, την κάνεις "share" μέσω κάποιας άλλης wifi κάρτας/usb.. δεν το'χω κάνει, αλλά θεωρητικά παίζει.. 

οι λύσεις β και γ, δεν παίρνω κι όρκο πως θα παίζουν απρόσκοπτα κι απροβλημάτιστα..