Jump to content



ρυθμισεις για υπεχρονισμο 4.4 σε εναν Χ5660


def

Recommended Posts

Καλησπερα , καταρχην να ανφερω το συστηματακι που εχω mobo: asus p6t7 ws , cpu:X5660 , ψυξη corsair H100i GTX , μνημες 4Χ8=32GB

Αυτη την στιγμη ο cpu δουλευει χωρις προβλημα στα 4 , και θαθελα με καποιες ρυθμισεις αν γνωριζεις ψκαποιος μεσα απο το bios να τον ανεβασω στα 4.5

Οι τρεχουσες ρυθμισεις που εχω κανει ειναι 20x200=4 και εχω δωσει ρευμα στο cpu 1.3 volt, ολα τα αλλα ειναι στο auto. Το σοκετ ειναι το 1366. Αν καποιος γνωριζει και δεν του ειναι κοπος να μου γραψει τις ρυθμισεις μεσα απο το bios( φυσικα αν τισ γνωριζει ) τον ευχαριστω. Θαθελα να μου πειτε και ποσο ρευμα μπορω να τον δωσω ωστε να ειναι σταθερος ο cpu , χωρις να καει.

Link to comment
Share on other sites

http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/xeon/xeon-5600-vol-1-datasheet.html

 

Στο πάνω λινκ λέει ότι οι συγκεκριμένοι λειτουργούν με τάσεις μέχρι 1,35 με σχετική ασφάλεια. Αν δεις τον πίνακα σελίδα 31 η ασφαλής τάση είναι και συνάρτηση των αμπέρ δηλαδή παίζει ρόλο και το κλοκάρισμα πάνω από τα στοκ ρολόγια. Πάντως μείνε κάτω από τα 1,35 για σχετική μακροζωία.

 

Μέσα στο bios θα βρεις πολλαπλασιαστές(ratios) για το uncore κομμάτι και τη μνήμη. Το πρώτο πρέπει να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο του δεύτερου. Αυτά τα βάζεις όσο χαμηλότερα γίνεται. Υπάρχει περίπτωση το uncore να χρειάζεται να είναι το διπλάσιο +1 της μνήμης για να είσαι σταθερός λόγω ενός logic bug στους Nehalem. Αυτά τα κάνεις για να μην στρεσσάρεις το uncore.

 

Το uncore κομμάτι του επεξεργαστή(μνήμη cache, memory controller) έχει κάπου ένα QPI ή Vtt voltage. Υπάρχει και η τάση της μνήμης που αναφέρεται παραπλανητικά ως QPI σε κάποια μοντέλα μητρικών. Αν δεις στοκ τάση κοντά στο 1,5 ή 1,4(αναλόγως των dimm σου) είναι τάση για τη μνήμη. Αυτή πάει το πολύ μέχρι 1,65 αναλόγως και τί χρειάζεται η μνήμη σου. Για το uncore κομμάτι(QPI/Vtt) η ασφαλής τάση είναι κοντά στα 1,22v με ζώνη φθοράς μέχρι τα 1,4v. Προσπάθησε να μην το ανεβάσεις πολύ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε με 23 multi και μικρότερο bus speed. Επίσης αφού είναι triple channel οι μνήμες γιατί εσύ έχεις 4χ8?

 

Κάπως έτσι πάει ο δικός μου...

 

 

 

 

post-30426-0-37923300-1446152489_thumb.j

Έγινε επεξεργασία από Georgesod
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς είναι λάθος το μηχάνημα στημένο αν έχεις 3*4gb ντιμακια μνήμης ή 3*3 στις αντίστοιχες θέσεις σε command rate 1T ή 6*6 σε command rate 2T αλλιώς ο IMC του westmere δε μπορεί να δουλέψει σωστά και σταθερά

Απο εκεί και πέρα είναι ο συνδυασμός μητρικήσ και επεξεργαστή για να υπερχρονίσεις σωστά, εγώ είχα x5650 και ήταν σταθερός στα 4,35 24/7 αλλά με multi x20 ενώ είχε χ22 στην p6td deluxe όταν έδινες χ22 ενώ η συχνότητα στο post ανέβαινε στα windows σε load εριχνε το multi se 19 με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να είναι μικρότερες, απο εκεί και πέρα προσέχεις σε αντίθεση με ότι ισχύει για τους ι7 το uncore  ratio να είναι  μεχρι 1,8 καλύτερα 1,6 δηλαδή π.χ. για dram frecuency 1600mhz to bclk frequency μεχρι 2800- 3000, ΚΑΙ ποτέ παραπάνω απο 3200 και ουτω κάθε εξής ανάλογα με την συχνότητα της ραμ αγνοείς ότι και να λέει το bios για κατ ελάχιστο διπλάσιο uncore σε σχέση με την συχνότητα της ραμ ΑΥΤΟ μόνο για ι7 εσύ έχεις xeon με διαφορετικό imc. Επίσης qpi voltage άστο στο auto και γενικά μείνε χαμηλά ούτε θα σου δώσει λάτι παραπάνω ούτε σώζει την κατάσταση αλλά αν το ανεβάσεις πολύ μπορεί να έχει θέμα ο imc του xeon, ΔΕΝ ξέρεις πόσο ρεύμα έφαγε απο τον προηγούμενο χρήστη.

Ολα αυτά αφού βάλεις 3 στικάκια ιδανικά σε 1Τ και triple chanel μνήμης οτιδήποτε άλλο είναι να είχαμε να λέγαμε

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.