Jump to content



Υπολογιστής λογιστικού γραφείου.


plt

Recommended Posts

Γιατί το κουράζετε ήθελα να ξερα. Ποιός θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του φίλου σου του λογιστή? Αυτός θα πρέπει να φτιάξει και να στήσει το μηχάνημα και θα είναι διαθέσιμος όταν και αν πάθει κάτι να το φτιάξει ή να τρέξει κλπ. Το πιο πεταμένο PC να πάρεις θα είναι μια χαρά για λογιστικό γραφείο. Το RAID θα βοηθούσε σε περίπτωση που ο ένας σκληρός τα παίξει, αλλά αν και όταν χτυπήσει ο σκληρός ΚΑΠΟΙΟΣ πάλι θα πρέπει να πάει να αλλάξει τους σκληρούς ώστε να συνεχίσει τη δουλειά του ο άνθρωπος, και ταυτόχρονα να αναλάβει να τον στείλει για RMA και να κάνει rebuild το RAID μετά. Ποιός θα τα κάνει όλα αυτά? Αυτά είναι τα σημαντικά όχι ποιό PC θα πάρει. Θα μπορούσες επίσης αντί για RAID απλά να έχεις έναν extra SSD στο συρτάρι. Μετά, κάθε βδομάδα εκτός από backup των λογιστικών προγραμμάτων παίρνεις και ένα image του βασικού SSD. Αν τυχόν πάθει κάτι τότε περνάς το τελευταίο image στον άλλο SSD που έχεις στο συρτάρι και έχεις πάλι λειτουργικό το PC. Ο φίλος σου θέλει τεχνική υποστήριξη πάνω από όλα και μετά PC.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά απορώ όταν κάποιος ρωτάει για Η/Υ για επαγγελματική χρήση γιατί αρχίζουνε κάποιοι και του δείχνουνε συνθέσεις από eshop πλαίσιο κτλ......αυτά είναι αστειότητες που μόνο εμείς οι έλληνες τα κάνουμε ως fanboys του είδους κτλ.Και εγώ τα έκανα αυτά δεν λέω όταν ξεκίνησα την καριέρα μου και έλεγα αυτές τις "χαζομάρες", βάλε τάδε μητρική, τάδε τροφοδοτικό.....δεν υπάρχουνε αυτά ξυπνήστε !!!

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ. Ας το χωνέψουμε επιτέλους, όλα τα υπόλοιπα είναι ερασιτεχνισμοί από άτομα που ΔΕΝ γνωρίζουνε ή ΔΕΝ έχουνε υποστηρίξει επαγγελματικούς Η/Υ σε αρκετή ποσότητα ώστε να γνωρίζουνε τι πρέπει να υλοποιηθεί σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Το παιδί λοιπόν ας πάρει ένα Dell Optiplex και αυτός που θα το υποστηρίξει (και μόνο αυτός) γιατί αυτός θα έχει την ευθύνη της υποστήριξης ας αποφασίσει την μέθοδο backup.

 

Χαίρομαι πάντως γιατί όλο και περισσότερες απαντάνε για τους επαγγελματικούς Η/Υ σε αντίστοιχα thread η αλήθεια να λέγεται.....

 

Δεν θέλω να θίξω απολύτως κανέναν απλά θέλω να τονίσω ότι εμείς οι έλληνες πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε "ερασιτεχνικά" και να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε όλα τα πράγματα όπως γίνονται στο εξωτερικό, και είμαι 1000% σίγουρος ότι όποιος είναι επαγγελματίας θα συμφωνήσει μαζί μου.

Έγινε επεξεργασία από SirGeorge
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καταλήγουμε - μάλλον - σε Vero pc i5, έχοντας βρει και μια εταιρία (έγινε έρευνα αγοράς μετά τα τελευταία σχόλια) που θα προσφέρει υποστήριξη, εάν κι εφόσον χρειαστεί.

Προτάθηκαν διάφορες λύσεις για back up, μεταξύ αυτών RAID κι ένα λογισμικό (storagecraft).

Ανεβαίνουμε λίγο σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, αλλά ΟΚ...

Και πάλι ευχαριστώ όσους διέθεσαν χρόνο για να βοηθήσουν. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.