hwpel Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2015 (edited) Γειά χαρά σε όλη τη παρέα του TheLab.gr! Έχω ένα Toshiba Satellite A100-906. Το πρόβλημα είναι πως δεν αναγνωρίζει όλη την RAM. Λοιπόν, παλιά είχα 2 dimmάκια του ενός Gb και έβλεπε κανονικά 2Gb. Τώρα έχω πάρει 2 dimm απο 2 Gb. Αν βγάλω το ένα dimm και αντίστοιχα βλέπει κανονικά 2Gb που είναι το καθένα. Όταν είναι και τα 2 dimmάκια πάνω, αναγνωρίζει 3Gb απο τα 4. Σε περίπτωση που το 1Gb δεσμεύεται απο την κάρτα γραφικών δε θα έπρεπε να το κάνει και όταν ήταν μόνο 2Gb; Να βλέπει μόνο 1; Στις ιδιότητες συστήματος αναφέρει: "Installed Memory (RAM): 4,00GB (3,00 GB usable)" Το ίδιο και στο task manager. Στο Bios την βλέπει όλη (4096) Τρέχω 64Bit έκδοση Windows. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει: 1) Απο msconfig -> Advanced Options και έχω ξετσεκάρει και τσεκάρει το "Maximum Memory" (Όταν το τσεκάρω και βάζω 4096 και αφού το αποθηκέυσω, οταν ξαναμπαίνω χάνει την ρύθμιση. Γράφει 0). Τίποτα 2) Μήκα σε Safe Mode τα ίδια πάλι, βλέπει εγκατεστημένη RAM 4Gb και 3 χρησιμοποιήσιμη. 3) Έκανα update το bios αλλα τίποτα Στο Bios δεν υπάρχει κάποια σχετική επιλογή για τη RAM, memory remap. Έχω μείνει απο ιδέες παιδιά, κάποιος να Ευχαριστώ! Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 22, 2015 από hwpel Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 23, 2015 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2015 η καρτα γραφικων βλεπω οτι εχει ενσωματωμενη, σωστα? κοιταξες ποση μνημη δεσμευει..? γιατι οι ενσωματωμενες χρειαζονται μνημη για να λειτουργησουν...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwpel Οκτώβριος 23, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κοίταξα μέσω του πίνακα ελέγχου και αναφέρει: Total Available Graphics Memory: 1775MBDedicated Video Memory: 256MBSystem Video Memory: 0MBShared System Memory: 1519MB Το σύστημα δεσμεύει 1Gb για την κάρτα γραφικών; Αν ναι, δεν θα έπρεπε να το κάνει και όταν είχα μόνο ένα dimm των 2Gb πάνω; Δηλαδή δε θα έπρεπε να έβλεπε συνολικά 2, αλλα χρημοποιήσιμη 1Gb; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 23, 2015 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2015 η dedicated ειναι η μνημη που δεσμευεται σιγουρα. η υπολοιπη (shared) χρησιμοποιειται αναλογα τις αναγκες..! αλλα ετσι οπως το δειχνει στις ιδιοτητες συστηματος, 4gb Installed - 3gb Usable, μονο στις 32μπιτες εκδοσεις βγαινει...!! περιεργο....!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwpel Οκτώβριος 23, 2015 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2015 Τι να πω.. δε ξέρω πραγματικά! Έχεις σκεφτεί τίποτα αλλο στο οποίο μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα;Πάει τζάμπα 1Gb Ram... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Οκτώβριος 23, 2015 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2015 Τι λειτουργικό έχεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwpel Οκτώβριος 24, 2015 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2015 Windows 10 Pro 64Bit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts