Jump to content

R9 390, 390X και γενικοι προβληματισμοι

Recommended Posts

Οπως λεει και ο τιτλος.. Προσφατα εδωσα την προηγουμενη καρτα γραφικων μου και ειμαι σε αναζητηση. Εχω αποφασισει να παω σε μια απο τις καρτες του τιτλου μιας και η καρτα που θα παρω τωρα θα ειναι σιγουρα η καρτα με την οποια θα υποδεχτω το DX12 οταν αυτο με το καλο χρησιμοποιηθει ευρευως σε games. Ελα ομως που δεν ξερω τι να διαλεξω.. Να διαλεξω την VFM 390; Και αν ναι ποια; Γιατι οταν μπαινει στο παιχνιδι το κομματι "υλοποιηση" εκει οι απαιτησεις μεγαλωνουν και θελουμε και το κατιτις εξτρα και αισιως πλησιαζουμε πολυ στα οικονομικα χωραφια μιας σχετικα οικονομικης 390Χ. Για την οποια ομως υπαρχει λογος να δωσουμε το παραπανω μπατζετ; Τι ειναι προτιμοτερο; Μια καλη υλοποιηση της 390 η η οικονομικοτερη 390Χ; Αν το διλημμα ηταν για καρτες της nVidia, θα ειχα αποφασισει να παω σε καλη υλοποιηση της 970 (οπως και εκανα) γιατι φτηνες υλοποιησεις τυπου palit, pny, zotac κλπ δεν μου γεμιζουν το ματι. Για τις 390Χ ομως δεν ισχυουν τα ιδια μιας και η "φθηνοτερη" υλοποιηση ειναι αυτη της Gigabyte. Οκ μπορει να μην ειναι και η καλυτερη, να ειναι και voltage locked, αλλα δεν παυει να ειναι Gigabyte που εμενα προσωπικα μονο καλες εντυπωσεις μου εχει αφησει.

Το σκεφτομαι αρκετες μερες. Μεχρι στιγμης εχω καταληξει στο διλημμα "Sapphire Nitro R9 390 OC vs Gigabyte R9 390X G1 Gaming". Αλλα μονος μου δεν βλεπω να παιρνω αποφαση. Μου περνανε και σκεψεις να παω σε Sapphire 390X αλλα η ελλειψη backplate με φρεναρει. Μπορει να μην ειναι τοσο σημαντικο αλλα θα ηθελα να υπαρχει. Τις MSI προτιμω να τις αποφυγω λογω κακων εμπειριων σε παλαιοτερες καρτες. Για XFX δεν ξερω, οσο καλες μου φαινονται αλλο τοσο αδιαφορες μου περνανε. Δωστε αν θελετε μια γνωμη. Τι θα αγοραζατε και γιατι;

Παιχνιδια: Κυριως First person. Καιγομαι με Titanfall, Far Cry, COD:AW. Πιθανοτατα θα αγοραστουν και COD: BO 3, και StarWars:Battlefront. Επισης καψιμο πεφτει και με Dirt Rally. Αλλα που παιζω σε λιγοτερο βαθμο (πολυ λιγο για την ακριβεια) ειναι τα assassin's creed και shadow of mordor.

Αναλυση: 1920χ1080.

sapphire r9 390 oc reporting.

κανενα απολυτως θεμα,δροσερη και αθορυβη

προσωπικα δεν θεωρω οτι αξιζουν οι 390χ,μιλαμε για πολυ μικρες διαφορες για να δικαιολογησουν σχεδον +100 ευρω παραπανω

Ναι αυτο ξεχασα να το αναφερω. Ψαχνοντας διαφορα καταστηματα για να δω ποια μπορουν να με εξυπηρετησουν εντος ευλογου χρονικου διαστηματος... την sapphire την βρισκω 400 γιουρια. Οποτε η διαφορα τιμης δεν ειναι 100 ευρω, γιατι μπορω να βρω και την gigabyte 390X sta 450. Οποτε η διαφορα ειναι η μιση!

Την 390 Nitro απο Sapphire όπως θα δείς και δώ (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη), την είχα ένα διάστημα για δοκιμή καθαρά για να έχω προσωπική εικόνα του τι ψάρια πιάνει.. Ντάξει καλή κάρτα άλλα σε μαγαζιά που βλέπω οτι την πουλάνε 400€+ προσωπικά δεν αξίζει τόσα χρήματα (καλύτερα 2Χ380 4GB CF = 460€ και με επιδόσεις μεγαλύτερες απο R9 Fury). Επίσης ένα αρνητικό της συγκεκριμένης υλοποίησης ήταν το μεγεθός της. Αν δείς εδώ ίσα που χώρεσε στο κουτί μου. Τέλος είναι γνωστό οτι είναι αρκετά ενεργοβόρα κάρτα και για gaming στην δική σου ανάλυση (1080p) όλα Ultra με 4ΧMSAA+ μην περιμένεις να έχεις σταθερό 60άρι σε αρκετά απο τα ΑΑΑ games. Απο την άλλη, ένας φίλος μου, που την πήρε στα 3 κατοστάρικα (καινούργια!) και μου την έδωσε για δοκιμή του είπα.. οκ ναι για τα λεφτά αυτά αξίζει. Τέλος τα 8GB Vram δεν προσφέρουν τπτ το φοβερό απλά σε κάτι παιχνίδια τύπου "shadow of mordor" μπορείς απλά να maxάρεις τα textures..

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX
  • Like 1

υποψιν απο γερμανια την χτυπησα στα 337 αν δεν κανω λαθος

Αν καταφυγω στη λυση του εξωτερικου, θα παω για την Χ.. Απλα ελεγα να προτιμησω τα ελληνικα μαγαζια. Και αμα παθει και τιποτα να εχω και εναν ανθρωπο να του τη φερω στο κεφαλι :-P

Αλεξ, ευχαριστω. Θα δω αναλυτικοτερα ξανα την παρουσιαση σου λιγο πιο βραδακυ για να εχω ανεση χρονου και ησυχια!

Δεν θα αγορασω καμια απο τις δυο τελικα. Ειχα ολη την καλη διαθεση αλλα το τιμημα που πρεπει να πληρωσεις για τα λιγα πλεονεκτηματα τους αυτη τη στιγμη, παραειναι μεγαλο. Δυο εβδομαδες σχεδον καθημερινου ψαξιματος με οδηγησαν σ αυτο το συμπερασμα. Λαθος, σωστο δεν ξερω, θα δειξει. Αν και αρχικα δεν το ηθελα, παλι για πρασινη με βλεπω. Τωρα το ποια πρασινη ειναι ενα θεμα... Ας κλειδωσει το θεμα αν "βαραινει"