Jump to content

HDD - Access is denied

Recommended Posts

Σήμερα άρχισε τα προβλήματα ένας εξωτερικός, 3.5" σε pc με πολύ πρόσφατα Win10.

Μέχρι χθες βράδυ δούλευε απροβλημάτιστα αλλα σήμερα απλά εμφανίζεται το εικονίδιο με χωρητικότητα 0 bytes.

Στο disk management φαίνεται healthy και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όταν πάω να τον ανοίξω μου βγάζει "Ι: is not accessible. Access is denied." αλλα με τα δικαιώματα δεν ασχολήθηκα ποτέ για να σκάσει κάτι τώρα.

Δοκιμάστηκε φυσικά και σε άλλο pc (win 8.1) αλλα ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Έτρεξα check disk και έκανε κάποια πραγματάκια, μου έβγαλε logs πως είχαν προβλήματα κάποια sectors κλπ και έκανε ανακτηση αρχείων

και στο sentinel πλέον 100% health όπως πάντα.

Με ubuntu έχω πρόσβαση κανονικά στα αρχεία του δίσκου ευτυχώς και θα τα σηκώσω μόλις πάρω άλλο δίσκο.

Έχετε να προτείνετε καμία λύση για μια απέλπιδα προσπάθεια επαναφοράς;

Σήμερα άρχισε τα προβλήματα ένας εξωτερικός, 3.5" σε pc με πολύ πρόσφατα Win10.

Μέχρι χθες βράδυ δούλευε απροβλημάτιστα αλλα σήμερα απλά εμφανίζεται το εικονίδιο με χωρητικότητα 0 bytes.

Στο disk management φαίνεται healthy και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όταν πάω να τον ανοίξω μου βγάζει "Ι: is not accessible. Access is denied." αλλα με τα δικαιώματα δεν ασχολήθηκα ποτέ για να σκάσει κάτι τώρα.

Δοκιμάστηκε φυσικά και σε άλλο pc (win 8.1) αλλα ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Έτρεξα check disk και έκανε κάποια πραγματάκια, μου έβγαλε logs πως είχαν προβλήματα κάποια sectors κλπ και έκανε ανακτηση αρχείων

και στο sentinel πλέον 100% health όπως πάντα.

Με ubuntu έχω πρόσβαση κανονικά στα αρχεία του δίσκου ευτυχώς και θα τα σηκώσω μόλις πάρω άλλο δίσκο.

Έχετε να προτείνετε καμία λύση για μια απέλπιδα προσπάθεια επαναφοράς;

Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις καμία προσπάθεια, ούτε καν να τον συνδέσεις στο pc προτού πάρεις backup τα αρχεία σου από το ubuntu... Φύλαγε τα ρούχα σου....
  • Like 2

Τον έχω βγάλει απο τη θήκη και τον έχω στον desktop για να γίνει πιο γρήγορα και η όποια μεταφορά.

Δεν τον έχω συνδέσει ακόμη, μόλις αγοράσω τον άλλον θα γίνει η προσπάθεια ανάκτησης.

Δεν είναι κάτι τραγικό αυτό που του συμβαίνει και δεν έχει πάει κάτι στραβά με τον εξωτερικό σου. Απλά πες μου τον είχες ποτέ συνδεμένο σε ρούτερ με usb port ή αν γενικά είχες σε αυτόν πρόσβαση κάποτε χωρίς να τον είχες άμεσα συνδεμένο με τον Η/Υ.