Jump to content



ρύθμιση κάρτας ήχου


serpico75

Recommended Posts

Σε windows 7 64-bit, υπάρχει εγκατεστημένη η κάρτα ήχου:

 

Creative Sound Blaster Audigy 5 RX.

 

Αυτό που γίνεται είναι ότι με τα Windows update, ήχος υπάρχει στο pc, αλλά από line-in, mic & line-out:

1 line-in της κάρτας:δε δουλεύει

2 mic:δε δουλεύουν

1 line-out:ok (αυτό έχει και οπτική ίνα συνδεδεμένη, και είναι όλα ok)

 

Επίσης...

 

Αυτό που γίνεται σε άσχετες στιγμές είναι, ότι δε μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις της κάρτας απ' το panel της (εικονίδιό της στο control panel). Δεν είναι ότι μπορείς να μπεις στις ρυθμίσεις της απ' το εικονίδιο, και είναι όλα grey out. Όχι, δεν είναι κάτι τέτοιο. Κάνεις διπλό click στο εικονίδιο, και δε γίνεται απολύτως τίποτα. Απλά, συνεχίζεις να είσαι στα εικονίδια τού control panel.

 

Αυθαίρετα, αναλαμβάνουν την κάρτα ήχου τα Windows. Χωρίς προσθαφαίρεση κάποιου προγράμματος, μπορεί και πάλι να έχεις ρύθμιση της κάρτας από control panel. Έτσι... Σε άσχετες στιγμές. Ό,τι θέλουν τα Windows!! Το μόνο που μπορείς να πεις από θέμα αρχείων, είναι τα updates.

 

Η εγκατάσταση της κάρτας δεν έχει φτιάξει κάποιο menu στο έναρξη, για να ψάξω κάτι εκεί. Μόνο εικονίδιο στο control panel υπάρχει.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογιστής έχει αυτά:

 

2cfr6hl.jpg

 

Ο συγκεκριμένος υπολογιστής χρησιμοποιεί προγράμματα επεξεργασίας video, ήχου, κάνει rendering κ.λπ. κ.λπ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πηγαίνεις:

Control Panel -> Sound, και στην καρτέλα "Recording". Εκεί η καρτέλα είναι άλλες φορές έτσι

 

vrrml5.jpg

 

(μόνο που αντί για "DigitalIn" εκεί γράφει "What U Hear" - το εικονίδιο είναι το ίδιο - αυτό δε μας πειράζει, ας γράφει "What U Hear" - έτσι είναι λόγω της δικής μας κάρτας Creative και του συγκεκριμένου μοντέλου). Σε άσχετες στιγμές, όμως, μετά από άσχετη επανεκκίνηση, ή αν έχει κλίσει ο υπολογιστής, με την εκκίνηση, το recording γίνεται έτσι

 

rbxg0n.jpg

 

(μόνο το μικρόφωνο).

 

Μετά, και πάλι, μετά από κάποιες επνανεκκινήσεις, μπορεί να επανέλθουν καί τα τρία, μετά και πάλι μόνο το mic, κ.ο.κ.

Επίσης, κάτι που ακόμα γίνεται, αν βάλεις προεπιλογή π.χ. το line-in, αν σε επανεκκίνηση δεν έχεις μόνο μικρόφωνο, έρχεται και μπαίνει σαν προεπιλογή πάντα το μικρόφωνο. Από μόνο του. Κάτι που παλαιότερα δε γινόταν.

 

Απ' το UEFI BIOS έχει γίνει disable η onboard κάρτα ήχου, καί έγινε απεγκατάσταση καί ο driver.

 

Οι drivers της Creative είναι οι τελευταίοι (αυτοί που κατασκεύασε πριν λίγες ημέρες:Σεπτέμβριο 2015). Και ακόμα, έγινε τελείως απεγκατάσταση του driver της Creatvive, και εγκατάσταση του τελευταίου, και πάλι τα ίδια.

 

Τί μπορεί να φταίει και γίνονται όλα αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Ναί. Δούλεψε κάποια στιγμή χωρίς πρόβλημα, και άρχισε να συμπεριφέρεται έτσι μετά. Συμπεριφέρεται έτσι περίπου ένα μήνα τώρα.

 

Η κάρτα ειναι αγορασμένη περίπου 2 - 2,5 μήνες.

 

Αυτό που λες γιά τους drivers, με τη διαδικασία που περιγράφω πιό πάνω, έχω δοκιμάσει καί τους τελευταίους, αλλά και τους παλαιούς.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Άλλη διαθέσιμη θύρα; Μου κάνει σα χαλασμένη κάρτα ή θύρα. Σα να χάνει την επικοινωνία και τη βλέπει ξανά.

Μπορεί φυσικά να είναι από τον driver, να σκάει, και μετά να τον φορτώνει πάλι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα σου έβγαζε μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε άλλη θύρα.

Αν πάρουμε το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα η κάρτα, πώς γίνεται, όταν χάνεται η επικοινωνία, να παραμένει στο recording το mic; Δε θα έπρεπε να χάνεται καί αυτό;

Μήνυμα (σχετικά με αυτό που λες περί driver) δεν υπάρχει.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό το σκέφτηκα, και είναι η μόνη λύση.

Εδώ, όμως, υπάρχει και μία λεπτομέρεια.

Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σε σταθερό ρυθμό. Ας πούμε π.χ. ότι όσο διάστημα τεστάρουν αυτοί την κάρτα, δεν παρουσιάζεται. Τί κάνω αν εμφανιστεί 1-2 μέρες αφού μου τη δώσουν πίσω?

Link to comment
Share on other sites

Πόσο είναι το μέγιστο εμφάνισης; Στις 3-4 μέρες θα εμφανιστεί έστω και μία φορά; Αν ναι, να τους το πεις και να επιμείνεις να την ελέγξουν αρκετά. 

 

Ναι. Σωστό αυτό. Στον παρόντα υπολογιστή, τουλάχιστον, με τη σύνθεση που έχει (h/w & s/w), παρουσιάζεται καθημερινά. Εδώ έχετε απόλυτο δίκιο. Αν έχει πρόβλημα η ίδια η κάρτα, το πρόβλημα θα παρουσιαστεί ακόμα και σε έναν απλό υπολογιστή h/w, και χωρίς ούτε ένα s/w επάνω.

 

Δεν ξέρω μήπως βοηθήσει κάτι που δεν έχω αναφέρει. Στο συγκεκριμένο pc, είχε πρόβλημα καί η μητρική, η οποία αντικαταστάθηκε, με επανεγκατάσταση (format) των Windows.

 

Μία ερώτηση εδώ.... Αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει αυτό που είπε ο Wizard!, ότι δηλαδή χάνεται και επανέρχεται η επικοινωνία μεταξύ PCIx slot και κάρτας, δε θα επρεπε να χάνεται τελείως ο ήχος από τα Windows? Ο ήχος παραμένει, όμως. Είναι σωστό που παραμένει ο ήχος, ή θα έπρεπε να χάνεται καί αυτός, αν χάνεται όντως η επικοινωνία;

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

έχεις δοκιμάσει την onboard που λες ότι απενεργοποίησες, αν βγάλεις την Creative και δοκιμάσεις μονάχα με την onboard, τότε δουλεύουν κανονικά; Αν ναι, οι πιθανότητες για πρόβλημα της κάρτας ήχου αυξάνονται.

Link to comment
Share on other sites

την onboard δεν την έχω δοκιμάσει. Νομίζω το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι αποστολή της κάρτας για έλεγχο. Θα στείλω, αρχικά, την κάρτα, και είδομεν.

 

Απλά, έτσι εκ περιεργίας, καί για να μαθαίνουμε. Αυτό που ρώτησα πριν... Σε περίπτωση απώλειας επικοινωνίας, δε θα έπρεπε να χάνεται ο ήχος; Κάτι που παραμένει.

 

Υπάρχει κι άλλος εδώ, με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα:ίδια κάρτα + λειτουργικό. Αρκετά ενδιαφέρον.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.