Jump to content

Ιονιστής - Καθαριστής αέρα

cyberdyne

Recommended Posts

Στο δωμάτιο που έχω τον Η/Υ, παρόλο που καθαρίζω σχετικά συχνά (pc & δωμάτιο), υπάρχει μια διαρκής μυρωδιά σκονίλας η οποία εντοπίζεται κυριώς κάτω από το γραφείο που έχω την μονάδα.

Υποψιάζομαι πως ο Η/Υ με τους ανεμιστήρες του (παρόλο που η εισαγωγή αέρα φιλτράρεται) ανακατεύει την σκόνη μέσα στο δωμάτιο με συνέπεια να μυρίζει.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, λέω να αγοράσω έναν ιονιστή-καθαριστή αέρα για το δωμάτιο. 

Αυτός http://www.e-shop.gr/ionistis-xoroy-tristar-lf-4730-p-HAP.545701  λέει τίποτα? 

δε λεει κανενα τεχνικο χαρακτηριστικο (ποσα Κvolt παραγει και σε ποσες ακιδες) απλα πεταει ξεκουδουνα ενα "καταλληλος για 18 τμ"...

Ισως και να κανει δουλεια...

Προσωπικα εχω φτιαξει μερικες ιδιοκατασκευες και σε δοκιμες ειδα τουλαχιστο στο θεμα του καπνου αρκετη βελτιωση

• Like 1

σκεφτομουν την αγορα του εν λογω gadget...

http://www.banggood.com/220V-Negative-Ion-Air-Purifier-Ozonator-Oxygen-Bar-Purify-Cleaner-p-960843.html

το οτι δεν ειχε φιλτρο για σκονη με εβαλε σε σκεψεις...

http://www.thelab.gr/topic/144708-mini-air-purifier-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9/

απο την αλλη βλεπω οτι εχει φιλτρα αυτο που παρεθεσες

(4 αν μετρησα καλα)

• Like 1

ο ιονιστης ειναι μια υψηλη ταση μερικων KVolts  που καταληγει το αρνητικο της σε μερικες βελονες (οσο πιο μυτερες τοσο το καλυτερο) και το θετικο στη Γη.

Για καλυτερη αποδοση το κλεινεις σε κουτακι και βαζεις κι ανεμιστηρακι στις βελονες σου να ανακυκλωνει τον αερα, και αν θες πετσας και στην εξοδο ενα κομματι φιλτρο ανθρακα.

Ο απλουστερος τροπος ειναι με πολλαπλασιαστη τασης με διοδους και πυκνωτες (προσεχε την ταση των πυκνωτων). Μετα μπορεις να φτιαξεις ποιοτικοτερη κατασκευη με μετασχηματιστη υψηλης απο crt οθονες ή -οπως στη δικη μου περιπτωση- με μετασχηματιστη για neon.

Η πρωτη κατασκευη κοστιζει ελαχιστα, ενω η τριτη πανω απο 100ρικο αν δεν εχεις τα υλικα. 

το κυυκλωμα με τις διοδους υλοποιειται μια χαρα με by133 ή ακομα και 1n4001-7 αφου στα ακρα της καθε διοδου δεν εχει ταση υψηλοτερη απο 380 v, αν ομως υλοποιησεις με μετασχηματιστη θελει διοδους υψηλης τασης (πχ απο παλιες τηλεορασεις, crt οθονες, φουρνους μικροκυματων, radar κτλ ) αλλα αν δεν εχεις ηδη τα υλικα δε συμφερει ουτε αξιζει αφου ακριβως την ιδια δουλεια κανει.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 2

Δεν παίζει να το κατασκευάσω....  :)

Κοιτώ να πάρω κάτι που δεν είναι πέταμα χρημάτων αλλά ούτε και να πληρώσω πολλά (προτότυπο ε?  :p )

Η συσκευή το εσοπ είναι σε προσφορά και με ελκυστικά χαρακτηριστικά. αλλά δεν βρίσκω επαρκή στοιχεία στο γουγλη με απόψεις κλπ.... 

αν εγραφε ταση και ροη αερα θα μπορουσαμε να δουμε αν αξιζει η οχι, ομως με τα στοιχεια που δινει ειναι λιγο γουρουνι στο σακι...

πιθανο να ειναι οκ... 

καπου ειδα πως οι φθηνοι ιονιστες του εμποριου δουλευουν με λαμπες...

για κατι τετοιο δεν εχω αποψη αλλα ειμαι λιγακι επιφυλακτικος για το αν κανουν δουλεια

Έγινε επεξεργασία από Nick74
  • Like 1

• 2 weeks later...

Εδω λεει περισσοτερα χαρακτηριστικά για το ιδιο προιον. @Nick74,  ειναι καλο; Καπου ειδα και sound level : 52 db. Πλυντηριο παιρνεις; :p 

Και εμενα μαζευεται αρκετο χνουδι-σκονη, ακριβως γυρω απο το γραφειο, αλλα φανταζομαι φταιν και τα ανεμιστηρια (;)

Tη ροη αερα μονο γραφει. Οπου και αν εψαξα δε βρηκα κατι για το συγκεκριμενο... Σιγουρα θα εχει καλυτερες λυσεις σε αυτη την τιμη παντως.. Ο ts δε ξερουμε αν βρηκε κατι σχετικο !

Slightly offtopic

Αν είναι να σκάσετε 70€ μήπως αξίζει να πάρετε καλύτερα αφυγραντήρα?  Ανεβαίνει το κόστος αρκετά, είναι τα τριπλά λεφτά…  αλλά επίσης αφαιρεί την υγρασία από τον χώρο, αν είναι  χωρίς Συμπιεστή (Desiccant) λειτουργεί ελαφρά σαν αερόθερμο (από σχόλια που διάβασα  +2 βαθμούς C περίπου) και φυσικά έχει φίλτρο για σκόνη και ιονιστη το λέω γιατί το σκέφτομαι να πάρω εγώ, τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε θέμα στην κουζίνα, από την μια οι βροχερές μέρες από την άλλη οι υδρατμοί  από το μαγείρεμα ανεβαίνει η υγρασία και δημιουργείτε θέμα, δεν φτάνει η θέρμανση για να “στεγνώσει” το δωμάτιο, βέβαια ναι αν δεν υπάρχει θέμα με την υγρασία τότε η χρηματική διαφορά είναι πεταμένα λεφτά….

Έγινε επεξεργασία από Havic

Slightly offtopic

Αν είναι να σκάσετε 70€ μήπως αξίζει να πάρετε καλύτερα αφυγραντήρα?  Ανεβαίνει το κόστος αρκετά, είναι τα τριπλά λεφτά…  αλλά επίσης αφαιρεί την υγρασία από τον χώρο, αν είναι  χωρίς Συμπιεστή (Desiccant) λειτουργεί ελαφρά σαν αερόθερμο (από σχόλια που διάβασα  +2 βαθμούς C περίπου) και φυσικά έχει φίλτρο για σκόνη και ιονιστη το λέω γιατί το σκέφτομαι να πάρω εγώ, τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε θέμα στην κουζίνα, από την μια οι βροχερές μέρες από την άλλη οι υδρατμοί  από το μαγείρεμα ανεβαίνει η υγρασία και δημιουργείτε θέμα, δεν φτάνει η θέρμανση για να “στεγνώσει” το δωμάτιο, βέβαια ναι αν δεν υπάρχει θέμα με την υγρασία τότε η χρηματική διαφορά είναι πεταμένα λεφτά….

Να συμπληρωσω οτι το νερο που βγαινει ειναι απιονισμενο :) Κοστιζουν ομως κανα 200ρι + ... Ειναι καλη επενδυση σε περιπτωση πολλης υγρασιας!