cyberdyne Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2015 Στο δωμάτιο που έχω τον Η/Υ, παρόλο που καθαρίζω σχετικά συχνά (pc & δωμάτιο), υπάρχει μια διαρκής μυρωδιά σκονίλας η οποία εντοπίζεται κυριώς κάτω από το γραφείο που έχω την μονάδα. Υποψιάζομαι πως ο Η/Υ με τους ανεμιστήρες του (παρόλο που η εισαγωγή αέρα φιλτράρεται) ανακατεύει την σκόνη μέσα στο δωμάτιο με συνέπεια να μυρίζει. Αν είναι έτσι τα πράγματα, λέω να αγοράσω έναν ιονιστή-καθαριστή αέρα για το δωμάτιο. Αυτός http://www.e-shop.gr/ionistis-xoroy-tristar-lf-4730-p-HAP.545701 λέει τίποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 18, 2015 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2015 δε λεει κανενα τεχνικο χαρακτηριστικο (ποσα Κvolt παραγει και σε ποσες ακιδες) απλα πεταει ξεκουδουνα ενα "καταλληλος για 18 τμ"... Ισως και να κανει δουλεια...Προσωπικα εχω φτιαξει μερικες ιδιοκατασκευες και σε δοκιμες ειδα τουλαχιστο στο θεμα του καπνου αρκετη βελτιωση 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 19, 2015 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 Ο καπνός δεν με απασχολει -το κοψα το ρημάδι- αλλά η σκόνη. Τι είδους ιδιοκατασκευές έχεις κάνει? Να πάρουμε καμιά ιδέα μπας και κανουμε τπτ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassplayer Οκτώβριος 19, 2015 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 σκεφτομουν την αγορα του εν λογω gadget...http://www.banggood.com/220V-Negative-Ion-Air-Purifier-Ozonator-Oxygen-Bar-Purify-Cleaner-p-960843.htmlτο οτι δεν ειχε φιλτρο για σκονη με εβαλε σε σκεψεις...http://www.thelab.gr/topic/144708-mini-air-purifier-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9/απο την αλλη βλεπω οτι εχει φιλτρα αυτο που παρεθεσες(4 αν μετρησα καλα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 19, 2015 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 (edited) ο ιονιστης ειναι μια υψηλη ταση μερικων KVolts που καταληγει το αρνητικο της σε μερικες βελονες (οσο πιο μυτερες τοσο το καλυτερο) και το θετικο στη Γη.Για καλυτερη αποδοση το κλεινεις σε κουτακι και βαζεις κι ανεμιστηρακι στις βελονες σου να ανακυκλωνει τον αερα, και αν θες πετσας και στην εξοδο ενα κομματι φιλτρο ανθρακα.Ο απλουστερος τροπος ειναι με πολλαπλασιαστη τασης με διοδους και πυκνωτες (προσεχε την ταση των πυκνωτων). Μετα μπορεις να φτιαξεις ποιοτικοτερη κατασκευη με μετασχηματιστη υψηλης απο crt οθονες ή -οπως στη δικη μου περιπτωση- με μετασχηματιστη για neon.Η πρωτη κατασκευη κοστιζει ελαχιστα, ενω η τριτη πανω απο 100ρικο αν δεν εχεις τα υλικα. το κυυκλωμα με τις διοδους υλοποιειται μια χαρα με by133 ή ακομα και 1n4001-7 αφου στα ακρα της καθε διοδου δεν εχει ταση υψηλοτερη απο 380 v, αν ομως υλοποιησεις με μετασχηματιστη θελει διοδους υψηλης τασης (πχ απο παλιες τηλεορασεις, crt οθονες, φουρνους μικροκυματων, radar κτλ ) αλλα αν δεν εχεις ηδη τα υλικα δε συμφερει ουτε αξιζει αφου ακριβως την ιδια δουλεια κανει. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 19, 2015 από Nick74 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 19, 2015 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 Δεν παίζει να το κατασκευάσω.... Κοιτώ να πάρω κάτι που δεν είναι πέταμα χρημάτων αλλά ούτε και να πληρώσω πολλά (προτότυπο ε? ) Η συσκευή το εσοπ είναι σε προσφορά και με ελκυστικά χαρακτηριστικά. αλλά δεν βρίσκω επαρκή στοιχεία στο γουγλη με απόψεις κλπ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 19, 2015 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 (edited) αν εγραφε ταση και ροη αερα θα μπορουσαμε να δουμε αν αξιζει η οχι, ομως με τα στοιχεια που δινει ειναι λιγο γουρουνι στο σακι... πιθανο να ειναι οκ... καπου ειδα πως οι φθηνοι ιονιστες του εμποριου δουλευουν με λαμπες...για κατι τετοιο δεν εχω αποψη αλλα ειμαι λιγακι επιφυλακτικος για το αν κανουν δουλεια Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 19, 2015 από Nick74 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 19, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 Θα το ψάξω λίγο ακόμη, έχουμε χρόνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJman Οκτώβριος 31, 2015 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2015 Εγω που εχω πολυ σκονη στο σπιτι ιονιστη θελω ή κατι αλλο? (καθαριζω συνεχεια-δεν ειμαι ανεπρόκοπος ). Το σπιτι μαζευει πολυ ευκολα σκονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 8, 2015 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 Εδω λεει περισσοτερα χαρακτηριστικά για το ιδιο προιον. @Nick74, ειναι καλο; Καπου ειδα και sound level : 52 db. Πλυντηριο παιρνεις; Και εμενα μαζευεται αρκετο χνουδι-σκονη, ακριβως γυρω απο το γραφειο, αλλα φανταζομαι φταιν και τα ανεμιστηρια ( . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 8, 2015 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 Τα φίλτρα που περιγράφει είναι οκ.Το αρωματικό δε χρειάζεται. Τεχνικά χαρακτηρηστικα δε γράφει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 8, 2015 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 Tη ροη αερα μονο γραφει. Οπου και αν εψαξα δε βρηκα κατι για το συγκεκριμενο... Σιγουρα θα εχει καλυτερες λυσεις σε αυτη την τιμη παντως.. Ο ts δε ξερουμε αν βρηκε κατι σχετικο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havic Νοέμβριος 8, 2015 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 (edited) Slightly offtopic Αν είναι να σκάσετε 70€ μήπως αξίζει να πάρετε καλύτερα αφυγραντήρα? Ανεβαίνει το κόστος αρκετά, είναι τα τριπλά λεφτά… αλλά επίσης αφαιρεί την υγρασία από τον χώρο, αν είναι χωρίς Συμπιεστή (Desiccant) λειτουργεί ελαφρά σαν αερόθερμο (από σχόλια που διάβασα +2 βαθμούς C περίπου) και φυσικά έχει φίλτρο για σκόνη και ιονιστη το λέω γιατί το σκέφτομαι να πάρω εγώ, τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε θέμα στην κουζίνα, από την μια οι βροχερές μέρες από την άλλη οι υδρατμοί από το μαγείρεμα ανεβαίνει η υγρασία και δημιουργείτε θέμα, δεν φτάνει η θέρμανση για να “στεγνώσει” το δωμάτιο, βέβαια ναι αν δεν υπάρχει θέμα με την υγρασία τότε η χρηματική διαφορά είναι πεταμένα λεφτά…. Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 8, 2015 από Havic Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Νοέμβριος 8, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 Εγώ πάντως δεν το πήρα οποτε δεν ξέρω τι παίζει! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Νοέμβριος 8, 2015 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2015 Slightly offtopic Αν είναι να σκάσετε 70€ μήπως αξίζει να πάρετε καλύτερα αφυγραντήρα? Ανεβαίνει το κόστος αρκετά, είναι τα τριπλά λεφτά… αλλά επίσης αφαιρεί την υγρασία από τον χώρο, αν είναι χωρίς Συμπιεστή (Desiccant) λειτουργεί ελαφρά σαν αερόθερμο (από σχόλια που διάβασα +2 βαθμούς C περίπου) και φυσικά έχει φίλτρο για σκόνη και ιονιστη το λέω γιατί το σκέφτομαι να πάρω εγώ, τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε θέμα στην κουζίνα, από την μια οι βροχερές μέρες από την άλλη οι υδρατμοί από το μαγείρεμα ανεβαίνει η υγρασία και δημιουργείτε θέμα, δεν φτάνει η θέρμανση για να “στεγνώσει” το δωμάτιο, βέβαια ναι αν δεν υπάρχει θέμα με την υγρασία τότε η χρηματική διαφορά είναι πεταμένα λεφτά…. Να συμπληρωσω οτι το νερο που βγαινει ειναι απιονισμενο Κοστιζουν ομως κανα 200ρι + ... Ειναι καλη επενδυση σε περιπτωση πολλης υγρασιας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts