Jump to content

ερώτηση για ebay

nikonick

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους,

έχω κάποια απορία για το ebay και παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος ας μου πει

θέλω να φέρω ένα computer από ebay γερμανίας και τα μεταφορικά για κύπρο μέσο dhl μου φαίνονται πολύ φτηνά euros 25 (βάρος 12 κιλά)

μου είπαν ότι πρέπει να παο τελωνείο αλλα εγώ ξέρω ότι το dhl  τα φέρνει στο σπίτι σου

πιο ισχύει

σας ευχάριστο

Έγινε επεξεργασία από nikonick

Εντός ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπάρχει τελωνείο. Επομένως πιθανόν αυτός που σου είπε να μην γνωρίζει καλά τα πράγματα.

Εκτός όμως αν ισχύει κάτι άλλο για την Κύπρο που δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου. 

αν είναι από ευρωπαϊκή χώρα, μήπως εννοούσε ταχυδρομείο; Η DHL επειδή ανήκει στα γερμανικά ταχυδρομεία υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει αποστολή και η παραλαβή να γίνει μέσω του κυπριακού ταχυδρομείου χωρίς να στο φέρει σπίτι. Αν έχεις απορία καλύτερα τηλεφώνησε στην DHL Κύπρου μπας και ξέρουν να σου εξηγήσουν καλύτερα.

Τελωνείο από ευρωπαϊκή χώρα, δε νομίζω. Να προσέξεις όμως γιατί μερικές φορές η αποστολή μπορεί να γίνεται από διαφορετική χώρα από την αγγελία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο το αναφέρουν συνήθως στην ίδια την αγγελία, διάβασέ την καλά ώστε να σιγουρευτείς ότι η αποστολή θα γίνει όντως από χώρα της ΕΕ.  

Και επισης υπαρχει μια μικρη περιπτωση να στο κρατησουν 1-2 μερες παραπανω στο τελωνειο και να πληρωσεις αποθηκευτικα τελη (οχι δασμους) κανα 3αρι ευρω, κατα την παραλαβη του αντικειμενου.

Το πακετο θα στο φερουν στην δηλωμενη διευθυνση.

χαιρετώ όλους και πολλά ευχάριστο για τις απαντήσεις σας

δυστυχώς στο ebay δε είναι όλα στα γερμανικα οποτε λίγα πράγματα καταλαβαίνω

πάντως οι τιμές του ebay γερμανίας είναι παρα πολύ καλές τουλάχιστον σε είδη computers

σας ευχάριστο ξανά

Στην κάθε σελίδα που μπαίνεις μπορείς να κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις translate to english.

Όσον αφορά τις χαμηλές τιμές, όχι μόνο για το γερμανικό ebay, θέλει προσοχή. Να προτιμάς τους Top Rated Sellers 

Έγινε επεξεργασία από pasjohn
  • Like 1

χαιρετώ όλους

φιλε pasjohn σε ευχάριστο για την απάντησιν σου

ο browser που έχω τώρα (maxthon3) έχει trnaslation οποτε θα το δοκιμάσω

δεν ξέρω και  πολλά το για ebay,  απλός μου έχουνε πει να κοιτάζω εάν ο seller είναι πάνω από 90% positive

• 2 weeks later...