Jump to content

Ερώτηση περί wattage..

Fandom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο, να έχεις συνδεδεμένο τον μάξτορ sata στην 12V ή στην 5V (sata τροφοδοσία); Αν είναι στην 5V ίσως υπολειτουργεί; Ακόμα, αν τον βάλω στην 5V μήπως θα επιβαρύνω κάρτα γραφικών κλπ.;

Νομίζω ότι δεν αφορά ''επιλογές'' αλλά τις τάσεις που χρειάζονται και το ρεύμα για να λειτουργήσουν. Αν δεν είμαι τόσο πίσω δέν νομίζω να υπάρχει δίσκος που να δουλεύει μόνο με τη μία ή την άλλη τάση. άλλωστε και η τροφοδοσία sata παρέχει και 5 και 12ν.

Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ (τα molex ποτέ δεν μου περίσσευαν) δεν νομίζω να πάει πουθενά. είναι σαν να παραλληλίζεις 2 γραμμές ίδιων τάσεων για να αντέξουν μεγαλύτερο ρευμα. Ο σκληρός και πάλι θα πάρει αυτό που θέλει (και δεν θέλει και πολλά).

Τελικά όπως γράφω και παραπάνω ο σκληρός χρειάζεται και τις 2 τάσεις για να παίξεί και αυτές παρέχονται τόσο απο τον molex connector όσο και απο τον sata connector. Απο κεί και πέρα αν εννοείς ποιά απο τις 2 γραμμές να επιλέξεις (mloex ή sata) αυτό εξαρτάται απο το τροφοδοτικό σου.... είσαι σίγουρος ότι παρέχει ξεχωριστή γραμμή για την τροφοδοσία sata απο τις άλλες γραμμές ?? αν ναί τότε ευνόητο είναι ότι πρέπει να προτιμηθεί η γραμμη με τον sata connector. Αν πάλι είναι κοινές οι γραμμές τροφοδοσίας προς τί το παίδεμα ???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.