Jump to content

Eizo Flexscan EV-2450

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Ψαχνω για ενα καλο και ξεκουραστο πανελ

για τα ματια, η χρηση ειναι για ιντερνετ πιο πολυ

και για καμια ταινια, τιμη μεχρι 350 ευρο.

τι γνωμη εχετε για αυτο (Eizo Flexscan EV-2450)

εχω διαβαση καλα λογια, εχει κανεις καποια εμπειρια

για το συγκεκριμενο μονιτορ η γενικα για τα μονιτορ της eizo?

θα με ενδιαφερε πολυ να ακουσω τις γνωμες και τις εμπειριες σας.

Για εμένα είναι κορυφαίες, αλλά όπως έχω ξαναπεί, δε βλέπουν όλοι τις διαφορές. Αν τις βλέπεις, θα κρίνεις μόνος σου αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Γενική οδηγία για τις οθόνες είναι αν μπορείς να τις δεις από κοντά πριν τις αγοράσεις. Αν μένεις Αθήνα κι έχεις χρόνο, η αντιπροσωπεία τους είναι κάπου στο Μενίδι και συνήθως έχουν όλα τα μοντέλα σε χρήση. Είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και θα σου δείξουν ότι χρειάζεσαι.

Τώρα για το αν κουράζεσαι, μπορεί να παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο όπως φωτισμός, αντανακλάσεις, brightness/contrast, κα. Επίσης, μπορεί η οθόνη που χρησιμοποιείς να έχει κάποιο flickering που δε γίνεται αντιληπτό άμεσα, αλλά κουράζει τα μάτια ειδικά αν εργάζεσαι πολλές ώρες. Οπότε σε ανάλογη περίπτωση, μπορεί να μην αλλάξει κάτι αλλάζοντας οθόνη.

Μπορείς να διαβάσεις εδώ ένα αναλυτικό revirew της 2450: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_ev2450.htm

Εγώ πάντως, θα πήγαινα για την 2455, λόγω του 16:10. Επίσης review εδώ: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/eizo_ev2455.htm

• Like 2

Φιλε wizard σ' ευχαριστω κατ αρχην για την απαντηση σου

συμφωνω μ' αυτο που ειπες πως καλο ειναι να δεις την οθονη απο κοντα,

ομως επειδη δεν ειμαι απο αθηνα ειναι λιγο δυσκολο.

τωρα ως αναφορα για το παλιο μου μονιτορ το οποιο το εχω εδω και κανα δυο χρονια

τους τελευταιους μηνες εχει γινει αρκετα κουραστικο στα ματια (μιας και δουλευω μερικες

φορες για αρκετες ωρες) παρολο που εχω κανει χιλιες δυο ρυθμισεις, αλλα τελικα δεν υπαρχει διαφορα.

πιθανον οπως ειπες να έχει κάποιο flickering που δε γίνεται αντιληπτό άμεσα, αλλά κουράζει τα μάτια.

γι αυτο λοιπον ειπα να παω σε κατι ποιο ακριβο και ποιο ποιοτικο στην EIZO.

η eizo λοιπον εχουν φιλτρα για το flickering απ οτι βλεπω και αυτοματη φωτεινοτητα που ρυθμιζει μονη της

αναλογα με τον φωτισμο του περιβαλοντος.

και υποθετω λοιπον πως δεν θα πειραζει στα ματια οπως τα κοινα και φτηνιαρικα μονιτορ.

το reviwe το εχω δει αλλα με προβληματιζει που σε καποιο σημειο εκει στο τεστ λεει....

(Υπήρχε ένα τρεμόπαιγμα οπίσθιου φωτισμού για το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ρύθμισης της φωτεινότητας,

και ακόμη και όταν μία μέθοδος DC δεν χρησιμοποιήθηκε,

η ταλάντωση είναι απίθανο να είναι προβληματική για τους περισσότερους χρήστες ούτως ή άλλως.)

κι εκει ειναι που εχω καποιες αμφιβολιες, αν ειναι οντως ετσι μηπως θα εχω παλι θεμα και μ αυτο το μονιτορ?

γι αυτο ηθελα καποια συμβουλη και καποιες εντυπωσης πανω σ αυτο.

ΕΣΥ ποιο μοντελο θα μου προτεινες για αγορα?

οσο για την EV2455 ανεβαινει πολυ η τιμη εκει.

Έγινε επεξεργασία από gsa-electronic

Η κούραση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως σου έγραψε ήδη ο Wizard. Σημείωσε ανάμεσά τους και τη θέση εργασίας. Φρόντιζε κιόλας όταν είσαι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη να κάνεις τακτικά διαλείμματα και να αλλάζεις με συχνότητα την εστίαση των ματιών για μερικά δευτερόλεπτα (να γυρνάς το κεφάλι σου και να κοιτάς κάπου μακρυά στο δωμάτιο για λίγο).

http://www.eizoglobal.com/library/basics/10_ways_to_address_eye_fatigue/index.html

Γενικώς με EIZO η μέχρι τώρα εμπειρία μου είναι άκρως θετική, τόσο με την οθόνη μου όσο και με την αντιπροσωπεία τους στην Ελλάδα που βρίσκεται προς Νέα Ερυθραία (όχι Μενίδι). http://www.eizo.gr Δεν έχω το συγκεκριμένο που κοιτάς πάντως.

Αν προτιμάς λόγο 16:10 εκτός από το 2455 υπάρχει και το ελαφρώς φτηνότερο EV2436W Εφόσον έχεις τα χρήματα πιστεύω ότι αξίζει μία Eizo. Την αυτόματη φωτεινότητα θα την απέφευγα εκτός αν υπάρχουν στο χώρο σου διαρκείς μεταβολές του περιβάλλοντος φωτισμού.

Σου είναι αδύνατον να δεις την οθόνη πριν την αγοράσεις;

Φιλε salde σ' ευχαριστω κατ αρχην για την απαντηση σου.

πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου, και πολυ κατατοπιστικο

το site που εστειλες.

αρα λοιπον επιβεβαιωνετε για αλλη μια φορα η ποιοτητα της EIZO πιστευω.

το θεμα ειναι πως μου ειναι δυσκολο να δω τις οθονες απο κοντα, για να δω

πως παιζουν, και επισης δεν εχει και κανενας φιλος μου καποια EIZO να την δω απο κοντα,

γι αυτο λοιπον ρωταω γνωμες απο εσας που τις εχετε και τις εχετε δουλεψει.

Εχω καταληξη λοιπον σε δυο μοντελα.... το 2450 που ειναι και πιο οικονομικο

αλλα τωρα σκεφτομε και σοβαρα το 2455 λογο μεγαλυτερης αναλυσης,

αλλα αυτο ξεφευγει αρκετα στην τιμη,

ομως δεν ξερω κατα ποσο θα μου φανει χρησιμη η μεγαλυτερη αναλυση

με τη χρηση που θα κανω στην οθονη, δηλαδη για ιντερνετ, διαβασμα word, pdf

και καμια ταινια, και ποσο πιο ξεκουραστο θα ειναι.

Μεταξυ των δυο αυτων μοντελων λοιπον εχω εστιαση, μιας και ειναι και τα πιο καινουρια

και με θυρες usb3 που πιστευω ειναι χρησιμες.

ακομα ομως δεν εχω αποφασισει.

H 2450 δεν εχει ουσιαστικες διαφορες απο οποιαδηποτε αλλη 24" 1080p IPS, ολες χρησιμοποιουν το ιδιο panel. H διπλασια τιμη οφειλεται στο ονομα μονο.

Η Eizo δεν ειναι η εταιρια που ξεχωριζει οσον αφορα το quality control της. Eχει βγαλει και αυτη απαραδεκτες οθονες με μηδαμινο quality control. Η FS24121 ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα για οποιον δεν πειθεται. http://hardforum.com/showthread.php?t=1788465

Εχοντας πει τα παραπανω ομως, η Eizo εχει οντως καποιες κορυφαιες οθονες, αν και οι περισσοτερες ειναι πανακριβες επαγγελματικες, Αυτη που μας ενδιαφερει ειναι η EV2336W. Χρησιμοποιει PLS panel που καλυπτει το 96% του sRGB, σε αντιθεση με τις αλλες IPS που καλυπτουν το 87-90% (συμπεριλαμβανομενης της EV2450). Αυτο, σε συνδυασμο με το semi-glossy coating της, της χαριζουν καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα.

https://www.skroutz.gr/s/4306798/Eizo-FlexScan-EV2336WFS3.html

Ακομη και η παραπανω ομως εχει το μειονεκτημα οτι ειναι ακριβη, εστω και αν δικαιολογει το αυξημενο κοστος της. Στα ιδια χρηματα και φθηνοτερα βρισκεις 29" 21:9 1080p και 24" 1200p, o oποιες περα απο μεγαλυτερο μεγεθος και real-estate, προσφερουν και καλυτερα panels με 100% καλυψη του sRGB. Η EV2455 ειναι μια τετοια οθονη, αλλα δε δικαιολογει τα 450 ευρω, οτα μπορεις να παρεις εξισου η και καλυτερες οθονες με 300 ευρω. Επιπλεον, το frameless casing εχει εσωτερικα μαυρα bezels που χαλανε το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου.

https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/

Οι προτασεις μου ειναι οι παρακατω. Υποψιν οτι εχουν matte coating, το οποιο ειναι μειον σε σχεση με το semi-glossy coating της EV2336W, αλλα και παλι θεωρω οτι αξιζουν περισσοτερο. Και οι τρεις ειναι flicker-free.

https://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?cf=%CE%91sus+VS24AHL&keyphrase=asus+vs24ahl

https://www.skroutz.gr/s/6683011/LG-29UM57-P.html

Έγινε επεξεργασία από XMorsX

ολες χρησιμοποιουν το ιδιο panel

το panel  είναι το σημαντικότερο αλλά όχι το μοναδικό κριτήριο σε μία οθόνη. Διάβασε τα πρόσφατα νήματα με οθόνες που «αναβοσβήνουν» να δεις γιατί.

Η Eizo δεν ειναι η εταιρια που ξεχωριζει οσον αφορα το quality control της.

όλες οι εταιρείες μπορούν να βγάλουν κατά καιρούς προβληματικά μοντέλα (αν και στο σύνδεσμο που έδωσες δεν είδα στην πρώτη σελίδα κάτι). Βεβαίως συγκριτικά με το QC των LG, Samsung κ.λ.π. οι EIZO δεν έχουν καμία σχέση. Εσύ ποιας εταιρείας (οθονών) το QC θα συνιστούσες ως σημείο αναφοράς;

Είναι και σφάλμα να δίνονται ποσοστά τα οποία ούτε ίδια είναι από οθόνη σε οθόνη ούτε απαραιτήτως σημαντικά σε κάθε χρήση. Να θυμίσω ότι εδώ ο άνθρωπος που ρωτά δεν ζητά χρήση για επεξεργασία εικόνας παρά γενική χρήση. Θέλει όμως να είναι ξεκούραστη.

Η πρόταση για 29άρα οθόνη με λόγο 21:9 και 1080p ανάλυση είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση και δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με 24άρες. Το μέγεθος επίσης δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις συνοδεύεται από αυξημένες απαιτήσεις και πιθανές αλλαγές κάρτας γραφικών.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι ο υποψήφιος αγοραστής να εξετάζει όλες τις παραμέτρους (εγγύηση, πωλητής, αριθμός και είδος χαλασμένων pixel που δικαιολογούν αντικατάσταση) πριν αγοράσει.

Δεν υπαρχει εταιρια "σημειο αναφορας" για τον ελεγχο ποιοτητας τους, η αν θες ολες μενουν μεταξεταστεες. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι η υποστηριξη που προσφερει το καταστημα πωλησης ή / και η αντιπροσωπεια. Δεν εχω αρκετη εμπειρια για το ποσο καλα τα παει η καθε εταιρια κατασκευης και πωλησης οθονων με το service, αλλα γνωριζω οτι η Dell και η Eizo ειναι γενικα εξυπηρετικες.

Το μεγαλο μεγεθος ειναι γενικα πλεονεκτημα, και ειναι το πλεον λογικο οταν με τα ιδια χρηματα αγοραζεις μεγαλυτερο μεγεθος χωρις να ζημιωνεσαι αλλου να το προτιμησεις. Στην συγεκριμενη περιπτωση εχουμε την Eizo EV2336W, την Asus VS24AHL και την LG 29UM57. Ο μονος λογος να προτιμησεις την Εizo ειναι επειδη δεν εχεις χωρο για τις αλλες η δεν εχεις αρκετα δυνατη καρτα γραφικων, οπου το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητα deal-breaker γιατι την οθονη την κρατας πιο πολυ καιρο απο την gpu. Αντε και γιατι δε θελεις με τιποτα matte coating. Ειναι γεγονος οτι οι glossy και μετα οι semi-glossy ειναι λιγο πιο ξεκουραστες απο τις matte, αλλα απο την στιγμη που ολες ειναι flicker-free το ποια ειναι ή δεν ειναι ξεκουραστη δεν ειναι πλεον κριτηριο επιλογης, καθως ολες ειναι ξεκουραστες. Υποψιν, οι 2450 και 2455 ειναι matte.

Τα ποσοστα ειναι σχετικα, αλλα δειχνουν την διαφορα στην αποδοση των panels που χρησιμοποιουνται και τελικα στην ποιοτητα εικονας.

Οπως εγραψα και στην αρχη αυτο που με ενδειαφερη και ειναι το πιο

σημαντικο για μενα δεν ειναι το μεγεθος, αυτο που θελω ειναι να βρω ενα μονιτορ

που να ειναι οσο πιο ξεκουραστο για τα ματια.

για το λογο αυτο λοιπον ηθελα να ξερω με ποια κριτηρια θα πρεπει να επιλεξω

το καταλληλο μονιτορ για μενα.

τωρα νομιζω πως πανω απο 24 ιντζες θα ειναι υπερβολη εφοσον η αποσταση

απο το μονιτορ που κοιταζω θα ειναι μεχρι 1 μετρο.

η καρτα γραφικων μου ειναι η ΑΜD 7770 η οποια πιστευω να αποδιδει σωστα

σε τετοιου ειδους οθονες.

τωρα οσο για την  Eizo EV2336W  την εχω τσεκαρη κι εγω και μ αρεσει δε λεω

ειναι και καπως οικονομικη.... αλλα απ την αλλη σκεφτομε πως ειναι και καπως

παλιο μοντελο, δεν εχει ουτε HDMI κι εχει και παλιες θυρες USB 2.0

σ αυτα τα λεφτα λοιπον και με κατι παραπανο παω σε πιο καινουριο μοντελο

αλλα αν ηξερα ομως θετικα πως θα ηταν ξεκουραστο για τα ματια σιγουρα

θα παρεβλεπα τα υπολοιπα και θα το επερνα.... γι αυτο και ρωταω αλλωστε

τις γνωμες σας.

αρα λοιπον λετε αξιζει να παω στην Eizo EV2336W κι ας ειναι και πιο παλιο μοντελο?

αν κινηθείς ανάμεσα σε 350-400€ θα σου έλεγα είτε την 2436 είτε την 2450. Δεν είναι τίποτα «σίγουρο» σχετικά με το ξεκούραστο στα μάτια, επειδή εξαρτάται σε ένα βαθμό από άλλες συνθήκες (φωτισμός, θέση εργασίας, τρόπος εργασίας, κατάσταση ματιών). Κάποια είναι επίσης θέμα προσωπικής επιλογής, π.χ. η 29άρα που προτείνει ο XMors σε μένα θα φαινόταν άκρως κουραστική, το δε glossy coating δεν θα ήταν η σίγουρη προτίμησή μου αν δεν το έβλεπα. Υπάρχει κόσμος που προτιμά το άλλο.

Η ισχύς της κάρτας έχει να κάνει με αναλύσεις και εφαρμογές, όχι με οθόνες. Για αναλύσεις πάνω από 1920*1200 σε απαιτητικά παιχνίδια θα είχε θέμα. Νομίζω δεν πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή.

Την 2336 και τις άλλες που συζητάμε δεν τις έχουμε δει όσοι απαντάμε στο νήμα, οπότε η γνώμη μας μικρή σημασία έχει. Σε κάθε περίπτωση εφόσον επιλέξεις EIZO θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις μαζί τους πριν την αγορά και να τους ρωτήσεις.

Το μεγαλο μεγεθος ειναι γενικα πλεονεκτημα, και ειναι το πλεον λογικο οταν με τα ιδια χρηματα αγοραζεις μεγαλυτερο μεγεθος χωρις να ζημιωνεσαι αλλου να το προτιμησεις.

Όχι ακριβώς. Μεγαλύτερο μέγεθος χωρίς αντιστοίχως μεγαλύτερη ανάλυση δεν είναι απαραιτήτως προτιμότερο, ειδικά αν κάθεσαι κοντά. Επίσης ο λόγος 21:9 που προτείνεις, εκτός από χρήση για ταινίες δεν είναι απαραιτήτως αρεστός σε όλους. Κι αυτό το χαρακτηριστικό είναι το πρώτο που θα παρατηρήσει ο αγοραστής μιας τέτοιας οθόνης, πολύ πριν προσέξει αν το panel υποστηρίζει το 85% ή το 87% της κλίμακας sRGB. 

Τα ποσοστα ειναι σχετικα, αλλα δειχνουν την διαφορα στην αποδοση των panels που χρησιμοποιουνται και τελικα στην ποιοτητα εικονας.

Υπάρχουν κι άλλα θέματα, πολύ σοβαρά. Π.χ. η ομοιομορφία των χρωμάτων όχι μόνο στο κέντρο αλλά και προς τις άκρες. Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις. Θα αγοράζαμε όλοι οθόνες των 200€ ή τα noname κορεάτικα και θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Συμφωνώ ότι αρκετές φορές η ακριβότερη τιμή δεν εξασφαλίζει τελειότητα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι πάντοτε αδικαιολόγητη.

Nαι, η EV2336W ειναι καλυτερη απο την 2450 και συμφερει περισσοτερο απο την 2455.

Το ενα μετρο ειναι καλο και για την 29" LG και για την 24" Asus, εχουν μεγαλυτερη αναλυση και επομενως μεγαλυτερο ppi, που σημαινει οτι τα στοιχεια τους ειναι μικροτερα και πρεπει να καθεσαι κοντα τους.

Ολες ειναι ξεκουραστες απο την στιγμη που δε χρησιμοποιουν PWM dimming. Η 7770 θα φτασει για αυτες τις οθονες, αρκει να μην εχεις απαιτησεις για καλα γραφικα σε παιχνιδια.

αν κινηθείς ανάμεσα σε 350-400€ θα σου έ.....

Για να το ληξουμε εδω.

Σαφως και υπαρχουν χιλια δυο που πρεπει να προσεξεις. Το ευρος του sRGB δεν ειναι το μονο, αλιμονο. Αλλα επειδη δεν ειναι δυνατον να γραψω δυο κατεβατα για τα συν και πλην καθε οθονης, το κραταω απλο και λεω τα στοιχειωδη. Φυσικα και εχω προσεξει και εχω συγκρινει και αλλες παραμετρους στα αντιστοιχα reviews. Σε πληροφορω οτι με καποιες εξαιρεσεις οπως η EV2336W, η μεγαλυτερη τιμη στις οθονες της Eizo οφειλεται στο ονομα. Eιδικα η ΕV2450 δεν ειναι καλυτερη απο μια Dell P2414H των 200 ευρω οπως χαρακτηριστικα αναφερεις.

Οι μεγαλυτερες οθονες που ποσταρα εχουν αναλογα και μεγαλυτερες αναλυσεις. Ειδικα η 21:9 εχει μεγαλο ppi. Αλλα η 24" 16:9 Asus VS24AHL ειναι η εναλλακτικη για οποιον θελει μεγαλυτερη καθετη διασταση.

Τελος, για να κανεις πιο ξεκουραστη την οθονη, χρησιμοποιησε την με φωτεινοτητα 120cd/m2 και βαλε μια λαμπα 6500K 1600-2600 lumens πισω απο την οθονη.

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/