gto234 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2005 Γεια χαρά, έχω εδώ και 4 μήνες την LG 1730S χωρίς κανένα καμμένο πιξελ αλλά έχει ένα άλλο προβληματάκι .Η ορατή επιφάνεια της οθόνης δεν είναι κεντραρισμένη στο πλαστικό πλαίσιο.Δηλαδή το μικρό μαύρο κενό που έχει αριστερα-δεξιά η οθόνη είναι μεγαλύτερο στα αριστερά απ'ότι στα δεξιά.Επίσης δεν είναι τελείως παράλληλο με το πλαστικό της οθόνης σαν το πρόβλημα γεωμετρίας που έχουν πολλές crt.Σαν να κάνει μια ελαφριά "κούρμπα" στα άκρα.Εντάξει δεν είναι κάτι τραγικό αλλά το παρατήρησα από την πρώτη μέρα κι'όλας.Το θέμα είναι αν το πρόβλημα αυτό είναι λόγος αλλαγής της οθόνης από την alman(όχι τιποτα άλλο αλλά φοβάμαι μη μου φέρουν καμμιά επισκευασμένη ή με καμμένα πιξελ και μετά πάλι αλλαγές κλπ...)
GnG1416003205 Μάρτιος 1, 2005 #2 Μάρτιος 1, 2005 Αν το είχες αναφέρει στην alman τις πρώτες 10 μέρες θα σου έφερναν σίγουρα καινούργια(χωρίς να ελέγξουν καν την παλιά).Τώρα σε περίπτωση αλλαγής θα πάρεις επισκευασμένη.:devil:
GnG1416003205 Μάρτιος 1, 2005 #4 Μάρτιος 1, 2005 Ναι.Όταν ειχα πάρει για αλλαγή μέσα στην πρώτη εβδομάδα για pixel με ρώτησαν πόσο καιρό την έχω και μου εξήγησαν το λόγο της ερώτησης.Πέρυσι τουλάχιστον με μιά 1715s.
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #5 Μάρτιος 1, 2005 Αλλά εδώ που τα λέμε,τι επισκευασμένη,αν έχει καμμένο πιξελ αυτό δεν επισκευάζεται!Οπότε,αναρωτιέμαι τις οθόνες με τα καμμένα πιξελ τι τις κάνουν?Καλή φάση πάντως θα ήταν αν δεν υπάρχει το μοντέλο μήπως παίξει αλλαγή με πιό καινούργιο ή μεγαλύτερο(μου έχει τύχει με 17 οθόνη,μου την άλλαξαν με 19).Πάντως αφού διάβασα τα περί panel και είδα και κάποιες οθόνες με PVA μετάνιωσα πολύ την αγορά της οθόνης.Χίλιες φορές λίγο ghosting παρά τις ελλεινές γωνίες θέασης που έχει η 1730.
GnG1416003205 Μάρτιος 1, 2005 #6 Μάρτιος 1, 2005 Εγώ σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την lg μου.Στις tft η εγγύηση παίζει σημαντικό παράγοντα (λόγω pixel κυρίως).Είχα μια τραυματική εμπειρία απο sony πριν και μπορώ να πώ οτι η διαφορά εξυπηρέτησης είναι τεράστια.Ολα αυτά υπερ την φθηνής lg σε αντίθεση με την ακριβή sony.
Bobi Rhoads Μάρτιος 1, 2005 #7 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από gto234 Γεια χαρά, έχω εδώ και 4 μήνες την LG 1730S χωρίς κανένα καμμένο πιξελ αλλά έχει ένα άλλο προβληματάκι .Η ορατή επιφάνεια της οθόνης δεν είναι κεντραρισμένη στο πλαστικό πλαίσιο.Δηλαδή το μικρό μαύρο κενό που έχει αριστερα-δεξιά η οθόνη είναι μεγαλύτερο στα αριστερά απ'ότι στα δεξιά.Επίσης δεν είναι τελείως παράλληλο με το πλαστικό της οθόνης σαν το πρόβλημα γεωμετρίας που έχουν πολλές crt.Σαν να κάνει μια ελαφριά "κούρμπα" στα άκρα.Εντάξει δεν είναι κάτι τραγικό αλλά το παρατήρησα από την πρώτη μέρα κι'όλας.Το θέμα είναι αν το πρόβλημα αυτό είναι λόγος αλλαγής της οθόνης από την alman(όχι τιποτα άλλο αλλά φοβάμαι μη μου φέρουν καμμιά επισκευασμένη ή με καμμένα πιξελ και μετά πάλι αλλαγές κλπ...) σιγουρα εχεις ρυθμισει σωστα τις αναλογιες τις οθονης σου? τι να σου πω? δεν ειναι και πολυ λογικο για TFT?
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #9 Μάρτιος 1, 2005 Τα έχω κάνει αυτά και είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά ρυθμισμένη.Γενικά ξέρω αρκετά καλά τις ρυθμίσεις της και αυτό που σας λέω οφείλεται κάτα κάποιο τρόπο στην τοποθέτηση της επιφάνειας της οθόνης σε σχέση με το πλαισίο(πλαστικό) της.Αν την είχαν τοποθετήσει λίγο πιό αριστερά τα κενά που παρουσιάζονται δεξιά-αριστερά θα ήταν ίσα.Τέλοςπάντων,έχει κανείς άποψη για το αν αυτό το πρόβλημα αποτελεί αιτία αλλαγής της οθόνης;
Bill17 Μάρτιος 1, 2005 #10 Μάρτιος 1, 2005 Εαν το πανελ ειναι ορατο τοτε δεν υπαρχει κανενας λογος αντικαταστασης.Και στην δικια μου τωρα που την βλεπω η πανω με την κατω μερια εχουν 1-2 χιλιοστα διαφορα.Αλλα το πανελ φενεται κανονικα οποτε κανενα προβλημα.
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #11 Μάρτιος 1, 2005 Ναι,το πανελ είναι ορατό.Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις τηλ να ρωτήσεις;Δεν παίρνω γιατί αν με ακούσουν σχετικά διστακτικό σίγουρα θα μου πούνε ότι δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης.Εκτός κι αν δεν ελέγχουν τίποτα και δεν τους νοιάζει!Anyway,έχει κανείς ποτέ ανοίξει το πλαστικό της οθόνης;Μήπως δηλαδή είναι απλό το πράγμα και μπορώ να την καλιμπράρω μόνος μου;
Bill17 Μάρτιος 1, 2005 #12 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από gto234 [Σήμερα, στις 19:00] Ναι,το πανελ είναι ορατό.Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις τηλ να ρωτήσεις;Δεν παίρνω γιατί αν με ακούσουν σχετικά διστακτικό σίγουρα θα μου πούνε ότι δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης.Εκτός κι αν δεν ελέγχουν τίποτα και δεν τους νοιάζει!Anyway,έχει κανείς ποτέ ανοίξει το πλαστικό της οθόνης;Μήπως δηλαδή είναι απλό το πράγμα και μπορώ να την καλιμπράρω μόνος μου; Μα αφου το πανελ ειναι ορατο που ειναι το προβλημα θελω να μαθω :toomuchne Ε αφου επιμενεις, σου λεω λοιπον οτι ειναι παρα πολυ ευκολο να το φερεις στα ισια του αρκει να πιανουν τα χερια σου.Την παλια μου lg1515s την ειχα κανει βιδες απο περιεργεια. Προσεξε το καπακι μπροστα γιατι ειναι κουμπωτο μην το σπασεις και μετα ειναι πανευκολο.Οτιδηποτε απορια εχεις εδω ειμαι.
Spooky Μάρτιος 1, 2005 #13 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από gto234 [Σήμερα, στις 17:00] Ναι,το πανελ είναι ορατό.Θα μου πείτε γιατί δεν παίρνεις τηλ να ρωτήσεις;Δεν παίρνω γιατί αν με ακούσουν σχετικά διστακτικό σίγουρα θα μου πούνε ότι δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης.Εκτός κι αν δεν ελέγχουν τίποτα και δεν τους νοιάζει!Anyway,έχει κανείς ποτέ ανοίξει το πλαστικό της οθόνης;Μήπως δηλαδή είναι απλό το πράγμα και μπορώ να την καλιμπράρω μόνος μου; Αν θελεις μπορεις να ριξεις μια ματια εδω, μπορει να σε βοηθησει. Ο mlemo εχει κανει πολυ καλη δουλεια.
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #14 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Bill17 Μα αφου το πανελ ειναι ορατο που ειναι το προβλημα θελω να μαθω :toomuchne Ε αφου επιμενεις, σου λεω λοιπον οτι ειναι παρα πολυ ευκολο να το φερεις στα ισια του αρκει να πιανουν τα χερια σου.Την παλια μου lg1515s την ειχα κανει βιδες απο περιεργεια. Προσεξε το καπακι μπροστα γιατι ειναι κουμπωτο μην το σπασεις και μετα ειναι πανευκολο.Οτιδηποτε απορια εχεις εδω ειμαι. Είπα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό,απλά είναι θέμα αισθητικής(τι να κάνουμε είμαι τελειομανής!).Μου αρέσει να είναι στο κέντρο η οθόνη σε σχέση με το πλαίσιο γι'αυτό και στην παλιά μου crt συνέχεια πείραζα τις ρυθμίσεις γεωμετρίας να την φέρω στα ίσια της,άσχετο που στις crt συνεχώς αλλάζουν λόγω θερμοκρασίας.Απλά επειδή οι περισσότερες αν όχι όλες οι tft που έχω δεί έχουν τέλεια γεωμετρία σε σχέση με το πλαστικό πλαίσιο γι'αυτό ρώτησα αν το έχουν και άλλοι το πρόβλημα!
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #15 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Spooky Αν θελεις μπορεις να ριξεις μια ματια εδω, μπορει να σε βοηθησει. Ο mlemo εχει κανει πολυ καλη δουλεια. Το έχω δεί το λινκ αλλά αυτά νομίζω αλλάζουν από οθόνη σε οθόνη.Αν μπορείς Bill17 να μου πείς πως βγάζεις το πλαίσιο της οθόνης θα σου ήμουν ευγνόμων!Απ'οτι είδα δεν έχει βίδες αλλά δεν ξέρω από που να το πιάσω και να το ανοίξω.Φυσικά πρέπει να είναι κλειστή η οθόνη έτσι;Α,αν τελικά βγεί το πλαίσιο πως θα μετακινήθει το πανελ;
Bill17 Μάρτιος 1, 2005 #16 Μάρτιος 1, 2005 Εχει βιδες αν κοιταξεις χαμηλα στην πισω μερια.Αν δεν ξεβιδωσεις αυτες τις βιδες δεν ξεκουμπωνει η προσοψη και θελει προσοχη καθως ειναι με κλιπς και μπορει να σπασουν. Απο οτι καταλαβαινω χωρις να θελω να σε προσβαλω δεν εχεις καθολου εμπειρια, οποτε αστο καλυτερα μην κανεις καμια ζημια. Απο την στιγμη που η οθονη δεν εχει προβλημα και το πανελ φενεται κανονικα αστην στη ησυχια της.
Seeker Μάρτιος 1, 2005 #17 Μάρτιος 1, 2005 Σίγουρα είδες το μενού position? Δες μήπως μπορείς να το ρυθμίσεις απο εκεί.
gto234 Μάρτιος 1, 2005 Author #18 Μάρτιος 1, 2005 Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καθόλου εμπειρία με TFT οθόνες.Μάλλον θα το αφήσω.Δεν γ@μιέται,σιγά το πράγμα!Το position το έχω φυσικά πειράξει αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα γιατί αν την μετακινήσω λίγο αριστερά χάνεται η εικόνα οπότε είναι αυτό που λέω παραπάνω.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.