Jump to content

9800pro στα δέκα χιλιάρικα είναι λογικό;

kots

Recommended Posts

πήρα μια μεταχειρισμένη ati radeon 9800 pro. αφού κάνω φορμάτ και περάσω τους καινούριους drivers τρέχω το 3d mark 2001 το οποίο μου βγάζει 10,800 (και κάτι ψιλά)

το σύστημά μου είναι athlon 2000+ xp, 256 ram (266mhz)

είναι λογικό αυτό το νούμερο?

διευκρίνιση: έτρεξα τον benchmarκ με τις default ρυθμίσεις της, απλά απενεργοποίησα τα antializing - anisotropic.

είναι λογικό το νούμερο?

Το 3DMark01 εξαρτάται πάρα πολύ από το υπόλοιπο σύστημα , οπότε δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό το νούμερο (μικρό μοιάζει πάντως).

Τρέξε καλύτερα ένα 3DMark 2003 ή 2005 , που εξαρτόνται 99% από την κάρτα.

Κάνε αυτό που λέει ο apocalypse, αλλά τρέξε και το 01 με default ρυθμίσεις... Βγάλε το antialising και το anisotropic, δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι, χώρια που σου έκοψαν πολλά marks.

είναι μικρό με το σύστημα σου (ΧP και μνήμες στα 133) αν θυμάμαι καλά θα έπρεπε να έχεις μια 15K σίγουρα τώρα από κει και πέρα δε ξέρω τι συμβαίνει. Καλύτερα να τρέξεις και 05, 03 να δεις τι γίνεται ή να συγκρίνεις το score σου στο ORB με παρόμοια συστήματα (συχνότητες κλπ)

Τα 12000 με 5700 ακούγονται λογικά , αλλά δεν έχεις 2000+ με 133fsb , ούτε 256ΜΒ ram.

Το χειρότερο που έβγαλα ποτέ με την 9800pro ήταν ~16000 , αλλά με τα πάντα (και τον επεξεργαστή) στα default.

Με GF4MX (backup card) και τον Athlon στα άκρα είχαν βγει τα 10500.....

Το ζουμί είναι στα 03 και 05.

Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads

ναι οντως ειναι χαμηλα!

εγω με την FX5700 πιανω 11500-12000 marks

πως σας φενεται το μουμερο!?

Λίγα σε σχέση με μια Albatron. Είχα βγάλει 15500. Αλλά πολύ καλό κομμάτι. 540/650 πήγαινε η άτιμη χωρίς artifacts!!!

Βέβαια στον 64άρι που πράγματι απογειώνει τις κάρτες στο 2001SE.

Μέχρι στιγμής ότι Albatron έχει πέσει στα χέρια μου έχει αποδειχτεί πάρα πολύ καλή στο θέμα overclocking. Παρόλο που μιλάμε για υλοποιήσεις στην μέση κατηγορία όπως είναι η 5700.

Βέβαια όταν την δοκίμαζα είχα και τον Athlon στα 2300 ( αλλά τις μνήμες ασύγχρονα ) σε VIA μητρική και άρα το AGP στα 76,8Mhz ( αν παίζει ιδιαίτερα ρόλο αυτό ).

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8418210

Πάντως για να μην είμαστε και εντελώς off topic με βάση το αποτέλεσμα εδώ:

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8022524

η 9800pro υπολειτουργεί.

Μπορει ακομα και να μη παιζει στις στοκ συχνοτητες και να κανει μικροκοψιματα ή και να μην ολοκληρωνει το καθε τεστ. μπορει να φταινε οι drivers για το chipset. αν δωσεις compare url για να δουμε τα frames που βγαζεις σε καθε game πιστευω θα βγαλουμε ακρη :cool:

Αρχική απάντηση από kots

πήρα μια μεταχειρισμένη ati radeon 9800 pro. αφού κάνω φορμάτ και περάσω τους καινούριους drivers τρέχω το 3d mark 2001 το οποίο μου βγάζει 10,800 (και κάτι ψιλά)

το σύστημά μου είναι athlon 2000+ xp, 256 ram (266mhz)

είναι λογικό αυτό το νούμερο?

διευκρίνιση: έτρεξα τον benchmarκ με τις default ρυθμίσεις της, απλά απενεργοποίησα τα antializing - anisotropic.

είναι λογικό το νούμερο?

Αρχική απάντηση από RootX

Κάνε αυτό που λέει ο apocalypse, αλλά τρέξε και το 01 με default ρυθμίσεις... Βγάλε το antialising και το anisotropic, δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι, χώρια που σου έκοψαν πολλά marks.

Το ειχε απενεργοποιημενο απο οτι λεει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.