jax7480 Οκτώβριος 8, 2015 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2015 Νομίζω κάπου μπερδευτήκατε ή εγώ δεν έχω καταλάβει καλά. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει SSD, ποια εντολή TRIM να περάσει που; Στους HDD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 8, 2015 Author #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2015 Νομίζω κάπου μπερδευτήκατε ή εγώ δεν έχω καταλάβει καλά. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει SSD, ποια εντολή TRIM να περάσει που; Στους HDD?Απλώς προσπαθούσα να διαπιστώσω αν θα είναι ΟΚ ο ssd στο παλιό μηχάνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 8, 2015 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2015 Η εντολή με το disabledeletenotify σου λέει αν το λειτουργικό την έχει ενεργοποιημένη. Για να δεις αν η εντολή περνάει στα drives, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις SSD και η δοκιμή πρέπει να γίνει στον SSD με το TRIMCHECK.Αλλιώς δεν υπάρχει κάτι να δοκιμάσεις.Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα έχεις κανένα θέμα. Όταν ο controller είναι σε λειτουργία RAID, αν ο SSD είναι μόνος του λειτουργεί σε AHCI mode (όπως σου είπε και ο Eddie), οπότε δεν υπάρχει θέμα με την εντολή TRIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 8, 2015 Author #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2015 Σωστά, απλώς με την έκδοση intel matrix storage που είχα δεν υποστηριζόταν καν trim.Οπότε έπρεπε να δοκιμάσω αν θα πέρναγε η εγκατάσταση κάποιας έκδοση νεότερης που να υποστηρίζει trim. Όλα καλά όπως φαίνεται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιανουάριος 17, 2016 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2016 Δυστυχώς δεν βγάζω άκρη...Έκανα την εγκατάσταση, έβαλα και τους drivers που πρότεινε ο Eddie (δοκίμασα και με άλλους) αλλά TRIM δεν φαίνεται να λειτουργεί. Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά στο θέμα που άνοιξα: http://www.thelab.gr/topic/170261-trim-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts