BRUTAL Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 (edited) Καλησπέρα στην κοινότητα, Κατ'αρχήν, ζητώ συγγνώμη αν το thread είναι σε λάθος κατηγορία, απλά θεώρησα ότι ταίριαζε στο "Γενικά για Η/Υ" πιο πολύ απ'όλα. Λοιπόν, για να μπω στο θέμα, έχω από το 2009 (IIRC, μπορεί 2010) ένα πισάκι (επεξεργαστής i3, κάρτα γραφικών Nvidia GTS 250, Windows 7 Ultimate 64 bit, αν θέλετε κι άλλα info και ξέρετε τρόπο να τα δω πχ απ'το BIOS ευχαρίστως να το κάνω) το οποίο τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια μου κάνει προβλήματα. Να διευκρινίσω εδώ ότι από Η/Υ είμαι άσχετος (σε σχέση με σας εδώ πάντως σίγουρα), οπότε θα ήθελα αν γίνεται στις απαντήσεις να μιλάτε όσο πιο απλά γίνεται ξέρω, φαίνεται αντιφατικό, αλλά θέλω να προσπαθήσω και λίγο μόνος μου μήπως και βγάλω καμιά άκρη οριστικά (για τη διάγνωση), γιατί μέχρι στιγμής έχει πάει επανειλημμένα σε 2 τεχνικούς κι έχει φάει 3 (αν θυμάμαι καλά) format, κι εκτός του ότι το χρειάζομαι για το Πανεπιστήμιο μου την έχει δώσει και στα νεύρα και θέλω να δω επιτέλους τι έχει. Τέλος πάντων, στο ψητό. Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν περίπου 2 χρόνια, όταν είχαμε πρόβλημα με τις ασφάλειες. Ε μια έπεσε το ρεύμα, ε δύο έπεσε το ρεύμα, άρχισε στα παιχνίδια ενώ έπαιζα να μου κάνει blue screens. Αυτά σταδιακά άρχισαν να γίνονται πιο συχνά, και ξεκίνησαν σε ένα σημείο τα "a disk read error occured, press ctrl alt del to restart", οπότε σπάνια έφτανε στην επιφάνεια εργασίας, και αν έφτανε μέχρι εκεί δε λειτουργούσε, πχ πατούσες ένα φάκελο να ανοίξει, δεν άνοιγε, μετά από λίγο τα'παιζε και η εξερεύνηση των windows και ξανακράσαρε (όχι ότι χρειαζόταν να ανοίξω φάκελο για να γίνει αυτό), μέχρι που τελικά δε φόρτωνε καθόλου. Η επιδιόρθωση εννοείται μηδέν δουλειά, τέλος πάντων, το πήγα σε τεχνικό, φορμάτ, όλα καλά, μετά όμως ξανά μια-δυο διακοπές ρεύματος και ξανά τα ίδια, από crashes σε παιχνίδια σε ολική καταστροφή. Μάλιστα, μετά άρχισε να το κάνει και χωρίς να πέφτει το ρεύμα, και μετά από άλλα 1-2 φορμάτ φτάνουμε στο καλοκαίρι, που είχα να το αγγίξω 1 χρόνο, οπότε και συμβαίνουν 2 στιγμιαίες διακοπές ρεύματος. Φαινομενικά είναι καλά, φαίνεται να μη το έχουν επηρεάσει, αλλά μετά από λίγο καιρό ξαναρχίζει τα blue screens και μια μέρα σε κάποια φάση στο παιχνίδι παγώνει η οθόνη, δε δουλεύει τίποτα, και ξανά τα ίδια, τα Windows να φορτώνουν μια στο τόσο και να κρασάρει μέχρι να αρχίσει το disk read error, αλλά τώρα είναι εντελώς καπούτ γιατί πάει να φορτώσει το λογότυπο των Windows και μόλις προλαβαίνει να εμφανιστεί το κόκκινο χρωματάκι κάνει auto-restart (αιώνια λούπα). Δοκίμασα κάτι chkdsk κι sfc /scannow αλλά δε κατάφερα τίποτα. Επίσης όλες οι ασφαλείς λειτουργίες και οι υπόλοιπες επιλογές του F8 είναι εκτός μάχης, πλην της επιδιόρθωσης, που όμως είναι άχρηστη. Δεν με ενδιαφέρει το αν θα το φτιάξω εγώ ή ένας τεχνικός, αλλά αφού τόσο καιρό την ξαναπαθαίνω με ή χωρίς διακοπές ρεύματος (και ναι, σχεδιάζω να πάρω UPS) υποπτεύομαι (σας είπα βέβαια ότι είμαι άσχετος, οπότε δε παίρνω και όρκο) ότι κάτι εκεί μέσα έχει κάψει φλάντζες, και άρα το να δώσω πάλι λεφτά για να μου κάνουν απλά ένα φορμάτ δε θα έχει νόημα. Θέλω λοιπόν, αν μπορείτε, να μου πείτε τι μπορεί να φταίει, ειδικά από άποψη hardware, και τι θα μπορούσε να γίνει για να στρώσει. Επίσης, αν βοηθάει έχω 1-2 φωτογραφίες από τα blue screens και τη στιγμή που κρασάρει στο φόρτωμα αρχείων για το safe mode. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 4, 2015 από BRUTAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Οκτώβριος 4, 2015 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2015 (edited) Καλησπερα! Μια απλη απαντηση θα σου δωσω. Τοσες διακοπες ρευματος, disk error, και δε περασε απο το μυαλο οτι μπορει να τα εφτυσε ο σκληρος δισκος; Δε στο ειπαν οι τεχνικοι που σου εκαναν φορματ; Τι σου ειπαν οι τεχνικοι; Επισης, μετα απο τοσες διακοπες, ακομη ακομη και το τροφοδοτικο ειναι υποψηφιο για φουντο. Μπορεις να δεις τον κωδικο του blue screen , ειναι κατι σε φαση 0x000000.. και κατι ακομη (αν το googlαρεις θα παρεις πιθανες απαντησεις για το προβλημα σου). Αν δε βγαζεις ακρη ποσταρε και τις φωτογραφιες εδω ! Εφοσον εχεις τοσο τακτικες διακοπές ρευματος, ενα UPS ή στην χειροτερη ενα πολυπριζο ασφαλειας, επρεπε να το εχεις για τον υπολογιστη σου, και εφοσον δε σκοπευεις να τον αλλαξεις γιατι κανει τη δουλεια σου (να ευχεσαι το προβλημα να προερχεται απο το σκληρο μονο-αν δεν εχεις σημαντικα αρχεια- αλλαζει ευκολα). Βασικα οπως τα περιγραφεις, ολα ειναι υποψηφια για φουντο Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2015 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Οκτώβριος 4, 2015 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2015 (edited) Νομίζω ότι καλά έκανες και έβαλε σε αυτή την ενότητα το θέμα σου μιας και μπορεί να είναι είτε software(Windows, Drivers κλπ) είτε hardware(τροφοδοτικό, σκληρός δίσκος κλπ) Καλό είναι να μας πεις ποιο είναι το τροφοδοτικό σου. Με τέτοιες διακοπές ρεύματος έπρεπε να έχεις πάρει ups(και όχι της πλάκας) χρόνια τώρα. Είτε το το σπίτι σου έχει πρόβλημα με το ρεύμα, είτε μένεις σε περιοχή με πολλές πτώσεις ρεύματος. Μπορεί να είναι και τα δύο Πρέπει να εξετάσεις τον σκληρό δίσκο. Αρχικά βάλε ένα προγραμματάκι το HDD Sentinel για να δεις την υγεία(health) του δίσκου και πες μας. Οι πτώσεις ρεύματος είναι θάνατος για το pc. Αυτά γα αρχή Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 4, 2015 από pasjohn 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Οκτώβριος 5, 2015 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2015 Βασικα δικιο εχεις Γιαννη! Επειδη μπορει να οφειλεται σε οτιδηποτε, παρασυρθηκα απο τον τιτλο του θεματος Το αφαιρεσα,thanx! Εχουν δει πολλα τα ματια μου σε φιλους, αλλα και σε περιπτωσεις απο εδω μεσα, σε οτι αφορα το ρευμα,τις τασεις, τη γειωση κλπ κλπ. Το σκεφτηκα και εγω το hd sentinel. Αλλα δεν εχω καταλαβει αν μετα απο ολα αυτα μπορει να μπει στα παραθυρια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Οκτώβριος 5, 2015 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2015 Βασικα δικιο εχεις Γιαννη! Επειδη μπορει να οφειλεται σε οτιδηποτε, παρασυρθηκα απο τον τιτλο του θεματος Το αφαιρεσα,thanx! Εχουν δει πολλα τα ματια μου σε φιλους, αλλα και σε περιπτωσεις απο εδω μεσα, σε οτι αφορα το ρευμα,τις τασεις, τη γειωση κλπ κλπ. Το σκεφτηκα και εγω το hd sentinel. Αλλα δεν εχω καταλαβει αν μετα απο ολα αυτα μπορει να μπει στα παραθυρια ! το αναφέρει στο ποστ οτι δεν μπορεί να μπεί ..............αλλά τώρα είναι εντελώς καπούτ γιατί πάει να φορτώσει το λογότυπο των Windows και μόλις προλαβαίνει να εμφανιστεί το κόκκινο χρωματάκι κάνει auto-restart (αιώνια λούπα). Δοκίμασα κάτι chkdsk κι sfc /scannow αλλά δε κατάφερα τίποτα. Επίσης όλες οι ασφαλείς λειτουργίες και οι υπόλοιπες επιλογές του F8 είναι εκτός μάχης, πλην της επιδιόρθωσης, που όμως είναι άχρηστη. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Οκτώβριος 5, 2015 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2015 Αρα άκυρο το hdsentinel. Ας στείλει ο φίλος τις φωτο από τις bsod μήπως έχουν hint για το τι συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Οκτώβριος 5, 2015 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2015 (edited) Τρέξε το HDD regeneration από το Hirens Boot CD 10.6 για bad sectors, που λογικά θα έχει. Πες μας και τα αποτελέσματα. Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 5, 2015 από pasjohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRUTAL Οκτώβριος 7, 2015 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2015 Καλησπέρα και πάλι. Λοιπόν, για να τα πάρω ένα-ένα: -Εννοείται πως σκέφτηκα ότι μάλλον έχει πρόβλημα ο σκληρός, αλλά όπως είπώθηκε λίγο μετά, στην κατάσταση που έφτασα όλα είναι ύποπτα, οπότε δεν έβγαζα άκρη -Δυστυχώς δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς γιατί πάει καιρός, αλλά νομίζω ότι μου είχαν πει πως μάλλον ήταν ο σκληρός ή κάποιο παιχνίδι/πρόγραμμα που έτρεχα το οποίο δεν το χώνευε. Κρίνοντας όμως από το γεγονός ότι έτρεχα ό,τι έπαιζα (σχεδόν) maxαρισμένο και χωρίς κανένα πρόβλημα, τότε υποθέτω πως αν φταίει ένα από αυτά τα δύο, φταίει ο σκληρός. Έτσι κι αλλιώς, τόσα format μετά που τα έβαζα ένα-ένα θα έπρεπε να εκδήλωνε το πρόβλημα σε 1-2 ζόρικα παιχνίδια, όχι σε όλα D: -Όχι, δεν έχω καμία πρόσβαση στα Windows πέραν της επιδιόρθωσης, -Ευχαρίστως να σας πω τι τροφοδοτικό έχω, αλλά επειδή όπως είπα είμαι χρήστης και όχι γνώστης, πριν ανοίξω το κουτί θα το βγάλω απ'την πρίζα, αλλά χρειάζεται να ανησυχώ μήπως ξέρω γω κανας πυκνωτής είναι ακόμα φορτισμένος, ή μπορώ άφοβα να κοιτάξω μέσα; -Σημαντικά αρχεία έχω (κάτι φωτογραφίες), αλλά νομίζω ότι αν χρειαστεί μπορώ να αντέξω την απώλειά τους, -Σας στέλνω ό, τι φωτογραφία έχω βγάλει. Η μία bsod που δεν έχει κείμενο στην κάτω μεριά της οθόνης είναι πιο πρόσφατη, κι έγινε όταν προσπάθησα να ενεργοποιήσω μια από τις επιλογές του F8 (δε θυμάμαι ποια, αλλά αν χρειαστεί το κάνω μια δοκιμή). Οι άλλες είναι πιο παλιές, περίπου από την αρχή των προβλημάτων. Τα error είχα δει σε ένα άλλο θρεντ ότι καλό είναι να τα ψάξω, και θα το κάνω αμέσως μόλις βρω χρόνο. Επίσης, οι 2 που φορτώνουν τα system32 είναι από τις απόπειρες να μπω σε ασφαλή λειτουργία (αυτό το CI.dll είναι το τελευταίο αρχείο που φορτώνει πριν το auto-restart): http://postimg.org/gallery/1d8t47zy6/1da039db/ Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts