Jump to content



Wifi και υγεία!


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

 

Μου κάνει λίγο εντύπωση που δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα στο lab, και προτείνω ένα mini poll - που είναι και επίκαιρο ως διαδικασία -

 

Ποιά η πρέπουσα πολιτική χρήσης του ασύρματου internet.

 

α) Μια ζωή την έχουμε, κι'αν δεν τη σερφάρουμε, τι θα καζαντήσουμε τι θα καταλάβουμε.

 

β) Το χρησιμοποιώ όταν το χρειάζομαι και τις υπόλοιπες ώρες -βράδυ πχ - το κλείνω.

 

γ) Δεν έχω ούτε φορητό, έχω καβατζώσει καμιά δεκαριά ρούτερ 10ετίας χωρίς κεραία να μην ξεμείνω ποτέ και έχω βάψει και τους τοίχους με ειδική μπογιά για την ακτινοβολία των γειτόνων.

 

 Πέρα από την πλάκα, και επειδή στα ίντερνετ διαβάζεις κάθε είδους τερατολογία, αλλά και επειδή φαντάζομαι πως είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν πραγματικά συμπεράσματα από τη επίδραση κινητών γουίφι κ λοιπών τεχνολογιών στην υγεία μας ποιά η δική σας γνώμη;

 

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Και το ασύρματο τηλέφωνο είναι το χειρότερο από όλα αυτά!

 

Ακριβώς ! Το προτιμότερο θα ήταν να ξηλώσουμε τα ασύρματα απο το σπίτι. Οι επιπτώσεις απο wifi / κινητά είναι ανάξιες λόγου μπροστά στις επιπτώσεις απο την χρήση των ασύρματων τηλεφωνων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ! Το προτιμότερο θα ήταν να ξηλώσουμε τα ασύρματα απο το σπίτι. Οι επιπτώσεις απο wifi / κινητά είναι ανάξιες λόγου μπροστά στις επιπτώσεις απο την χρήση των ασύρματων τηλεφωνων.

Τα καινούρια ασύρματα πάντως δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Τα παλιά ψήνανε τα πάντα... Τα καινούρια έχουν διάφορες τεχνολογίες μέσα που ελαττώνουν το σήμα όσο πιο κοντά είσαι στην βάση, η αν είσαι πάνω στην βάση. Έχω πάρει στην δουλεία (λόγο ανάγκης) siemens gigaset, Πολύ καλά ασύρματα!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να τεκμηριώσει με επίσημα στοιχεία αυτό που λέει για τα ασύρματα;

 

Οι παραπομπές είναι πραγματικά άπειρες ωστόσο ρίξτε μια ματιά εδω σε μια έκθεση του WHO.

 

Επίσης εδω

 

Αυτο που αναφέρει παντως ο @Avatar_GR για τις παλαιότερες σε σχέση με τις νεώτερες συσκευές ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το κακό με αυτές τις "νέες" τεχνολογίες για τα ασύρματα είναι ότι ελαττώνουν πολύ και την απόσταση όταν τις ενεργοποιείς. Εκεί που ένα ασύρματο π.χ μπορεί να πιάσει σήμα στα 100-200 μέτρα, αν του ενεργοποιήσεις όλα αυτά τα κόλπα (τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιήσεις όποτε θέλεις) η απόσταση θα πάει στα 30-40 μέτρα και πολύ λέω... ίσα ίσα μέσα στο σπίτι δουλεύει.

 

Στον κάτω όροφο π.χ δεν δουλεύει.

Link to comment
Share on other sites

Οι παραπομπές είναι πραγματικά άπειρες ωστόσο ρίξτε μια ματιά εδω σε μια έκθεση του WHO.

 

Επίσης εδω

 

Αυτο που αναφέρει παντως ο @Avatar_GR για τις παλαιότερες σε σχέση με τις νεώτερες συσκευές ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Δε λένε κάτι καινούριο αυτά, ούτε κάτι ουσιαστικό. Η αναφορά του ΠΟΥ λέει γενικά για τα ραδιοκύματα. Η ισχύς ενός ασύρματου είναι σαφώς μικρότερη από πολλά κινητά τηλέφωνα, ειδικά αν πχ είσαι στο γραφείο που κυκλοφορούν 7 κινητά, ή στο μετρό που υπάρχουν 93 σε ακτίνα 5 μέτρων με το σήμα στο μέγιστο καθώς ψάχνουν για κεραία. Όπως επίσης η κεραία που έχεις στην απέναντι πολυκατοικία κρυμένη μέσα στην καμινάδα, είναι σαφώς πιό επικίνδυνη από το ασύρματο στο σπίτι. Βέβαια, αν το έχεις κάνει σκουλαρίκι και μιλάς με το γκομενάκι 5 ώρες την ημέρα μέχρι να στεγνώσει η μπαταρία, σίγουρα επηρεάζει παραπάνω.

 

Το ότι έχουμε τα κινητά συνεχώς μαζί μας 24/7, με ισχυρότερο σήμα από τα ασύρματα, κάνει τη μεγάλη ζημιά. Βέβαια, το να κυκλοφορήσει επίσημα αυτό, μειώνει πολύ τον τζίρο των εταιριών που πουλάνε τα κινητά σα ζεστά κουλούρια, αλλά οι πωλήσεις των ασύρματων δεν τους ενδιαφέρουν, ακόμα χειρότερα η χρήση των σταθερών μειώνει τα κέρδη από τα κινητά κι έτσι δεν τους βολεύει να τα προωθούν. Υπάρχει και το σταθερό θα μου πείτε, αλλά ποιός επιστρέφει στα σταθερά όταν έχει μάθει να έχει την ελευθερία με τα ασύρματα και τα κινητά;

 

Όσον αφορά στη δεύτερη αναφορά, θεωρεί σα δεδομένο ότι έχεις τη βάση στο κομοδίνο σου και κοιμάσαι με τη βάση ενεργή, όπου το πρόβλημα δεν είναι ο καρκίνος όπως λέει ο ΠΟΥ, αλλά ο κακός ύπνος, λόγω της ακτινοβολίας. Εγώ που έχω τη βάση στο σαλόνι, στο ισόγειο και κοιμάμαι στον πρώτο όροφο, σίγουρα δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.

 

Γενικά πάντως, δε λέω ότι δεν είναι επικίνδυνα, αλλά δίνετε πολύ έμφαση σε κάτι, ενώ την ίδια στιγμή έχετε το κινητό στην κωλότσεπη 24/7, ή στο κομοδίνο σας όταν κοιμάστε. Η ακτινοβολία πλέον είναι 24/7 γύρω μας και μπορούμε να κάνουμε λίγα για αυτό. Μικρά πράγματα, όπως να χρησιμοποιούμε handsfree, να μην το κάνουμε σκουλαρίκι, να πάρουμε καινούριας τεχνολογίας ασύρματο με power saver όπως σωστά ειπώθηκε, κλπ, αλλά το να δαιμονοποιούμε μία συσκευή ενώ έχουμε άλλες 300 γύρω μας να κάνουν ζημιά, είναι περιτό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και δεν δαιμονοποιούμε τιποτα μιας και όλοι κάνουμε χρήση τέτοιων συσκευών.

 

Η όλη παράθεση έχει να κάνει με το κάτα πόσο το wifi είναι βλαβερό για την υγεία μας και σε αυτή τη βάση έγινε η σχετική "σύγκριση".

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε η σελίδα ενός πρώην Καθηγητή του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ σχετικά με τις ακτινοβολίες: http://multimedia.biol.uoa.gr/NEW%20index%202008/new_multi.htm

 

και μια πιο επικαιροποιημένη http://kyttariki2.biol.uoa.gr/ όπου υπάρχουν αναφορές και στο wi-fi συγκεκριμένα.

 

Πολύ με διασκεδάζει αυτή η επιχειρηματολογία - να συζητάς για τις βλαβερές επιπτώσεις του Α και να πετάνε σαν επιχείρημα το πόσο βλαβερά είναι τα Β και Γ, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Α είναι ακίνδυνο!

 

Θα μου πεις, υπάρχουν και γιατροί που επιχειρηματολογούν υπέρ του τσιγάρου στις μέρες μας, οπότε αξίζει να προσθέσουμε ότι εφόσον η ατμόσφαιρα είναι μολυσμένη και τα τρόφιμα μεταλλαγμένα, ας καπνίσουμε άφοβα :smoking:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω πολυ δύσκολα θα μάθουμε ποτε τις αληθινές συνέπειες ,είτε γιατί οι αιτίες καρκίνου ειναι πια πολλές ,από νερο ,τροφές ,μέχρι ρούχα και μπογιές ,είτε γιατι δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί ποτε όλοι αυτό το τιτάνιο οικοσύστημα με internet ,και λειαν συντόμως internet of things .

Καθαρά εικαζοντας και με γνωμωνα της ιστορία της ανθρωπότητας και των ακτινοβολιών ,θεωρώ πολυ δύσκολο να μην ειναι βλαβερο το πραγματικά τεράστιο ποσοστό ακτινοβολιών που τρώμε ,έστω και αθροιστικά .

Αλλά σαν ον με σύντομη διαδρομή στο μάταιο τούτο κόσμο ,επιλέγω να πιστευω τις μελέτες .

Έγινε επεξεργασία από das
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@das,συμφωνώ, απλά  τείνω να πιστεύω αυτές που δεν κρύβουν ή προωθούν συμφέροντα. Δηλαδή, αν μια μελέτη λέει ότι η ακτινοβολία βλάπτει και μετά μια άλλη ότι δε βλάπτει, με γνώμονα ότι κάποιοι βγάζουν δις, άρα έχουν σημαντικό συμφέρον να "μη βλάπτει", θα πιστέψω τους άλλους.

Link to comment
Share on other sites

 Εγώ τα είχα όλα ανοιχτά, οι έρευνες που αναφέρονται σε πιθανούς κινδύνους δημοσιεύονται συνήθως σε site/blogs που το επόμενο θέμα είναι ο ψεκασμός και το προηγούμενο τα crop circles.

 

Τώρα τα κλείνω το βράδυ, αλλά θα ήθελα σαφέστερη ενημέρωση.

 

Προφανώς δεν μπορείς να απομονώσεις τους υπόλοιπους βλαπτικούς παράγοντες για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, αλλά κάποιος χονδροειδής μέσος όρος δεν μπορεί να μη βγαίνει - εδώ υπολογίζουν και δημοσιοποιούν έρευνες σε άλλα κ άλλα ...-

 

Έχετε  δει κάποια γραφική αναπαράσταση που να συγκρίνει την ακτινοβολία φορητών ( νέων κ παλιών ), κινητών κ ρούτερ;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.