Jump to content

Aπο HDD λαπτοπ σε HDD desktop

Recommended Posts

καλημερα,εχω ενα λαπτο toshiba satelite c6660d-102,χαλασμενο.εκαψε καρτα γραφικων για δευτερη φορα,δεν με ενδιαφερει να το φτιαξω,θελω μονο να παρω οτι εχει μεσα ο σκληρος δισκος ο οποιος γυρναει κανονικα.επισης εχω ενα παλιο συστημα,desktop.P4.socket 478(windows xp) το κρατω ακομα γιατι δουλευει μια χαρα.ερωτηση,πως μπορω να παρω οτι εχει ο σκληρος του λαπτοπ και να τα μεταφερω στον σταθερο?υπαρχει καποιος τροπος?το λαπτοπ μονο ανοιγει και γυρναει ο σκληρος χωρις αποκριση στην οθονη του.επισης δεν ξερω αν βοηθαει αλλα η motherboard του desktop  υποστηριζει συνδεση sata.οποιονδηποτε τροπος για να παρω τα δεδομενα απο το σκληρο του λαπτοπ ευσπροσδεκτος....ευχαριστω!!!

Έγινε επεξεργασία από rastafari
caps removed from topic title

Πάρε μια θήκη εξωτερικού σκληρού USB και βάλε τον δίσκο σου.

Π.Χ αυτό εδώ http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0275-rhino-25-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.571773

η αυτό εδώ αν σε ενδιαφέρει το USB 3 http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0337-rhino-25-usb-30-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.572135

Έγινε επεξεργασία από Avatar_GR

ευχαριστω!να σε ρωτησω και κατι αλλο,θελω να παρω ενα σκληρο για το desktop.η Motherboard υποστηριζει συνδεση sata 1.5gb/s.οι πιο πολλοι  δισκοι που υπαρχουν στην αγορα ειναι συνδεσης sata 2 3gb/s ή sata 3 6gb/s.εαν βαλω εναν με συνδεση sata 2 ή 3 θα τον διαβασει η μητρικη?μηπως επιβαρυνθει πολυ η λειτουργια της?ο τωρινος δισκος ειναι 200αρης με ide συνδεση αλλα η μητρικη  υποστηριζει και sata συνδεση.η μητρικη ειναι αυτη:

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-p4i65g-retail-p-PER.528356

εαν βαλω εναν μεγαλυτερο πχ 500gb με συνδεση sata 2 μηπως επιβαρυνω το συστημα?θελω να παρω εναν καινουριο καθως αυτος που εχω πανω ειναι καιρο εκει και εχει αρχισει τα νουμερα...το συστημα ειναι p4 socket 478 2gb  ram..

Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. Απλά η sata 2 είναι πιο αργή από την Sata 3 και η sata 1 ακόμα πιο αργή. Η ide είναι πολύ παλιά τεχνολογία.

Μπορείς να συνδέσεις και τον σκληρό του λάπτοπ σου με sata, αλλά το καλό με την θήκη είναι ότι τον κάνεις εξωτερικό δίσκο.

Είναι πολύ αργός ο επεξεργαστής σου όμως,μην περιμένεις θαύματα. Για βασικό σερφάρισμα άντε και καμιά ταινία θα είναι ο υπολογιστής.

Έγινε επεξεργασία από Avatar_GR

ευχαριστω πολυ Avatar_GR.τον συγκεκριμενο τον εχω ακριβως για οτι μου ειπες.λιγο ιντερνετ καμια ταινια το πολυ.επειδη ειναι λειτουργικος ακομα

δεν τον εχω πεταξει.ευτυχως υπαρχει και ενα συστημα dual core στο σπιτι και ενα αλλο που ερχεται..μαλλον i7....ευχαριστω και παλι...