Jump to content

Full HD οθόνη ή καλύτερο hardware;

UltraB

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, έχουμε τις παρακάτω δύο επιλογές. Ποιο θα αγοράζατε - προτείνατε και γιατί;

Επιλογή 1: Lenovo Z50-75

• AMD FX-7500 (2,1GHz)
  • 8 GB RAM
  • Radeon R7 M260DX 2GB
  • 1TB Hybrid
  • Full HD οθόνη

Επιλογή 2: ACER ASPIRE E5-571G-5107

• Intel Core i5-5200U
  • 4 GB RAM
  • Nvidia Geforce GT840M 2 GB
  • 1TB
  • 1366 x 768

Η επιλογή 1 έχει περισσότερη RAM (δεν με πολύ-απασχολεί προς το παρόν, συν ότι είναι κάτι που αλλάζει εύκολα) και Full HD οθόνη.

Η επιλογή 2 έχει λιγότερη RAM αλλά έχει καλύτερο επεξεργαστή και αρκετά καλύτερη κάρτα γραφικών που σε συνδυασμό με την οθόνη μικρότερης ανάλυσης το καθιστούν αρκετά πιο δυνατό. 

Το ερώτημα μου όμως είναι: Αξίζει να επιλέξει κάποιος το πρώτο σε σχέση με το δεύτερο για την διαφορά στην ανάλυση;

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με Laptop ώστε να γνωρίζω αν η διαφορά είναι μεγάλη στις 15 ίντσες ώστε να αξίζει να η Full HD σε σχέση με την 768P.
Σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή, αλλά αξίζει κάποιος εν τέλη να πάει στο πρώτο επειδή και μόνο έχει Full HD οθόνη;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Όχι, ευπρόσδεκτες και όποιες προτάσεις

Γύρω στο 700άρι κοιτάμε; 

https://www.skroutz.gr/s/6898698/Lenovo-G50-80-i7-5500U-4GB-1TB-Radeon-R5-M330-FHD-No-OS.html, βάλ'του άλλα 4gb αν τα χρειάζεσαι, και μπορείς στην θέση του dvd να βάλεις με ένα ειδικό caddy έναν ssd για το λειτουργικό σου και τα προγράμματα. Με άλλα 4gb και 120άρι ssd συνολικά θα πάει 720-730€ νομίζω.

• Like 1

Tι δουλειές θα κάνεις; Γιατί αν κάνεις μόνο word processing, δεν θες κάτι καλύτερο.. 

Θεωρώ τραγικό να πωλούνται 4άρια (gb) λάπτοπ ακόμα... όπως επίσης κι όχι full hd οθόνης.. ή έστω 1600*900. Ακόμα και τα tablet/κινητά είναι πιο δυνατά πλέον σε χαρακτηριστικά.

• Like 1

Ακριβώς αυτό πολύ λες Delijohn. Πανάκριβα και με άθλια χαρακτηριστικά. Θέλω ένα που να μην έχω πρόβλημα ακόμα και με ελαφρύ παιχνιδάκι και γενικά να κάνω χωρίς πρόβλημα τη δουλειά μου.

Δυστυχώς δε μπορώ να γράψω αρκετά ωαιτι είναι από το κινητό με 2% μπαταρία.

Γύρω στο 700άρι κοιτάμε; 

https://www.skroutz.gr/s/6898698/Lenovo-G50-80-i7-5500U-4GB-1TB-Radeon-R5-M330-FHD-No-OS.html, βάλ'του άλλα 4gb αν τα χρειάζεσαι, και μπορείς στην θέση του dvd να βάλεις με ένα ειδικό caddy έναν ssd για το λειτουργικό σου και τα προγράμματα. Με άλλα 4gb και 120άρι ssd συνολικά θα πάει 720-730€ νομίζω.

Καλησπέρα, αυτά που έχω στις επιλογές τα βρίσκω 550€ και ~530 αντίστοιχα.

Καλησπέρα, αυτά που έχω στις επιλογές τα βρίσκω 550€ και ~530 αντίστοιχα.

Πού τα βρήκες τόσο; Στο skroutz κοίταξα και το πρώτο ήταν στα 700€. Τέλος πάντων, δεν βρίσκω κάτι αξιόλογο στις 15.6" με FHD. 

Επειδή έρχομαι από τρελό ψάξιμο για λαπτοπ, έχω να σου πω πως όλα είναι ένα στάθμισμα προτεραιοτήτων. Τι εννοώ; Έπρεπε να πάρω laptop κι ήταν το πρώτο μου. Με ενοχλεί πολύ η ιδέα πως έχω "κομμένες" εκδόσεις από parts, απλά για να μπορώ να το μεταφέρω ή για να μην βγάζει πολύ θερμοκρασία. Έπρεπε να πάρω οπωσδήποτε όμως, οπότε κι έψαξα. Αμφιταλαντεύτηκα ακόμα και με την αγορά κονσολοpc κι οθόνης. Ίσως βόλευε περισσότερο να πάρω ένα alienware alpha κι οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι. Το έψαξα λοιπόν όσο δεν πάει.

Ήθελα να έχω ιδανικά, 16gb ram, full hd οθόνη, ssd, όχι i3 ΚΑΙ μια κάρτα γραφικών ώστε να παίζω άνετα κάποιο χαζό παιχνιδάκι ώστε να περνάω πότε πότε την ώρα μου. Με το πρώτο search στο skroutz, είδα πως μόλις έβαλα 16gb για ram, το πιο φθηνό μοντέλο πάει στα ~1100€. Εκεί τραβάς τα μαλλιά σου. Λες λοιπόν, οκ πάμε για 8gb. Θα ζήσω ΧΩΡΙΣ 16gb ram. Το ίδιο περίπου έγινε όταν έψαξα και για laptop με ssd. Τα ίδια κι όταν θέλησα μια νορμάλ/καλή κάρτα γραφικών. Το κόστος με πίεζε όμως. Και το βιαζόμουν. Έψαχνα κι εξωτερικό πλέον, μια και πήρα απόφαση πως θέλω κάτι για έξω, με εγγύηση για έξω και με τιμές...έξω. Στην ελλάδα είχε ψάξει ήδη ένας φίλος και κατέληξε με ένα πολύ χάλια λάπτοπ, απλά επειδή ήθελε να δώσει ΕΩΣ 500. Περιττό να σου πω πως δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για τίποτα. Η αγορά έχει στερέψει και κάποια που έχουν μείνει, τα πουλάνε πιο ακριβά. Σαν να ξεστοκάρουν παλιατζούρες ή να "βαράνε" τα όσα καλά τους έχουν μείνει.

Για να μη πολυλογώ.. καλά λάπτοπ, ΔΕΝ υπάρχουν. Ή μάλλον υπάρχουν αλλά δεν είναι φθηνά. Deal with it. Θα κάνεις παραχωρήσεις και θα χαμηλώσεις τα standards σου. Αρκεί να σου πω πως το καλοκαίρι που μας πέρασε δούλευα πολλές ώρες και το βράδυ για χαλάρωση ή κάποια μεσημέρια, έπαιζα minecraft ή path of exile στη τρομερή κάρτα γραφικών που ενσωματώνεται στον 3570Κ. Εκεί λοιπόν κατάλαβα, πως όλα μπορούν να γίνουν με λίγο καλή θέληση. Ψάχνοντας για λάπτοπ κατάλαβα πως η nvidia είναι σχεδόν μονόδρομος για τα φορητά γραφικά. Έβρισκα λάπτοπ με 950/960 nvidia, ενώ για ati δεν έβρισκα κάτι καλό... ή τουλάχιστον που να υπήρχαν benchmarks ώστε να σιγουρευτώ πως αυτό που θα πάρω, θα τρέχει ότι θέλω.. έστω στα lowest settings. Έφτασα να κοιτάω ένα dell (σειρά 15άρι, 7000) το οποίο είχε 4Κ οθόνη και το οποίο είχε για κάρτα την r7 m270. Τι να το κάνω; Διάβαζα πως είχε θέματα με το 4Κ και δεν το σήκωνε, ακόμα και όταν άνοιγες μερικά παράθυρα στο youtube και έπαιζες με τα βίντεο. Άρα να το βράσω και το 4Κ και την ΑΤΙ μαζί.

Δες τι θες λοιπόν κι αποφάσισε. Θες να παίζεις GTA ή να έχεις κάτι να το μετακινείς; Θες να μετακινείς κάτι το οποίο σε έναν χρόνο θα σου αφήσει κάνα αυχενικό από το βάρος; Τα λάπτοπ δεν πρέπει να είναι πάνω από 2-3 κιλά λένε. Στη μια φορά κουβαλήματος δεν το καταλαβαίνεις, στον ένα χρόνο όμως έχει κάνει γούβα ο ώμος σου. Προφανώς δε σε νοιάζει το touch ή μπορείς να βάλεις εσύ έναν ssd μόνος σου, αλλά ακόμα κ το πιο απλό λάπτοπ να πάρεις, δεν είναι φυσιολογικό να πας να πάρεις εσύ extra ram, ssd κλπ απλά για να παίζεις αυτό που θες. Ψάξε reviews για κάρτες nvidia και μέχρι τι μπορεί να σηκώσουν κι αποφάσισε. Εγώ έφτασα στο σημείο να μην πάρω dell (ναι, μου κόστισε)  :lol: απλά επειδή βρήκα κάτι που με κάλυψε πλήρως και σε καλύτερη τιμή.

Τέλος, θεώρησε μονόδρομο το ebay ή μαγαζιά τύπου amazon ή μηχανές τύπου geizhals. Εγώ κατάφερα κι αγόρασα με κάρτα της πειραιώς και καταφέρνω να ψωνίζω ακόμα. Δεν ξέρω πώς. Στο θέμα με τις αγορές και το paypal, ίσως το αναλύσουμε περισσότερο. Πάντως ρίξε τα standards σου. Κι επίσης τσέκαρε πάντα αν συμφέρει να πάρεις κάτι φθηνό και να προσθέτεις μετά hardware.

Να θυμάσαι, οι προσφορές που θα βρεις σε ebay και amazon ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.  :eek:

Το λάπτοπ που πήρα το είχε 5-6 μέρες στα 599-650£. Τη μέρα που πήγα να το αγοράσω το'χε 799£. Έκανα οπισθοχώρηση και κοίταξα 1-2 μέρες μετά. Άλλωστε δεν ήξερα αν θα έπαιρνε την ελληνική κάρτα μου. Το βρήκα used (επιστροφή από το amazon) στις 540£. Κι είχε και 30 day return olicy for no reason. Το λάπτοπ ήταν ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ, χωρίς κανένα σημάδι χρήσης κι είμαι και παράξενος με αυτά. Απλά δεν είχε μαζί το κουτί και τα manuals του. Κοίτα έξυπνα λοιπόν. Π.χ. ακόμα και factory refurbished, θεωρώ πως είναι τίμιες κι αξιόλογες επιλογές. Δίνει Ο ΙΔΙΟΣ ο κατασκευαστής εγγύηση. Δε γράφω άλλο... κάτι με έπιασε απόψε..  :D

• Like 5

@Delijohn, η καλύτερη απάντηση που μπορούσα να πάρω.
Στη φάση αυτή βρίσκομαι και εγώ. Δυστυχώς δε μπορώ να βρω κάτι ολοκληρωμένο σε αυτά τα χρήματα (550€).

Ρίχνοντας μια ματιά στη μηχανή αναζήτησης που μου έστειλες, αμέσως αμέσως πήγα στα 540€, βάζοντας απλά επιλογές (i5, 8GB RAM, Full HD, Non Dedicated Graphic Card) και αυτά που παίζουν κάτω από 600€, φοράνε τον i5-4210U έναντι του i5-5200U που φοράει το Acer. Όχι πως είναι πρόβλημα αυτό, απλά για σύγκριση και μόνο.

Επίσης τα 4GB θεωρώ ότι μου αρκούν προς το παρόν, συν ότι αν αναβαθμίσω σε 8GB θα είναι σίγουρα ένα έχτρα κόστος όπως είπες και εσύ που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Και μακάρι να χρειαστεί να αγοράσω 4GB και να μην χρειαστεί να "πετάξω" τις παλιές επειδή δεν θα έχει dim ελεύθερο.

Το Acer εν κατακλείδι με καλύπτει στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάνοντας υποχωρήσεις πάντα αλλά κολλάω στην ανάλυση της οθόνης του. Επειδή όπως προείπα δεν έχω μεγάλη εμπειρία με laptops, θέλω να δω αν είναι μεγάλη και ουσιαστική η διαφορά μιας οθόνης Full  HD vs 760P στις 15 ίντσες.

Να σε ανεβάσω στα 634 τελική και να προτείνω αυτό;

Lenovo Z50-70 39,6 cm (15,6 Zoll FHD TN) Notebook (Intel Core i5-4210U, 2,7GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, NVIDIA GeForce 840M, Win8.1)

Εχ, παραείναι καλή πρόταση μπορώ να πω! Θα ψάξω να δω μήπως υπάρχει και κάτι φθηνότερο και ας μην έχει τόσο μεγάλο SSD ή καθόλου για παράδειγμα. Ευχαριστώ @GriGaS!

Πάντως με μια αναζήτηση στο Amazon UK δε μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι αξιόλογο στα ~550€

Βρήκα ακόμα καλύτερη επιλογή στα 500€: 
Lenovo Z50-70 39,6 cm (15,6 Zoll FHD TN) Notebook (Intel Core i5-4210U, 2,7GHz, 4GB RAM, 256GB SSD, NVIDIA GeForce 840M, kein Betriebssystem) schwarz

Έχει 4GB που δε με πολυ-απασχολεί προς το παρόν γιατί με 50€ του βάζω 8GB και έρχεται χωρίς λειτουργικό, aka -50€. Τι λέτε;

Έγινε επεξεργασία από UltraB

Βρήκα ακόμα καλύτερη επιλογή στα 500€: 

Lenovo Z50-70 39,6 cm (15,6 Zoll FHD TN) Notebook (Intel Core i5-4210U, 2,7GHz, 4GB RAM, 256GB SSD, NVIDIA GeForce 840M, kein Betriebssystem) schwarz

Έχει 4GB που δε με πολυ-απασχολεί προς το παρόν γιατί με 50€ του βάζω 8GB και έρχεται χωρίς λειτουργικό, aka -50€. Τι λέτε;

μια χαρά, απλά έχε υπόψη ότι με ελληνικό φπα και μεταφορικά έρχεται 530

• Like 1

Επειδή ψάχνομαι και εγώ για νέο laptop απλώς να πω οτι οι FHD οθόνες αυτών των μοντέλων lenovo είναι μελανό σημείο σε όλα τα σχετικά review.
Η νέα γενιά αυτών των φορητών έρχεται με βελτιωμένο IPS panel αλλά δεν γνωρίζω πότε θα είναι διαθέσιμα και σε τί τιμές, ελπίζω σύντομα.

Επειδή ψάχνομαι και εγώ για νέο laptop απλώς να πω οτι οι FHD οθόνες αυτών των μοντέλων lenovo είναι μελανό σημείο σε όλα τα σχετικά review.

Η νέα γενιά αυτών των φορητών έρχεται με βελτιωμένο IPS panel αλλά δεν γνωρίζω πότε θα είναι διαθέσιμα και σε τί τιμές, ελπίζω σύντομα.

Υπάρχουν ήδη αλλά το αντίστοιχο IPS παίζει στα 700€.

200€ δηλαδή για να αγοράσεις το ίδιο αλλά με IPS. Well done, well done! Αλλά τι λέω, εδώ σου χρεώνουν τα 4GB RAM 100€...