Jump to content

Pentium4 640(2mb-emt64) vs Pentium4 540(1mb) Μini review

unseen

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Aντε ας αρχισουμε...

Τα τεστ εγιναν σε Abit As8 (non modded) με μνημες 250@2225-Gat setting->auto σε windows xp χωρις tweaks(diagnostic mode,real time κλπ...)

Και οι δυο επεξεργαστες απο τα 3,2ghz στα 4ghz με 1,4vcore.

Για αρχη ενα metabench.

post-60-1416071720,7774_thumb.jpg

Kαι τωρα τα ωραια :D

Απο overclockability σκιζει :)

Υγ. Τονιζω οτι ειμαι με την box ψυκτρα!

post-60-1416071720,876_thumb.jpg

και τελος ενα max post.

Οι παρατηρησεις μου ειναι οτι στις ιδιες συχνοτητες δεν φαινεται να εχει τοση διαφορα. Εκει που κερδισε ηταν σε oc. Η διπλασια cache πιθανον να τον βοηθησε λιγο. Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι αυξηθηκε αρκετα ο ανοιγμα - κλεισιμο - διαχερηση των εφαρμογων. Ακομη και τα windows φορτωνουν πιο γρηγορα. Πραγμα για το οποιο ο amd ηταν πολυ μπροστα αλλα σιγσ σιγα τον πλησιασε.

Επισης το 29 pi μ ε τον 540 το εβγαζα στα 4480 ενω με αυτον στα 4400. Αρκετα καλυτερα :)

Η γνωμη μου ειναι οτι καποιος με 5χχ δεν χρειαζεται να αναβαθμιστει σε 6χχ εκτος αν αποζητα το maximum απο oc.

Θερμοκρασιες ηταν περιπου ιδιες και στους δυο με λιγο υψηλοτερες στο load (1-2 βαθμους) στον 640.

Αυτα. :hi: :hi:

Υγ.Στο cascade μου ποσο θα παει αραγε ?? :innocent: :innocent:

post-60-1416071720,9208_thumb.jpg

Δε ξέρω,ίσως να έπαιξε ρόλο το stepping αλλά σε μένα ο 550 (115w idle) έβραζε.

0 640 που πήρα είναι στα 84W Idle (SL7Z8 Costa Rica) και μου φαίνεται πολύ πιό κρύος.

Πολύ όμορφη δουλειά φίλε Unseen και πολύ κατατοπιστικά τα αποτελέσματα.

Βελτιωμένο stepping με όλα τα extra που είχαν οι AMD και δεν είχαν οι Ρ4.

Η διαφορά στην τιμή πάντως είναι μεγάλη. Αν δεν υπήρχαν οι ΑΜD θα ήταν δικαιολογημένη αφού προσφέρει αρκετά, αλλά υπάρχουν.

χμμ... δεν ξερω. πιθανον επειδη ειναι λιγο παλια η δικη μου εκδοση?

πολυ ωραιο το συγγριτικο μαρεσε που τα ετρεξες σχεδον ολα δωσε και κανα 3d αν μπορεις

με την fx5200 που εχω? Θα τερματιζει γρηγορα η καρτα.

Θα τρεξω αν ειναι το απογευμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.