Jump to content



DX12 Fable Legends benchmark


yanni

Recommended Posts

Μετά το Ashes Of The Singularity έχουμε πλέον ένα νέο DX12 Benchmark. Πρόκειται για το Fable Legends το οποίο θα βασίζεται στην UE 4.
 

 
Fable Legends: AMD and Nvidia go head-to-head in latest DirectX 12 benchmark | ExtremeTech

 

24083137747l.png

24083207242l.png

 
Fable Legends Early Preview: DirectX 12 Benchmark Analysis

 

4Ki7.png

1080pi7.png

 
Fable Legends Benchmark: DX12 Performance Testing Continues | PC Perspective
 

 

fable-4k-avg.png

fable-1080p-avg.png

 

Fable Legends DirectX 12 performance revealed - The Tech Report - Page 1

 

fable4k-fps.gif

fable-fps.gif

 

DirectX 12 im Spiele-Benchmark: Fable Legends mit aktuellen Grafikkarten geprüft

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Στην αρχη νομισα οτι για το stuttering που εχει στο bench, εφταιγε το pc μου. Μετα ειδα τα σχολια. 

Αρκετο ενδιαφερον εχουν τα αποτελεσματα. Σα να δειχνει πιο δυνατη η 980ti εδω overall. Οι διαφορες ειναι πολυ μικρες. Καποιος θα πει τα 7-13 fps δεν ειναι μικροδιαφορες, αλλα εμενα καπως ετσι μου φαινονται. :) 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ε πανω απο τα 60-70 δεν εχουν νοημα αυτα τα 10 επιπλεον 

Παντος μου κανει εντυπωση που εδω η fury X ειναι πισω , μηπως φταινε τα 4GB ?

 

Το συμπερασμα μου ομως ειναι , πως η 7970 παιζει να ειναι η πιο πετυχημενη καρτα που κυκλοφορησε ποτε , τοσα χρονια και ακομα βγαζει 40αρια 

 

 

edit

στα αγγλικα λενε πως το παιχνιδι δεν κανει χρηση απο τα async shaders , οποτε ισως αυτο δικαιολογει την fury

Έγινε επεξεργασία από kpetros
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ποτε δε ξερεις , ισως οντως η NV να εχει τροπο να κανει ανατροπη . Αλλα πιστευω πως δεν μπορουμε να βγαλουμε ουτε τωρα καποιο γενικο συμπερασμα για το DX12 .  

Θεωρω πως αυτο θα γινει οταν βγει το Deus Ex , οπου συνεργαζομενο με την AMD δεν θα εχει κανενα λογο να μην αξιοποιησει το hardware 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με τις Fury είναι τα μόνο 64 ROPs. Αν ξεχάσετε για λίγο τις Nvidia, θα δείτε ότι η 390Χ είναι υπερβολικά κοντά στην Fury X, η οποία φαίνεται κάτι να την φρενάρει. Αυτό το κάτι μάλλον είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα βαρύ στα γραφικά, σε αντίθεση με το τεστ του 3D Mark και σε έναν βαθμό το Ashes, οπότε τα μόνο 64 ROPs φαίνονται. Η 980Ti έχει 96.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

can support async compute in hardware—it's just not enabled yet

 

http://techreport.com/review/29090/fable-legends-directx-12-performance-revealed

 

Μάλλον για να πάρει η Nvidia πίσω τις εντυπώσεις βγήκε το συγκεκριμένο, αφού όπως λένε παραπάνω στην beta δεν υποστηρίζει async compute.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που το πασάρουν τώρα σαν benchmark για το DX12

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sorry ρε παιδιά, αλλά που λέει ότι ΔΕΝ χρησιμοποιεί Async Compute?

 

 

The question, then, is: how exactly does Legends take advantage of DirectX 12? Here's Microsoft's statement on the matter.

Lionhead Studios has made several additions to the engine to implement advanced visual effects, and has made use of several new DirectX 12 features, such as Async Compute, manual Resource Barrier tracking, and explicit memory management to help the game achieve the best possible performance.

 

 

The GeForce cards perform well generally, in spite of this game's apparent use of asynchronous compute shaders.

 

Πάντως κάπου διάβασα ότι η AMD ετοιμάζει driver για τις Fury, ο οποίος απλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος για τα tests των sites.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βλεποντας τα αποτελεσματα και αυτου του benchmark εγω αυτο που παρατηρω και αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης: Τελικα ποσο καλυτερο ειναι αυτο το dx12 απο τιν dx11; Εστω λοιπον οτι δεν χρησιμοποιουνται τα async computes οποτε αυτη η χαωτικη διαφορα υπερ των amd δεν υπαρχει. Τα αποτελεσματα ειναι σχεδον καρμπον με αποτελεσματα απο μετρησεις σε dx11. Δηλαδη αν δεν γινεται χρηση των async computes τοτε το dx12 δεν εχει να προσφερει τιποτα; Το οτι ειναι βαρυ παιχνιδι δεν μου λεει κατι, υποτιθεται οτι με το dx12 θα διευκολυναμε το hardware μας να αποδοσει καλυτερα παντου ειτε σε ελαφρια ειτε σε βαρυα παιχνιδια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και σε Nvidia κάρτες έχεις καλύτερο multithreading πάνω στον επεξεργαστή, οπότε δεν είναι απλά το Async compute. Το Async compute είναι κατά κάποιο τρόπο multithreading για τους πυρήνες της GPU και αυτό που θα έπρεπε να αναρωτηθείς είναι το πόσο θα κέρδιζαν οι Nvidia κάρτες αν το υποστήριζαν πλήρως. Οπότε δεν είναι "μία από τα ίδια" με το DX11.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Μιλαω απο αποψη αποτελεσματων και μονο.. Δυστυχως δεν μπορω να το δω το πραγμα τοσο βαθυα οπως το περιγραφεις αλλα οτι νουμερα βλεπαμε σε μετρησεις παιχνιδιων και bench σε dx11, τα ιδια βλεπουμε και σε αυτο το dx12 bench. Γιατι;

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια προσαρμόζονται πάντα στις δυνατότητες του hardware που κυκλοφορεί στην αγορά. Από εκεί και πέρα με το DX12 πιθανόν θα βλέπουμε το κάτι τις παραπάνω και θα παίρνουμε επιδόσεις από hardware που θα είναι ένα κλικ πιο κάτω, ίσως και δύο στην CPU, από αυτό που θα απαιτούσε το DX11 για να έχουμε το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και εξίσου ομαλό frame rate.

Link to comment
Share on other sites

Οκ.. Μεχρι εδω συμφωνουμε στο θεωρητικο κομματι. Αλλα τα αποτελεσματα του συγκεκριμενου bench ειναι τα ιδια με τις μεσες τιμες οσων bench που βλεπαμε σε dx11. Δηλαδη στα 4Κ αναλυση σχεδον σε ολες τις δοκιμες oi high end καρτες κινουνταν χοντρικα στα 35fps οπως ακριβως και τωρα. Το ιδιο συμβαινει και στα 1080p που κανονικα οι επιδοσεις θα επρεπε να εκτοξευονταν. Αρα πρακτικα ακομα δεν εχουμε δει καποια βελτιωση που σημαινει αυξηση των avg fps. Μονο με την χρηση των async computes ειδαμε στο ashes απο τις AMD. Φυσικα και προκειται για το μολις δευτερο bench σε dx12 αλλα τα πρωτα μνμτα για μενα δεν ειναι τοσο αισιοδοξα και κρατω μικρο καλαθι. Ισως με την συνεχιζομενη εξελιξη του το dx12 να μας δωσει οντως καλυτερες επιδοσεις

Link to comment
Share on other sites

Κάθε bench είναι διαφορετικό. Και στο τι απεικονίζει στην οθόνη και στο πόσο πολύπλοκο και "ζωντανό" είναι αυτό που απεικονίζει στην οθόνη. Οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα απλά κοιτώντας τα fps σε διαφορετικά benchmarks.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω, θα το διαβασω αναλυτικα αργοτερα. Απλα ειπειδη εχεις δικιο σ αυτο που λες οτι δεν ειναι ολα τα παιχνιδια το ιδιο βαρυα, απλα θα πω οτι περιμενω αυτο που βλεπουμε στο Fable να ειναι το low end των επιδοσεων που μπορουμε να παρουμε απο το DX12. Απλως δλδ να προκειται για ενα οντως πολυ βαρυ παιχνιδι που θα ζοριζει το hardware στο μεγιστο. Και να δουμε δοκιμες και αποτελεσματα  απο αλλα πιο "ευκολα" bench και παιχνιδια ωστε να παρουμε μια γευση για το ποσο μπορουμε να ανεβουμε σε επιδοσεις σε σχεση με το dx11 ακομα και χωρις χρηση των async computes. ΤΟ καλυτερο βεβαια θα ηταν να υπηρχαν και μετρησεις για το Fables και σε dx11... Να κριναμε τα δυο API σε ολοιδιες συνθηκες..

Link to comment
Share on other sites

@giorgos2187,

 

Τις ίδιες σκέψεις με σένα κάνανε στο Techspot

 

Early Fable Legends' DirectX 12 performance is similar to current games - TechSpot

 

Λάθος να χρησιμοποιείς τον όρο similar χωρίς να υπάρχει σύγκριση με κάποια dx11 έκδοση. Το ντέμο έχει πάρα πολλά draw calls(cpu bound). Με dx12 αξιοποιούνται μέχρι και 6 πυρήνες στα γραφικά. [Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν-ιδιαίτερα-physics και AI.] 

 

Όσον αφορά το async compute αυτό βελτιώνει τις επιδόσεις της gpu κάτι που θα εκμεταλλευτούν οι devs για να κάνουν ακόμα πιο βαριά τα games. Άρα μια μεσαία κάρτα με async θα εξακολουθεί να έχει μεσαίες επιδόσεις σε ανώτερα όμως αυτή τη φορά γραφικά. Το fable όσο καρτουνίστικο και να φαίνεται είναι πιο εξελιγμένο στον τεχνικό τομέα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλο φωτορεαλισμός και άλλο ρεαλιστικός δυναμικός φωτισμός. Αυτό δεν μπορούσαν να καταλάβουν όσοι νουμπάδες πόσταραν φωτορεαλιστικά screenshots από το crysis. Δεν είναι δύσκολο με λίγα τρυκ να δημιουργήσεις απίστευτα ρεαλιστικές στατικές σκηνές επάνω σε παλιές μηχανές γραφικών. Η δυσκολία είναι το realtime με φωτοσκιάσεις που αλλάζουν αναλόγως με την οπτική γωνία της κάμερας και τη θέση των πηγών φωτός. Για να καταλάβεις, οι ταινίες της pixar είναι καρτούν, αλλά τα μοντέλα φωτισμού τους είναι ασύλληπτα για τα δεδομένα των pc.

 

Πέρα όμως από την ποιότητα της μηχανής φωτισμού(που είναι πολύ καλή στο fable) παίζει ρόλο και η έκταση εφαρμογής των εφέ. Με το dx11 π.χ. στα μακρινά αντικείμενα δεν γινόταν λεπτομερές rendering(φωτοσκιάσεις) γιατί γονάτιζε η cpu, που έπρεπε να διατάξει την gpu να κάνει τη δουλειά. Κλασσικό παράδειγμα το dying light το οποίο γονατίζει ακόμα και cpu στα 6Ghz αν το μαξάρεις στην πρώτη του έκδοση. Εδώ είναι που κάνει τη διαφορά το dx12.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@giorgos2187, διάβαζα το παρακάτω και τα σχόλια του Roberts μου θύμισαν και πάλι το post σου.

 

Chris Roberts On Using DX12 & Compute In Star Citizen

 

 

You can take a Dx11 renderer and make it Dx12 pretty quickly. You’re not going to get the benefit of Dx12 or the Vulkan stuff until you do more fundamental refactoring.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.