Jump to content

AMD 64bit VS INTEL 64bit

thanaseas

Recommended Posts

:T:

Αλλο ενα σημειο στο οποιο υπερτερουν οι INTEL ειναι στο Overcloking....

Δεν τους φτανεις με τιποτα!!!!! !!!!! !!!!!

Μπορει να αγοραζεις εναν 3χιλιαρο ο οποιος ειναι πιο ακριβως απο τον AMD αλλα στην ουσια εχεις εναν 4χιλιαρο....:p

Και στις περισσοτερες περιπτωσεις χωρις αλλαγη της ψυκτρας!

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dj Netrino

Μπορει να αγοραζεις εναν 3χιλιαρο ο οποιος ειναι πιο ακριβως απο τον AMD αλλα στην ουσια εχεις εναν 4χιλιαρο....:p

Θα έλεγα ότι είσαι ένας καρα-άσχετος γκιοζάκος, αλλά επειδή μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επίθεση, δεν θα το κάνω...

Αντίθετα, θα επέμβω δραστικά στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και ΔΕΝ θα σου εξηγήσω με πόσα AMD MHz αντιστοιχούν τα Intel MHz, ΔΕΝ θα σου εξηγήσω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχεις στα σίγουρα 4GHz από ένα τυχαίο κομμάτι Ρ4 και το κυριώτερο, ΔΕΝ θα σε βοηθήσω να βγεις από αυτή την ομίχλη άγνοιας μέσα στην οποία σκέφτεσαι και ενεργείς.

Καλή τύχη με την επόμενη επιλογή σου σε επεξεργαστή, είθε τα τεκμηριωμένα σου κριτήρια να φωτίζουν τις αγοραστικές σου επιλογές όταν βρίσκεσαι μέσα στο Πλαίσιο... :T:

Αρχική απάντηση από Dj Netrino [Σήμερα, στις 00:49]

Οπως και εικονικα ειναι τοσα χρονια μπροστα...

Αυτο το ξεχνας??

Πες μας ποια ειναι τα υπολοιπα στα οποια ειναι μπροστα οι AMD??

Στο να παιζεις πασιενζα?? και κανα PAC-MAN?

Αν εσυ πηρες το pc για να παιζεις κανα παιχνιδακι και να ακους κανα MP3 τοτε καλυτερα να επερνες ενα Playstation..

Μη λεμε και οτι θελουμε...

Και οι 2 ειναι πολοι καλοι επεξεργαστες.. οχι επειδη εχεις ΑΜD να θαβεις τους Intel!!

Τι CPU ειχες πριν ενα χρονο?

:p

το 97 ηταν η χρονια με τον τελευταιο intel που ειχα στα χερια μου,και απο τοτε εφαγαν ban λογω της INTEL μητρικες που ειχα (ολα νεα μητρικη και cpu,ολα Intel) και με τις μ@λ@κ13ς που εκανε το κWlW chipset της

εδω και & χρονακια αφησα την Dark Side (intel) και εχω βρει την ηρεμια μου και αυτο που θελω,αρα μην μου πεις οτι δεν εχω δοκιμασει και τους 2,και στο νετ καφε που δουλευω εχει preshot,ελεος με τις θερμοκρασιες τους εχω βαρεθει να κανω πατεντες μιας και δουλευον 24ωρα

σε πληροφορω οτι οι AMD κανουν τα παντα,το PAC-MAΝ και 3D να ηταν δεν θα μπορουσα να το παιξω στον AΤHLON μου λογω υπερβολικης ταχυτητας :p

πασιεντζα τι ειναι αυτο?τι κανω με τον Η/Υ μου μα φυσικα οχι αυτα που λες,ισως τα κανουν οι Ιντελαδες αυτα,εγω παντως πασιεντζα και pac-man δεν παιζω.πληροφοριακα : κανω DivX με 45fps,τρεχω FAD 24/7(με cpu rating 223 ενω ενας 3,2 P4 εχει 220,μουφα γιγα δηλαδη),παιζω τα παιχνιδια τσιτα και οτιδηποτε αλλο μπορει να κανει ενα γρηγορο PC.

Intel:ελεγε δεν θα βγαλει 64bit extensions,τωρα γιατι τρεχει να φτασει την AMD?

δηλαδη Ιntel P4 EMT64 = AMD compatible

Αρχική απάντηση από Dj Netrino [Σήμερα, στις 13:14]

ακριβως αυτο που λες αγοραζεις εναν 3GHz ακριβα και τον πας στα 4GHz μηπως και περασεις τα 2,6GHz της AMD (για socket 754 ζοριζεστε να περασετε,που να ηταν και 939).ωραια λογικη αυτη.

οσο για την αλλαγη ψηκτρας,διαφωνω.με PresHOT παει πακετο η υδροψυξη,να μη πω phase change.εδω στα default κανουν throtlling απο την υπερθερμανση,φαντασου στο O/c τι γινετα.

Αρχική απάντηση από Dj Netrino [Σήμερα, στις 13:14]

:blink: με αυτη τη λογικη ολοι οι risk ειναι για πεταμα :blink:

πες μου οτι κανεις πλακα ε?

Αρχική απάντηση από MADKiller7

ζοριζεστε να περασετε

Να χαλαρωσουμε λιγο γιατι παλι θα αρπαχτουμε εδω μεσα λεω εγω?

Ασε τα ζορισματα για αλλου...

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 14:34]

Να χαλαρωσουμε λιγο γιατι παλι θα αρπαχτουμε εδω μεσα λεω εγω?

Ασε τα ζορισματα για αλλου...

ok man,lets have peace.

απλα διαβαζω βλακειουλες και :mad: :mad: :mad: :devil: :devil: :devil: :rip:

τελικα ρε παιδες ποιο ειναι το συμπερασμα?

παρακολουθω το θεμα απο την αρχη αλλα δεν εχω πει τιποτα και εγω!

μπορει καποιος να βοηθησει τελος παντων καποιον ο οποιος ειναι στο τσακ

να αγορασει εναν επεξεργαστη και σκεφτεται:''τι επεξεργαστη να παρω? INTEL 64BIT Ή

AMD64 BIT?''

αναλογα τα windows...αν ο Βασιλης υποστηριξει Ιντελ(το αν ειναι αντιγραφη και μαλιστα χειροτερη δεν με νοιαζει) τοτε οι ιντελ θα πηγαινουν καλυτερα...

Βασικα το οτι ο Βασιλης υποστηριζει ιντελ ειναι δεδομενο...1 απλο παραδειγμα αναφερω που μου εκανε εντυπωση.

Το raid της nviida(nf4) δεν παιρναει το λογκο των γουιν με αποτελεσμα εγω τωρα να εχω το εικονιδιακι να μου λεει:safely remove hardware(maxtor 1,maxtor 2)....αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα αλλα τι να κανεις?..στον ιντελ κοντρολερ νο προβλεμ....(η πλειονοτητα των χρηστων δεν προκειται να ασχοληθει με τον silicon image)

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 13:56]

Θα έλεγα ότι είσαι ένας καρα-άσχετος γκιοζάκος, αλλά επειδή μπορεί να θεωρηθεί προσωπική επίθεση, δεν θα το κάνω...

Αντίθετα, θα επέμβω δραστικά στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και ΔΕΝ θα σου εξηγήσω με πόσα AMD MHz αντιστοιχούν τα Intel MHz, ΔΕΝ θα σου εξηγήσω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχεις στα σίγουρα 4GHz από ένα τυχαίο κομμάτι Ρ4 και το κυριώτερο, ΔΕΝ θα σε βοηθήσω να βγεις από αυτή την ομίχλη άγνοιας μέσα στην οποία σκέφτεσαι και ενεργείς.

Καλή τύχη με την επόμενη επιλογή σου σε επεξεργαστή, είθε τα τεκμηριωμένα σου κριτήρια να φωτίζουν τις αγοραστικές σου επιλογές όταν βρίσκεσαι μέσα στο Πλαίσιο... :T:

Κανεις μεγαλο λαθος!! Δεν καταλαβες καθολου το υφος της γραφης!! Το παρεξηγησες αμεσως..

Οσο για την αντοιστιχια των Mhz αναμεσα στους Intel Amd την ξερω... δεν περιμενω να μου την πεις

Και ενωειται οτι δεν ειναι ολα τα κομματια της Intel σταθερα στο Ο/C

Οποτε θα σε παρακαλουσα να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ πως μιλας περι ασχετοσινης...

Ξανα διαβασε την προηγουμενη μου απαντηση για την καταλαβεις καλυτερα..

DJ netrino αν και φανατικός, πορωμένος Intelάς πρέπει να σου πώ ότι Prescott χωρίς αλλαγή ψύκτρας, μη σου πώ υδρόψηξη δεν κάνουν τίποτα. Με default 65+ βαθμούς σε Full Load μή περιμένεις πολλά. Και με υδρόψυξη πάλι δεν τα έχεις σίγουρα τα 4ghz άν και τα τελευταία κομμάτια αποδείχτηκαν αρκετά καλά. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ναι οι AMD υπερτερούν στα Game Benchmarks, σε Real life performance αυτή τη διαφορά δεν θα τη δείς.

Διαφορά θα δείς όμως όταν με τον super overclockarismeno FX-55 που βγάζει τρελά FPS (140 αντί για 100 του P4 και σιγά μη το καταλάβεις) πάς να τρέξεις 2 βαριές εφαρμογές μαζί και το σύστημα θα σέρνεται. Όσο για κάποιους που βάζουν το Folding sto Idle priority και νομίζουν ότι κάνουν multitasking ας μη σχολιάσω.

Αρχική απάντηση από Dj Netrino [Σήμερα, στις 16:20]

Κανεις μεγαλο λαθος!! Δεν καταλαβες καθολου το υφος της γραφης!! Το παρεξηγησες αμεσως..

Οσο για την αντοιστιχια των Mhz αναμεσα στους Intel Amd την ξερω... δεν περιμενω να μου την πεις

Και ενωειται οτι δεν ειναι ολα τα κομματια της Intel σταθερα στο Ο/C

Οποτε θα σε παρακαλουσα να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ πως μιλας περι ασχετοσινης...

Ξανα διαβασε την προηγουμενη μου απαντηση για την καταλαβεις καλυτερα..

παντως δεν ηταν ο μονος απο οτι ειδες ο οποιος δεν καταλαβε το υφος σου.... αν και πιστευω ειναι ξεκαθαρο οταν λες :"Αλλο ενα σημειο στο οποιο υπερτερουν οι INTEL ειναι στο Overcloking...." ειναι ξεκαθαρο το τι λες...

οι ιντελ δεν πιανονται στο oc/// ειναι απλο το καταλαβαμε γελασαμε οκ...

παμε στο αλλο "Δεν τους φτανεις με τιποτα" "Μπορει να αγοραζεις εναν 3χιλιαρο ο οποιος ειναι πιο ακριβως απο τον AMD αλλα στην ουσια εχεις εναν 4χιλιαρο"

και? τι εγινε? 8α παει 4ghz και 8α πιανει εναν amd στα 2,6... oποτε? πιο το κερδος? το ψυχολογικο των 4g? παλι lol...

και το υπερτατο

"Και στις περισσοτερες περιπτωσεις χωρις αλλαγη της ψυκτρας"

Aκομα και ο υπερ υπερ υπερ φανατικος chris2004 στο ειπε...

εχεις δει πολλους να ανεβαινουν εκει..με τι μαμα ψυκτρα και να ειναι σταθεροι? αν ναι...τοτε πες μου που τον ειδες να παω να τον αγορασω αμεσως...

και μετα γυρνας και λες οτι δε σε καταλαβαμε???

και οτι ξερεις την αναλογια μεταξυ amd/intel...

dear... αν την ηξερες δεν θα ειχες πει αυτα που ειπες...

αυτα τα ολιγα απο καποιον ο οποιος ειχε και p4@4.5 και fx@3.2, και το λεω αυτο για να δειξω οτι δεν με ενδιεφεραν οι μαρκες και φυσικα δεν υποστηριζω καμια...

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 16:32]

DJ netrino αν και φανατικός, πορωμένος Intelάς πρέπει να σου πώ ότι Prescott χωρίς αλλαγή ψύκτρας, μη σου πώ υδρόψηξη δεν κάνουν τίποτα. Με default 65+ βαθμούς σε Full Load μή περιμένεις πολλά. Και με υδρόψυξη πάλι δεν τα έχεις σίγουρα τα 4ghz άν και τα τελευταία κομμάτια αποδείχτηκαν αρκετά καλά. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ναι οι AMD υπερτερούν στα Game Benchmarks, σε Real life performance αυτή τη διαφορά δεν θα τη δείς.

Διαφορά θα δείς όμως όταν με τον super overclockarismeno FX-55 που βγάζει τρελά FPS (140 αντί για 100 του P4 και σιγά μη το καταλάβεις) πάς να τρέξεις 2 βαριές εφαρμογές μαζί και το σύστημα θα σέρνεται. Όσο για κάποιους που βάζουν το Folding sto Idle priority και νομίζουν ότι κάνουν multitasking ας μη σχολιάσω.

για μια φορα Chris2004 σχεδον συμφωνησα μαζι σου παρολο τις διαφορετικες εταιριες που υποστηριζουμε,αλλα αν η καρφωτη για το priority ειναι για μενα λογω αναφορας που το εκανα σε καποιο ποστ,συγνωμη αλλα πρωτον δεν ασχολουμε με το κανω τετοια tweaks μουφα γιατι απλα δεν χρειαζεται να τα κανω,τρεχουν στο default priority τους.ειπαμε καλω κολπο το ΗΤ της intel απλα δεν ειναι και θειο δωρο,ο P4 θα δουλευε καλα και χωρις αυτο.δεν κανει το ΗΤ τον επεξεργαστη.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 16:54]

εχω πληροφοριες οτι η Boeing μπαινει στην αγορα ανεμιστηρων pentium4, δυναμικα κιολας

turbine.jpg

η ψυκτροτουρμπινα που αναφερεις ειναι το παλιο version για την ψυξη,τωρα θα δινουν μαζι με τους boxed το συστημα ψυξης για τις δεξαμενες καυσιμων των πυραυλων της NASA

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 16:46]

και μετα γυρνας και λες οτι δε σε καταλαβαμε???

και οτι ξερεις την αναλογια μεταξυ amd/intel...

dear... αν την ηξερες δεν θα ειχες πει αυτα που ειπες...

αυτα τα ολιγα απο καποιον ο οποιος ειχε και p4@4.5 και fx@3.2, και το λεω αυτο για να δειξω οτι δεν με ενδιεφεραν οι μαρκες και φυσικα δεν υποστηριζω καμια...

Κοιτα εχεις δικιο απο τη μια, μπορει να ξεφυγα και να ειπα εμεσης πλην σαφως οτι οι Intel ειναι καλοιτεροι σε καποια σημαια με ιδιαιτερο ζηλο....

Αλλα οταν διαβασεις τα πρωτα ποστ και δεις να λενε ''δε πανε.. ειναι μουφα...'' λιγο '' τσαντιστικα

για κατσε ρε φιλε ηρεμισε οχι ολα μουφα...

Το οτι οι AMD αυτη την περιοδο ειναι καλυτεροι γενικα σε αποδωση\χρημα ειναι γνωστο δε το αμφησβητω..:giveup:

Αρχική απάντηση από MADKiller7

για μια φορα Chris2004 σχεδον συμφωνησα μαζι σου παρολο τις διαφορετικες εταιριες που υποστηριζουμε,αλλα αν η καρφωτη για το priority ειναι για μενα λογω αναφορας που το εκανα σε καποιο ποστ,συγνωμη αλλα πρωτον δεν ασχολουμε με το κανω τετοια tweaks μουφα γιατι απλα δεν χρειαζεται να τα κανω,τρεχουν στο default priority τους.ειπαμε καλω κολπο το ΗΤ της intel απλα δεν ειναι και θειο δωρο,ο P4 θα δουλευε καλα και χωρις αυτο.δεν κανει το ΗΤ τον επεξεργαστη.

Η καρφωτή ήταν περισσότερο γιατί δεν θυμόμουν ποιός το έγραψε, προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας A64 μπορεί να τρέξει Folding και να παίζει π.χ παιχνίδι ή ξερω γώ κανα 3dstudio, τέλοσπάντων κάτι βαρύ ταυτόχρονα. Ίσως να κάνω και λάθος, απο την εμπειρία μου πάντως με του αδερφού μου τον A64 2800+ δεν το πιστεύω. Για τη τελευταία παράγραφο κάνεις λάθος πάντως. Αν σήμερα ο P4 δεν είχε το HT θα ήταν ακόμα χειρότερη η θέση του, γενικότερα δεν θα υπήρχε λόγος να αγοράσει κανείς P4.

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 20:07]

Η καρφωτή ήταν περισσότερο γιατί δεν θυμόμουν ποιός το έγραψε, προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας A64 μπορεί να τρέξει Folding και να παίζει π.χ παιχνίδι ή ξερω γώ κανα 3dstudio, τέλοσπάντων κάτι βαρύ ταυτόχρονα. Ίσως να κάνω και λάθος, απο την εμπειρία μου πάντως με του αδερφού μου τον A64 2800+ δεν το πιστεύω. Για τη τελευταία παράγραφο κάνεις λάθος πάντως. Αν σήμερα ο P4 δεν είχε το HT θα ήταν ακόμα χειρότερη η θέση του, γενικότερα δεν θα υπήρχε λόγος να αγοράσει κανείς P4.

δεν ξερω να σου πω για το παραδειγμα με τον αδερφο σου,αλλα τρεχοντας FAD παιζω UT2004 ανετα,τωρα αν δεν το παιζω με 80 fps οταν τρεχει μονο του,αλλα αν παιζω ταυτοχρονα με το FAD με fps 60 η 50 η 40 πχ. δεν το μετρησα,σπασιμο δεν εχω παντως.

To FAD οταν τρεχεις κ game παει σε idle κατασταση απο οσο ξερω.Εκτως αν σκαλισεις τπτ εσυ.

Το οτι οι AMD αυτη την περιοδο ειναι καλυτεροι γενικα σε αποδωση\χρημα ειναι γνωστο δε το αμφησβητω..:giveup:

τοτε απλα βουλωσε το.Δεν αξιζει καν να βρω επιχειρηματα για'σενα αν παραξενευεσαι για τον τονο μου.και μην ξανακουσω απο'σενα να μιλας χωρις σεβασμο για ασχετοσυνη σε ατομα απο εδω μεσα που δεν έχεις ζυγισει καλα.ΑΝΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ????? #@$#%$%#@$#%$^$# ....:banging: :banging: :banging:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.