Jump to content

AMD 64bit VS INTEL 64bit

thanaseas

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 16:10]

Δέν το ξέρεις; στο PC μόνο παιχνίδια μπορείς να παίξεις...

A και το άλλο, κανένας δεν τρέχει δυο εφαρμογές μαζί ποτέ, όλοι τις τρέχουν μία τη φορά δεν το ήξερες; Εγώ πρόσφατα το ανακάλυψα.

Μαλλον ετσι οπως τα λες ειναι! To pc ειναι μονο για games και για απλες εφαρμογες που σημειωτεων για να εκτελεσεις την επομενη θα περιμενεις να τελειωσει η προηγουμενη!!!

Οχι ολες μαζι και μπερδευτουνε!

Το ζητημα ειναι αν οι 2 πλατφορμες μπορουν να καλυψουν τις αναγκες του καθενος μας,

πραγμα που και οι 2 (INTEL AMD) τα εχουν καταφερει καλα!

Απλα κοιταμε για τι εφαρμογες τους θελουμε και περνουμε τον αναλογο.

Αν θες για games o AMD μπορει να ειναι καλυτερος στα τεστ αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι διαφορα στο ματι ειναι λιγο αδυνατο να δεις!!

Τωρα αν θες για εφαρμογες γρφειου και παραλληλα να κανεις και αλλα.. για μενα INTEL δε νομιζω ενας amd να εχει την ιδια αποδοση! Εκει πιστευω να φανει η διαφορα!!!

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη.

Ότι για να παίξεις ένα παιχνίδι είναι απόλυτα απαραίτητο να τρέχει στο background και μια συμπίεση σε divx.

Ή έστω ένα rendering σε 3Dsmax ρε αδερφέ....

Πέρα απ'αυτά , ήδη κάποιοι από το forum έχουν "φρέσκους" Prescott , οπότε λογικά θα έχουμε μια καλύτερη άποψη για το τι ψάρια πιάνουν οι 6xx.

Αρχισσσααααμεεεεεε

Ρε σεις οκ αμα ειναι να πλακοθητε πλακοθητε με αποτελεσματα οχι με αερολογιες

Ο ιντελ εχει το ΗΤ η ΑΜΔ τα παιχνιδια........

Διαλέγεις και παιρνεις

Αρχική απάντηση από Dj Netrino

Μονο σε Games εχουν γινει μετρησεις?

Εχει κανει κανεις καποιο test στην επεξεργασια video ή στην ταυτοχρονη εκτελεση 2 ή περισσοτερων προγραμματων?

Εκει πως πανε? Δε νομιζω να ειναι τοσο ''μουφα'' οι intel.

Καπου θα υπερτερουν και αυτοι!!

Παντως η διαφορα στο τεστ με το unreal δε νομιζω να ειναι αισθητη και με ενα μετριο μηχανημα! Επειδη μεγαλυτερο ρολο παιζει η καρτα γραφικων...

Στο λινκ που δινω στην αρχη του thread εχει παρα πολλες μετρησεις, οχι μονο σε games, αλλα και multitasking, rendering κτλ...

Αρχική απάντηση από apostglen46

Αρχισσσααααμεεεεεε

Ρε σεις οκ αμα ειναι να πλακοθητε πλακοθητε με αποτελεσματα οχι με αερολογιες

Ο ιντελ εχει το ΗΤ η ΑΜΔ τα παιχνιδια........

Διαλέγεις και παιρνεις

Συμφωνω... Οι υποψηφοι αγοραστες λοιπον (πχ ο thanaseas που ανοιξε το thread) ας ψαξουν, ας διαβασουν (αν ειναι δυνατον οικονομικα ας δοκιμασουν) την καθε πλατφορμα και ας καταληξουν εκει που θα εχουν το αποτελεσμα που θελουν...

Προσωπικα, επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να δοκιμαζω καθε πλατφορμα και συνεπως να αλλαζω μηχανημα καθε 2μηνο-4μηνο, οδηγουμαι σε αγορα αφου διαβασω καποια αρθρακια η ακουσω εμπειριες απο αλλους.

From Dj Netrino

=>Δε νομιζω να ειναι τοσο ''μουφα'' οι intel.

στις θερμοκρασιες υπερτερουν,προς τα πανω :)

From Κοπρίτης

=>εγω παντως δεν θα θυσιαζα το HT και τα 2mb cache των νεων 6χχ

με 17% παραπανω latency που εχουν

From Chriss2004

=>Δέν το ξέρεις; στο PC μόνο παιχνίδια μπορείς να παίξεις...A και το άλλο, κανένας δεν τρέχει δυο εφαρμογές μαζί ποτέ, όλοι τις τρέχουν μία τη φορά δεν το ήξερες; Εγώ πρόσφατα τo ανακάλυψα.

καλα οκ Chris2004 μονο οι intel τρεχουν πολλες εφαρμογες παραλληλα,κανονικα εγω δεν μπορω να τρεχω FAD και να παιζω UT2004 ετσι?αλλα το κανω ομως

και εχει γινει καραμελα πια το θεμα με το ΗΤ Intel και AMD με τα παιχνιδια,διαλεγει ο καθενας αναλογα με τις απαιτησεις του.ουτε οι Intel κανουν παπακια με το ΗΤ (δεν τα πανε και χαλια στα παιχνιδια απλα ειναι πιο αργοι) ουτε οι AMD τα πανε χαλια στις εφαρμογες βιντεο

Στo μονο που βλεπω εγω να υπερτερουν οι Intel ειναι στα optimizations(SSE3 πχ)

Συντομα θα αλλαξει κ αυτο(Ε0 Α64) οποτε θα καλαψουνε πολλα παιδακια που τωρα λενε τα δικα τους :)

To HT ειναι καλη πατεντα,αλλα γιατι μερικοι intelακιδες το εχουν απενεργοποιημενο απο το bios δε ξερω :shifty:

Αααααυταααα..... :beer:

Αρχική απάντηση από MADKiller7 [Σήμερα, στις 20:22]

From Dj Netrino

=>Δε νομιζω να ειναι τοσο ''μουφα'' οι intel.

και εχει γινει καραμελα πια το θεμα με το ΗΤ Intel και AMD με τα παιχνιδια,διαλεγει ο καθενας αναλογα με τις απαιτησεις του.ουτε οι Intel κανουν παπακια με το ΗΤ (δεν τα πανε και χαλια στα παιχνιδια απλα ειναι πιο αργοι) ουτε οι AMD τα πανε χαλια στις εφαρμογες βιντεο

Πολυ εξυπνο αυτο με τη θερμοκρασια!! Δεν εχω δει ομως κανενα προβλημα με υπερθερμανση..

εννωειτε οτι ειναι πιο ζεστοι αλλα οχι και να τα φτυνουν!

Και εγω το ιδιο ειπα, αναλογα με τις απαιτησεις του καθενος περνει το αντοιστιχο κομματι

μη λεμε παλι τα ιδια για τις διαφορες!

Παντως αγοραζοντας ενα p4 στα 3 giga τον κανεις να τρεχει στα 4 ετσι? Ασχετα αν ψηνεις αυγα επανω του!!;)

Αν ηταν μουφα δε θα τους αγοραζε κανεις, το ιδιο και για τους Amd.

Οποτε ολα ειναι σχετικα.. Αναλογα τι θελεις ψαχνεις και περνεις!

Αρχική απάντηση από Samael

Στo μονο που βλεπω εγω να υπερτερουν οι Intel ειναι στα optimizations(SSE3 πχ)

Συντομα θα αλλαξει κ αυτο(Ε0 Α64) οποτε θα καλαψουνε πολλα παιδακια που τωρα λενε τα δικα τους :)

To HT ειναι καλη πατεντα,αλλα γιατι μερικοι intelακιδες το εχουν απενεργοποιημενο απο το bios δε ξερω :shifty:

Αααααυταααα..... :beer:

μπα......dual cores baby

Σωστο κ αυτο,τι το θες το ΗΤ αμα εχεις 2πυρινες? :hehe:

φανταζεσαι να εχεις ενα διπλο 3500+ στο μηχανημα σου μαν, shhhiiiiiitt:drool: :drool:

Σωστο κ αυτο,τι το θες το ΗΤ αμα εχεις 2πυρινες? :hehe:

Σε χαλάει να έχεις 4 εικονικούς επεξεργαστές δηλαδή. Όχι ότι θα εφαρμοστεί αυτό αλλά λέμε.

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 23:26]

Σε χαλάει να έχεις 4 εικονικούς επεξεργαστές δηλαδή. Όχι ότι θα εφαρμοστεί αυτό αλλά λέμε.

εικονικοι επεξεργαστες,εικονικες και οι επιδοσεις τους,δεν μαμανε και οι intel κιολας,απλα ειναι καλοι σε κατι (βιντεο) και νορμαλ σε ολα τα αλλα,στα υπολοιπα οι AMD ειναι καλοι :)

Σωστο κ αυτο,τι το θες το ΗΤ αμα εχεις 2πυρινες?

το ΗΤ!!!!μα σε τ ι π ο τ α

Αρχική απάντηση από MADKiller7 [Χθες, στις 23:59]

εικονικοι επεξεργαστες,εικονικες και οι επιδοσεις τους,δεν μαμανε και οι intel κιολας,απλα ειναι καλοι σε κατι (βιντεο) και νορμαλ σε ολα τα αλλα,στα υπολοιπα οι AMD ειναι καλοι :)

Σωστο κ αυτο,τι το θες το ΗΤ αμα εχεις 2πυρινες?

το ΗΤ!!!!μα σε τ ι π ο τ α

Οπως και εικονικα ειναι τοσα χρονια μπροστα...

Αυτο το ξεχνας??

Πες μας ποια ειναι τα υπολοιπα στα οποια ειναι μπροστα οι AMD??

Στο να παιζεις πασιενζα?? και κανα PAC-MAN?

Αν εσυ πηρες το pc για να παιζεις κανα παιχνιδακι και να ακους κανα MP3 τοτε καλυτερα να επερνες ενα Playstation..

Μη λεμε και οτι θελουμε...

Και οι 2 ειναι πολοι καλοι επεξεργαστες.. οχι επειδη εχεις ΑΜD να θαβεις τους Intel!!

Τι CPU ειχες πριν ενα χρονο?

:p

Εγώ παίδες δέν έχω παράπονο ούτε απο INTEL ούτε απο AMD.Μιά χαρά δουλεύουν και οι δύο πλατφόρμες.....;)

Once again, μια ανούσια συζήτηση για δυο πλατφόρμες με διαφορετικά δυνατά σημεία...

Και να πω ότι δεν έχουμε ξανασυζητήσει τα "+" και τα "-" του καθενός...

Αρχική απάντηση από ea6gka

man , win XP pro υποστηριζει μαξιμουμ 2 ή κανω λαθος?

Ναι ΜΑΧ μεχρι 2 επεξεργαστες, το θεμα ειναι ποιος χρησιμοποιει WinXP Pro.

2003 (workstation ) ΡΕΕΕΕΕΕΕ.

Εγώ κύριοι πιστεύω τα εξής.

Τόσο οι Intel όσο και οι AMD είναι παραπάνω από αρκετοί για το «μέσο» χρήστη, ακόμα και όταν μιλάμε για games.

Οι διαφορές στην απόδοση δεν νομίζω να είναι ορατές στην πράξη.

Αν μιλάμε όμως για την κατηγορία χρηστών που «τρέχει» specialized λογισμικό, τότε ίσως αυτές οι διαφορές να κάνουν την διαφορά και καλώς κάνουν αυτοί οι χρήστες και το ψάχνουν.

Επίσης, στην παγκόσμια αγορά, οι περισσότεροι χρήστες πιστεύω ότι αγοράζουν «έτοιμα» και δίνουν περισσότερη βάση στις εγγυήσεις και τα «εξάρα» που τους προσφέρονται. Όλοι αυτοί το πιθανότερο είναι να πάρουν Intel γιατί θα τον βρουν πιο εύκολα.

Το βασικό, για εμένα. Πλεονέκτημα της πλατφόρμας Intel είναι η συμβατότητα και η υποστίρηξη από τρίτους κατασκευαστές. Δεν θέλουν (και δεν ξέρουν) όλοι να ψάξουν για το πια μνήμη ταιριάζει ή όχι και φυσικά δεν κάνει όλος ο κόσμος o/c.

Από την άλλη αν είσαι διατεθειμένος να ψάξεις, να ενδιαφερθείς και να μάθεις τότε η AMD ίσως να είναι καλύτερη αγορά (τη δεδομένη χρονική στιγμή).

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ότι και να πάρεις, δεν θα δεις ποτέ τα windows να «πετάνε». Μετά από δύο χρόνια (αν είσαι gamer), o υπολογιστής θα είναι ανεπαρκής.

Και αν δεν είναι θέμα Hertz απλά κάποια νέα τεχνολογία θα βγάλουν (βλέπε shader3 στα gpus) και θα σε κάνουν να θέλεις upgrade.

Ολοκληρώνοντας η άποψη μου είναι ότι στο θέμα «επεξεργαστική ισχύ» και οι δύο επεξεργαστές δεν θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο ή κρεμασμένο. ’ρα για εμένα είναι ζήτημα χρημάτων.

’ρα για την ώρα θα πάρω AMD και θα δώσω περισσότερο βάρος σε άλλες συσκευές που είναι πιο «μόνιμες»

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.