Jump to content

περίεργο πρόβλημα με ps2 πληκτρολόγιο

nikonick

Recommended Posts

χαιρετώ όλους,

εδώ και κάποιες μέρες αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα με το ps2 πληκτρολογίου μου

όταν μπαίνω στα windows (χρ) δεν δουλεύει

το παράξενο είναι ότι το πληκτρολόγιο αναγνωρίζεται κανονικά στην θήρα ps2 στην οθόνη boot, δουλεύει κανονικά μεσα στο bios αλλα και σε live cd (linux)

έχω κάνει scan για rootkit, virus αλλα και τυχόν οτιδήποτε spyware αλλα δεν βρήκα κάτι

έχω δοκιμάσει τα

combofix

tdsskiller

avg free antivirus 2015

avast free antivurus 2015

super antispyware free

malwarebytes

έχω αφαίρεσε το πληκτρολόγιο από τα system devices χωρίς αποτέλεσμα

κάτι υπάρχει στα windows που δεν αφήνει το πληκτρολόγιο να δουλέψει

δεν μπορώ ούτε να ενκαταστισο ξανά τα windows, εκτος και εάν σβήσω το partition c

το πληκτρολόγιο δουλεύει μια χαρά σε άλλο computer

Κοίταξε στο BIOS τι επιλογές έχει για έλεγχο της PS/2 θύρας και παίξε μ'αυτές. Επίσης δοκίμασε να κάνεις reboot μέσα από τα παραθύρια αντί να ανοιγοκλείσεις το pc.

• Like 1

καλημέρα σε όλους και ευχάριστο για τις απαντήσεις σας

το πρόβλημα είναι τα windows γιατί το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά σε άλλο pc αλλα και μέσα στο bios και στο safe mode !

δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει και μετά που έβαλα ξανά τα windows οποτε θα δοκιμάσω με το tewaking com. windows repair και αν δεν γίνει κάτι θα παο για format

ευχάριστο

Επιμένω να κοιτάξεις αν το BIOS έχει κάποιες ρυθμίσεις για την PS/2 θύρα, καθώς είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα παλιότερα. Είναι θέμα του πως διαχειρίζεται και αρχικοποιεί το πληκτρολόγιο το BIOS και το λειτουργικό ξεχωριστά. Το Linux χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδος από τα παράθυρα, γι'αυτό και σου δουλεύει εκεί και στο BIOS. Αν δοκίμασες και Windows livecd και πάλι δεν έπαιζε, ίσως είναι αλλού το πρόβλημα. Ανέφερε πιο μοντέλο μητρικής έχεις να δούμε μήπως υπάρχει κάτι περαιτέρω.