Jump to content



FreeSync Monitor


Darap21

Recommended Posts

Ενδιαφέρον...Ειναι FreeSync αυτο???Δεν βλέπω να λέει κάτι κάπου

Το Skroutz δεν το αναφέρει, αν μπεις όμως στα links των καταστημάτων που αναφέρουν αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα δεις το Freesync να αναφέρεται εκεί.

 

Εδώ μπορείς να βρεις μια λίστα με τα monitors που υποστηρίζουν Freesync

FreeSync - Wikipedia, the free encyclopedia

ώστε να τα ψάξεις στο skroutz με τους κωδικούς τους.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ...Θέλω και μια ακόμη βοήθεια...Αξίζει ποιο πολύ το freeSync απο το G-sync???

Ρωτάω γτι το μονιτορ που θα πάρω τώρα θα το έχω για άλλα ποσα χρόνια..Δλδ όταν αλλάξω κάρτα γραφικών πάω AMD Η ΝVIDIA???

Link to comment
Share on other sites

Το G-Sync θεωρείται ανώτερο επειδή διαχειρίζεται σωστότερα τις περιπτώσεις όπου τα fps που δίνει η κάρτα πέσουν χαμηλότερα από το κατώτερο όριο που υποστηρίζει η τεχνολογία μεταβλητής συχνότητας της οθόνης. Έτσι αν π.χ. το παράθυρο μέσα στο οποίο παίζει το GSync είναι από 30-144Hz, όταν η κάρτα σου δώσει μόνο 20fps το GSync τα διπλασιάζει κατά κάποιο τρόπο (δεν τα αυξάνει, απλά τα στέλνει δύο φορές). Το monitor τότε δέχεται 40fps, παρόλο που η κάρτα προλαβαίνει να παράγει μόνο 20, οπότε το GSync συνεχίζει να δουλεύει. Το Freesync απλά γυρνάει σε VSync αν θυμάμαι καλά, οπότε εκεί είναι σαν να μην αξιοποιείς την τεχνολογία αυτή.

 

Οπότε το μειονέκτημα του FreeSync είναι ότι θα πρέπει να επιλέγεις settings στα παιχνίδια σου όπου η κάρτα σου να μπορεί να δίνει τουλάχιστον περισσότερα fps από το κατώτερο όριο που υποστηρίζει το FreeSync της οθόνης. Στην περίπτωση της ASUS που αναφέρθηκε, αυτό σημαίνει 35Hz, οπότε θα πρέπει να φροντίσεις η 290 να μην πέφτει κάτω από τα 35 fps στο παιχνίδι για να έχεις την ομαλή ροή που προσφέρει το FreeSync.

 

Από την άλλη το μειονέκτημα του GSync είναι ότι είναι hardware πλακέτα και άρα κοστίζει και κοστίζει ακριβά. Αν βρεις το ΙΔΙΟ monitor σε δύο εκδόσεις με FreeSync η μία και GSync η άλλη, το πιθανότερο είναι αυτό που θα χρησιμοποιεί GSync να κοστίζει τουλάχιστον 100-200 ευρώ ακριβότερα. Επιπλέον θα χρειαστεί να αλλάξεις την 290 με μια Nvidia κάρτα.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Άρα το G-Sync ειναι μονόδρομος...

Απο ότι βλέπω τα τοπ μοντέλα freesync & gsync βρίσκονται στην ίδια τιμή πανω κάτω...

https://www.skroutz.gr/s/6508210/BenQ-XL2730Z-Gaming-Monitor.html?keyphrase=XL2730Z

https://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο αλλά δεν κοιτάω το τώρα..αλλα το μέλλον...δεν ξέρω τι παίζει με της νέες κάρτες..


Επίσης αν καταλήξω σε Freesync να πάρω το BenQ-XL2730Z η το ASUS MG279Q

 

https://www.skroutz.gr/s/6508210/BenQ-XL2730Z-Gaming-Monitor.html?keyphrase=XL2730Z

https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις άμεσα την κάρτα σου, τότε πιθανόν δεν θα το κάνεις μέσα στον επόμενο χρόνο. Διότι πέραν των Fury και 980Ti, αμφιβάλλω να δούμε κάτι το ιδιαίτερο μέσα στους επόμενους 8-12 μήνες. Ή μπορεί να το δούμε και να κοστίζει ένα χιλιάρικο. Οπότε αν αγοράσεις οθόνη τώρα θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να λάβεις υπόψιν και αυτό το διάστημα χρήσης. Μετά το αν θα είναι καλύτερες οι AMD ή οι Nvidia κάρτες που θα βγουν του χρόνου, δεν μπορούμε να το ξέρουμε από σήμερα. Δεν αποκλείεται να πάρεις GSync monitor σήμερα και σε έναν χρόνο να δείχνει καλύτερη η αγορά μιας νέας AMD κάρτας, έναντι μιας NVidia για να διαδεχτεί την 290. Γενικά είναι ολίγον λαχείο και θα πρέπει να σπαταλήσεις κάποιον χρόνο να διαβάσεις reviews των οθονών που σε ενδιαφέρουν. Το αν θα πας σε GSync ή FreeSync θα πρέπει να το αποφασίσεις αφού πρώτα δεις τι ποιότητα προσφέρουν οι υποψήφιες οθόνες και στους άλλους τομείς, καθώς και σε τι κόστος προσφέρουν την ποιότητα αυτή.

Προσωπικά πάντως δεν μπορώ να σου προτείνω οθόνη.

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η υποστήριξη GSync/FreeSync βρίσκεται στις οθόνες και τις κάρτες γραφικών, όχι στα παιχνίδια. Τα παιχνίδια δεν ξέρουν ότι υπάρχει κάποιο FreeSync ή GSync εκεί έξω. Έχεις Nvidia/σκοπεύεις να πάρεις Nvidia? Παίζεις με GSync. Έχεις AMD/σκοπεύεις να πάρεις AMD? Παίζεις με FreeSync.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

H BenQ XL2730Z δεν συγκρινεται με τις 144Hz AHVA 1440p, στην τιμη της ειναι κοροιδια. Γενικα τα περισσοτερα gaming monitors της BenQ ειναι υπερτιμημενα.

 

Οι καλυτερες οθονες αυτη τη στιγμη ειναι η Acer XB270HU και η Asus MG279Q που αναφερθηκε, με την Asus PG279Q προσεχως. Και οι τρεις ειναι 1440p AHVA 144Hz με Sync tech, η Asus MG279Q με Freesync και οι αλλες δυο με G-Sync.

 

Eφοσον εχεις 290, δεν εχει νοημα να την αλλαξεις αμεσα (εννοώντας μεσα στα επομενα 2-3 χρονια), παραμονο αν θες να προσθεσεις αλλη μια, οποτε πας σε Freesync και τελικα στην MG279Q.

 

Μπορει να ειναι λιγο υποδεεστερο σαν τεχνολογια, αλλα το G-Sync ειναι πανακριβο και οσο εισαι μεσα στο range του Freesync δεν εχουν διαφορα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα...Εμενα μου έχει μπει στο μάτι το ultrawide το είδα live και γούσταρα...αλλα είναι μέχρι 60hz...Κατι άλλο τώρα..Το TV monitor που έχω έχει DVI το καλώδιο που είχα πάρει κάποτε όμως είναι αλλιώς..

ace5ae6e51876d62c82985b89bda2c7e.jpg

0c1084fe6b4a36f9e20406c86831907e.jpg

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα είναι ότι η αγορά οθόνης είναι κάτι πιο μόνιμο απ΄την αγορά κάρτας (είμαι ακόμα με την dell 2407 και εχω αλλάξει περίπου 10 κάρτες από τοτε)

τι θέλω να πω...η παντρειά (freesynch-AMD, Gsynch-nvidia) είναι δύσκολη όταν δίνεις ένα σεβαστό ποσό στην οθόνη που μένει περισσότερο καιρό...

 

@yanni

η τεχνολογία freesynch είναι μέσω software (AMD catalyst κτλ) σωστά; 

Το κύκλωμα του Gsynch φαντάζομαι δεν θα γίνεται να λειτουργήσει ("χακαρισμα") με AMD κάρτα..

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

@yanni, η τεχνολογία freesynch είναι μέσω software (AMD catalyst κτλ) σωστά; Το κύκλωμα του Gsynch φαντάζομαι δεν θα γίνεται να λειτουργήσει ("χακαρισμα") με AMD κάρτα..
Μέσω software μάλλον παίζουν και τα δύο. Απλά η AMD περιμένει τους κατασκευαστές που φτιάχνουν scaler chips να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους, η NVidia από την άλλη έχει τον πλήρη έλεγχο του GSync μέσω του hardware πάνω στην πλακέτα του GSync module. Αυτό που πιθανόν θα δούμε σε 1-2 χρόνια είναι η Nvidia να υποστηρίζει τελικώς Adaptive Sync/FreeSync και το GSync να βγαίνω off ή να περιορίζεται στην hi end αγορά. AMD και GSync δεν υπάρχει περίπτωση.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.