Jump to content

Θέλω να κάνω OC απορίες

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα αυτές τις μέρες έκανα αναβάθμιση στο pc και πείρα τον i7 6700k με την μητρική gigabyte Gigabyte GA-Z170X Gaming 7 και μνήμες DDR4 Corsair 2666mhz 16gb.

H απορία μου είναι όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες αφού από το bios έχω enable το turbo boost γιατί δεν μου τον βλέπει σαν 4.2?

και στο bios έχω ενεργοποίηση το XMP και τις έχει βρει 2666 εδώ γιατί τις λέει 1333?

και κάτι τελευταίο πως μπορώ να να κάνω oc τον επεξεργαστή στο turbo boost και όταν χρειάζεται να πηγαίνει από 4.2 που είναι το εργοστασιακό στα 4.4?

Σας ευχαριστώ πολύ!

21434282478_116fd61b24.jpg

21595917946_3144b21d30.jpg

Τις μνήμες 2666 στις βλέπει (είναι το 1333 που βλέπεις επί 2). Το screenshot του επεξεργαστή είναι σε idle για αυτό δεν βλέπεις 4.2. Δες το όταν κάνεις κάτι πιο βαρύ (παιχνίδι, bench κ.λπ.) και θα δείς να γράφει 4.2 (κατά πάσα πιθανότητα). Τώρα, το 0.144V που γράφει το cpu-z σαν voltage δεν είναι σωστό, αλλά δεν ξέρω τί συμβαίνει. 

Τις μνήμες 2666 στις βλέπει (είναι το 1333 που βλέπεις επί 2). Το screenshot του επεξεργαστή είναι σε idle για αυτό δεν βλέπεις 4.2. Δες το όταν κάνεις κάτι πιο βαρύ (παιχνίδι, bench κ.λπ.) και θα δείς να γράφει 4.2 (κατά πάσα πιθανότητα). Τώρα, το 0.144V που γράφει το cpu-z σαν voltage δεν είναι σωστό, αλλά δεν ξέρω τί συμβαίνει. 

Το core voltage δεν είναι σταθερό συνεχεια παίζει ποτε πάει 0.792 ποτε 0.588 ποτε πιο κάτω ποτε πιο πάνω

γνωρίζεις πως θα κάνω oc στο turbo boost? και γενικά ποτε ανοίγει το turbo boost?

Έγινε επεξεργασία από andreas443

Όλες οι ρυθμίσεις που θέλεις βρίσκονται στο BIOS. Η μητρική θα έχει και σχετικό manual που λέει πού βρίσκεται η κάθε ρύθμιση. Το voltage παίζει γιατί όλα είναι στο Auto και αυξομειώνεται η συχνότητα του επεξεργαστή. Απλά, το 0.144 που είδα στο cpu-z μου φάνηκε πολύ χαμηλό για οποιαδήποτε συχνότητα. 

• Like 1

χαλια άστα να πάνε φιλε

Βασικά αν θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι λέει στο σημείο που δείχνει την debug οθόνη πάνω στην μητρική που δείχνει 6F γιατί το ίδιο λέει και σε μένα

Στο σημείο εκείνο λέει ότι , άν σε περίπτωση "κολλήσει" το σύστημα από τις ρυθμίσεις μας κατά τη διάρκεια του o/c , τότε κάνουμε clear cmos (στο παράδειγμα του βίντεο , πατάμε το μικρό μαύρο κουμπάκι).

Στο σημείο εκείνο λέει ότι , άν σε περίπτωση "κολλήσει" το σύστημα από τις ρυθμίσεις μας κατά τη διάρκεια του o/c , τότε κάνουμε clear cmos (στο παράδειγμα του βίντεο , πατάμε το μικρό μαύρο κουμπάκι).

καλημέρα χθες το βραδυ είδα όλο το video και στο bios είδα ότι στην επιλογή turbo boost ήταν στο auto το έκανα enable και από κάτo στην ταχύτητα είδα ότι στον πρώτο πυρήνα ήταν μονο 4.2 στους άλλους 3 ήταν 4.0 έτσι φαίνεται και στο video εγώ πείραξα τους άλλους 3 και τους έβαλα και αυτούς 4.2 και έκανα επανεκκίνηση δουλεύει μια χαρά απλά παρατήρησα το νούμερο στο led που έγραφε 6F έκανα 2 επανεκκίνησης αλλα πάλι το ίδιο έγραφε σήμερα το πρωί που τον άνοιξα άλλαξε νούμερο και γραφή A0 άρα έφτιαξε μονο του και όλα καλά σας ευχαριστώ όλους παρα πολύ για την βοήθεια να είστε καλά

@TASOS θα βάλω κάποιον φίλο μου να δει το video και να μου εξήγηση βήμα βήμα τι λέει γιατί δεν ξέρω αγγλικά καθόλου σε ευχαριστώ πάντως φιλε

Οι μητρικές αυτές , έχουν συστήματα ασφαλείας , όπου όταν κρεμμάσουν από ρυθμίσεις γυρνάνε από μόνες τους σε default settings.

Οπότε μήν αγχώνεσαι.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή sync all cores ... για να τρέχουν όλοι οι πυρήνες στην ίδια ταχύτητα.